Ν. Μυλωνάς: Επίσκεψη στο HOT SPOT & το προαναχωρησιακό ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α

21
2678

ΘΕΜΑ: μια επίσκεψη στο HOT SPOT και το προαναχωρησιακό ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α

Και άλλοτε είχαμε ζητήσει την άδεια για να επισκεφτούμε το HOT SPOT του νησιού μας. Το αίτημα μας χάνονταν μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων και του καπνού της άρνησης μιας καλά δομημένης απόστασης μεταξύ ημών και ‘’αυτών’’. Υπάρχει όμως και η δική μας συμπλεγματική ενοχή: ‘’δεν μπορείς Μυλωνα η δημοτική αρχή να έχεις μια γραμμή και συ την δική σου!’’.
Την τελευταία μέρα της θητείας μας στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου του νησιού μας θεωρήσαμε υποχρέωση μας να επισκεφτούμε τον χώρο. Έρχεται μια στιγμή που τα ασυμβίβαστο γίνεται συμβατό και οριακά η υποκειμενική μας επιλογή και στην συνέχεια η πράξη μας δεν μπορεί πια να θεωρηθεί ως εκδήλωση πολιτικής σκοπιμότητας. Απλά παίρνει τις πραγματικές της διαστάσεις του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης στον ‘’ξένο’’, στον ‘’ασθενή και οδοιπόρο’’ και γίνεται αναγκαία σαν θέμα αρχής.
Μετά από σχετική άδεια επισκεφτήκαμε σήμερα το HOT SPOT και είδαμε το με πολύ γοργούς ρυθμούς υπό κατασκευή γειτονικό προαναχωρησιακό, ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.
— Ο ανηφορικός διάδρομος εισόδου στο κέντρο με την διπλή περίφραξη προϊδεάζει τις εσωτερικές συνθήκες φιλοξενίας ή μάλλον κράτησης. Συρματοπλέγματα και μπετόν, αστυνόμευση και έλεγχος, χώρος πολύ σφικτά οργανωμένος, πυκνή τοποθέτηση κτισμάτων, όλα στριμωγμένα, κλειστοί ορίζοντες. Ψηλοί και πολλαπλοί φράκτες, αγκαθωτά σύρματα, μικρά κινητά σπιτάκια με λευκά πάνελ αλουμινίου που τυφλώνουν κάτω από τον δυνατό ήλιο. Στενοί διάδρομοι, κτήρια πολλών υπηρεσιών, διαχωρισμένες γειτονιές μεταναστών με πρόσθετους φράκτες και μικρές- μικρές ομάδες αδύναμων και λιπόσαρκων ανθρώπων που σηματοδοτούν ταλαιπωρημένες ψυχές που πάνε από παγκάκι σε παγκάκι και από πεζούλι σε πεζούλι. Μας πλησιάζει μια ανθρώπινη φιγούρα που λες και έρχεται από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του 1945 και μας λέει ‘’κουράστηκα, θέλω να γυρίσω!’’ Πιο πέρα μικρά παιδιά ντυμένα με καθαρά πολύχρωμα ρούχα μας πλησιάζουν τρέχοντας: ‘’καλημέρα! Τι κάνεις;’’! Πόσο θα ήθελα να του απαντήσω στην γλώσσα του: ‘’ καλά είμαι! Σε ευχαριστώ!’’ Η συνοδός μας, έμπειρη και ικανή, ξέρει από παιδική ψυχολογία τους απαντά στην γλώσσα τους και τα χαϊδεύει στο κεφάλι. Μας χαμογελούν και φεύγουν. Γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά εκεί. Έπρεπε να την γνωρίζουμε. Έπρεπε να την στηρίζουμε. Πρέπει να την στηρίξουμε. Η άρνηση δεν μας βοηθά.
—Ενημερωθήκαμε για τις υπηρεσίες που προσφέρει, την κατάσταση που επικρατεί, τους κανονισμούς, την διαχείριση, τα προγράμματα, τους στόχους, τα προβλήματα και τις προοπτικές. Ξεναγηθήκαμε στον χώρο, μιλήσαμε με συνανθρώπους μας και περπατήσαμε στις καγκελόφραχτες γειτονιές των προσφύγων και των μεταναστών. Το όλο το πλέγμα των υπηρεσιών, των δράσεων και της φιλοξενίας του χώρου αποπνέει »ψυχρό» επαγγελματισμό και οργάνωση. Η γενική μας εικόνα είναι ότι το κέντρο HOT SPOT προσφέρει αυτά που η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε για τον έλεγχο του μεταναστευτικού κύματος από τα νησιά μας. Ο συνδυασμός του με το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. ουσιαστικά ολοκληρώνει αυτό που επιβάλλει η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.
Ναι! Γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά εκεί. Έπρεπε να την γνωρίζουμε. Έπρεπε να την στηρίζουμε. Πρέπει να την στηρίξουμε. Η άρνηση δεν μας βοηθά.
— Γυρίζοντας κατά τύχη διάβασα την προσωπική αφήγηση του Β. Βαντσέττι που αφηγείται την δραματική πορεία της μετανάστευσης του από τον φτωχικό νότο της Ιταλίας στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, ψάχνοντας για μια θέση στο ήλιο (‘’Νicola Sacco e Bartolomeo Vanzetti’’ ). Η αφήγηση τέλειωνε με τις φράσεις: ‘’Δεν θα ευχόμουν ποτέ σ’ ένα σκυλί, δεν θα ευχόμουν ποτέ σε ένα φίδι, δεν θα ευχόμουν ποτέ στο πιο χαμερπές και δυστυχισμένο πλάσμα της γης, να περάσει όσα υπέφερα εγώ, για πράγματα για τα οποία δεν είμαι ένοχος’’.
Πόσο αλήθεια έχουν αλλάξει τα πράγματα για τους φτωχούς του κόσμου μας σήμερα;
Ν. Μυλωνάς

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΝΑΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΑ ΕΣ-ΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΕ ΝΤΑΧΑΟΥ

  ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΤΟΠΕΔΑ ΣΚΛΑΒΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ .ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΣΚΛΑΒΩΝ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.

 2. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ; 1

  Χθες, συνελήφθη στην Κυψέλη ένας 32χρονος «κατατρεγμένος οικονομικός μετανάστης» από την Νιγηρία, ο οποίος κατά το τελευταίο δίμηνο, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, διέπραττε ληστείες εις βάρος ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων, από τους οποίους, με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.Ο δράστης κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα, κυρίως γυναίκες, σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές. Στη συνέχεια τις ακολουθούσε και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τις αιφνιδίαζε και με υπέρμετρη σωματική βία, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την 14 ληστείες εις βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων 9 στην περιοχή της Κυψέλης, 2 στον Άγιο Παντελεήμονα, 1 στους Αμπελόκηπους, 1 στην Ομόνοια και 1 στο Κολωνάκι.

 3. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ; 2

  Και βέβαια, ο συγκεκριμένος δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αλλοδαπός που συλλαμβάνεται για παρόμοια εγκλήματα. Αλλά…Ο ίδιος, είχε συλληφθεί και το 2013, για τα ίδια ακριβώς εγκλήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης –και προφανώς, αποφυλακίστηκε πριν την ώρα του, στα πλαίσια κάποιου προγράμματος «αποσυμφόρησης» των φυλακών.Κι εδώ προκύπτει το εξής αμείλικτο ερώτημα: σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι αλλοδαποί που διαπράττουν «βαριά» εγκλήματα –και μάλιστα κατ’ εκολούθηση- απελαύνονται μετά την έκτιση της ποινής τους. Στην Ελλάδα γιατί δεν συμβαίνει αυτό;

 4. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ! 689 ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ»!

  Εκτός από τις ταπεινές υπηρεσίες που προσφέρουν στο αφεντικό τους, τον Σόρος, οι συριζοψεκασμένοι συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Έτσι, εκτός από την κατασπατάληση των κονδυλίων, όπως π.χ. για την αξιοπρεπή στέγαση των δύστυχων «προσφύγων» (που είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις θανάτους από μαγκάλια, στις σκηνές του αίσχους των hotspots…), τα συντρόφια διορίζουν αβέρτα, με πρόσχημα το «προσφυγικό» πρόβλημα.

  Απαντώντας, λοιπόν, σε σχετική ερώτηση στη βουλή, ο Μουζάλας ενημέρωσε ότι για την κάλυψη των αναγκών του «προσφυγικού» έχουν προσληφθεί 689 άτομα από τα οποία οι 311 είναι μόνιμοι και οι 378 με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

  Από τους κομμουνιστές αυτούς, οι περισσότεροι «απασχολούνται» στην Κεντρική Υπηρεσία ή σε περιφερειακές εντός του νομού Αττικής και ελάχιστοι μόνο βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

  Διοριστείτε σύντροφοι, διοριστείτε!

 5. ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠΟ… 30 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!

  Μπορεί να μην ήταν και τόσοι πολλοί οι απρόσκλητοι που μας… προτίμησαν τον Φεβρουάριο (μη χαίρεστε, έρχεται το καλοκαίρι!), αλλά υπήρχε μεγάλη… ποικιλία, όσον αφορά τις χώρες προελεύσεως!

  Ιδού οι… προτιμήσεις αναλυτικά: από την Αίγυπτο 13, από την Αιθιοπία 12, από την Ακτή του Ελεφαντοστού 3, από την Αλγερία 39, από το Αφγανιστάν 17, από τη Γκάνα 2, από τη Γουινέα 11, από την Ερυθραία 29, από το Ζιμπάμπουε 1, από την Ιορδανία 1, από το Ιράκ 63, από το Ιράν 15, από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 69, από το Κονγκό 26, από το Καμερούν 14, από το Κουβέιτ 29, από το Πακιστάν 4, από την Παλαιστίνη 9, από το Λίβανο 2, από το Μαρόκο 10, από το Μπενίν 1, από τη Νιγηρία 4, από την Ουγκάντα 2, από τη Σιέρα Λεόνε 2, από τη Σομαλία 2, από το Σουδάν 2, από τη Συρία 252 και από την Τουρκία 10. Τέλος 10 άτομα προέρχονται από την Καραϊβική (εννέα από τη Δομινικανή Δημοκρατία και 1 από την Κούβα) ενώ 45 ήταν… απροσδιόριστης εθνικής καταγωγής.

  Αυτό θα πει… ντου από παντού στη χώρα των «ανοιχτών συνόρων»!

 6. ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΡΑΧΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ! 1

  Νέο, δεύτερο φράχτη ασφαλείας των συνόρων της, συμπληρωματικό του ήδη υπάρχοντος, κατασκευάζει η Ουγγαρία. Ο νέος φράχτης, που άρχισε να κατασκευάζεται στα νότια σύνορα της χώρας, θα διαθέτει όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας: από κάμερες και αισθητήρες θερμότητας, μέχρι ενίσχυση με ατσάλι που θα προκαλεί ήπιας μορφής ηλεκτροσόκ σε όποιον τολμήσει να τον ακουμπήσει! Επιπλέον, θα προειδοποιούνται –δια μεγαφώνων- οι ανεπιθύμητοι «επισκέπτες» που θα πλησιάζουν, με το εξής μήνυμα (στα αγγλικά, τα αραβικά και τα φαρσί): «Προσοχή, προσοχή! Σας προειδοποιούμε ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας. Αν καταστρέψετε το φράκτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιούμε να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα».
  Αυτή τη στιγμή έχουν ανεγερθεί μόλις 10 χιλιόμετρα του νέου φράκτη, αλλά Ούγγροι αξιωματούχοι βεβαίωσαν ότι τα εναπομείναντα 140 χιλιόμετρα του, κατά μήκος των συνόρων με την Σερβία, θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών, με βασικούς εργάτες 700 τροφίμους φυλακών

 7. ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΡΑΧΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ! 2

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο της συνοριακής περιοχής Ασοτάλομ:

  «Ο πρώτος φράκτης ήταν μια γρήγορη λύση από την κυβέρνηση, αλλά όχι η ιδανική, καθώς οι παράνομοι διακινητές ανθρώπων έρχονται εξοπλισμένοι με εργαλεία για να τον κόψουν. Ο νέος φράχτης είναι πολύ πιο σοβαρός και απόλυτα καθησυχαστικός».

  Αυτά κάνουν οι χώρες που θέλουν πραγματικά να προστατεύσουν τα σύνορά τους και τον λαό τους από την λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης και εύγε στην εθνική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, αν θέλουν να ζήσουν!

 8. Νίκο,πόσο αργά σκεφτηκες να επισκεφτείς το κέντρο φυλοξενίας προσφύγων. Αυτό θα έπρεπε να γίνει απο το Δημοτικό Συμβούλιο πριν πάρει αποφάσεις καταστροφικές για το νησί. Σας αρκούσε η υποταγή στις απόψεις του σουλτανου και μόνο ……

 9. ΜΥΛΩΝΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ?$$$$$$$$$$$

  ΠΟΛΛΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!!!$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ΠΟΛΛΑ ΑΡΓΥΡΙΑ!!$$$$$$$$$$$$$$

 10. Ποτέ ένας λαός δεν αγκάλιασε τον πολιτικό και πολιτιστικό του αφανισμό με τέτοιο εφησυχασμό όπως οι κάτοικοι της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας. Μην κατευθύνετε τη δυσαρέσκεια σας στους μετανάστες οι οποίοι απλώς προσπαθούν να βρουν καλύτερες συνθήκες. Κατευθύνετε το θυμό σας στους πολιτικούς και πολιτιστικούς μας ηγέτες οι οποίοι, ως εντολοδόχοι των κεντρικών τραπεζιτών, είναι αποικιοκράτες και προδότες. Το παρακάτω άρθρο είναι μετάφραση Ιταλικού άρθρου που δημοσιεύθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα Identità (με επεξεργασία και πρόσθετες πληροφορίες από το ‘Off The Record’) Το σχέδιο Coudenhove-Kalergi: Η Γενοκτονία των Λαών της Ευρώπης Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο, τα αίτια του οποίου εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί να την παρουσιάσει ψευδώς ως αναπόφευκτη.Το διαβάσαμε από το: Μαζική Μετανάστευση: Ένα προμελετημένο σχέδιο! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/03/blog-post_502.html#ixzz4aQcuZ6sl

 11. ΝΙΚΟ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ, ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ , ΠΟΥΛΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΑΚΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΟ; ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΕΜΕΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ; ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕΣ; ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,Η ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΩΡΕΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΙΚΟ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ……..

 12. Ωραια τα λες μυλωνα αλλα αυτη ειναι η μοα πλευρα του νομισματος…γιατι δεν μας λες και για την αλλη που ολοι αυτοι που ειδες γυριζουν ολη τι μερα μεσα στις αυλες τον ανθρωπων και δεβ αφηνει τιποτα το χερι τους αυτα γιατι δεν τα λες που ειναι και τα σοβαρα ο κοσμος στο πυλι και το μαρμαρι μολις σκοτεινιασει φοβαται να βγει απο το σπιτι του ουτε καν τα παιδια τους δεν αφηνουν πλεον να πανε μονα τους στις παιδικες χαρες…αυτες ειναι οι αληθειες μυλωνα και οχι να τα φροντισουμε και οτι αλλο μας λετε μερικοι που ειστε υπερ…

 13. Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το υπέροχο πραγματικά, άρθρο του αγαπητού μου Νίκου Μυλωνά!!!
  Το διάβασα 2-3 φορές αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς συμβιβάζεται το πρώτο μέρος που περιγράφει συνθήκες Άουσβιτς και ουσιαστικά δηλώνει την απέχθεια του (με την οποία συμφωνώ κι εγώ απόλυτα), με το δεύτερο μέρος που δείχνει συγκαταβατικότητα σε όσα μας επιβάλει η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη!!!
  Και σε τελική ανάλυση δεν μας λέει γιατί αυτό το Άουσβιτς, θα πρέπει να γίνει στον 3ο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας!!!

  • Τώρα δεν σας αρέσει η … «Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη»! Τόσα χρόνια που ψηφίζατε να μπούμε στην Ευρώπη και τα κόμματα που μας έβαλαν σ’ αυτήν και κυβέρνησαν, ήταν καλά.
   Τόσα χρόνια κάνατε κρα για Γερμανούς τουρίστες και τρίβατε τα χέρια σας που γέμιζαν τα ξενοδοχεία σας.
   Τόσα χρόνια ήταν καλή και η Ευρώπη και η Γερμανία, γιατί έστελναν τουρίστες να γεμίζουν τις τσέπες σας, αν και ετοίμαζαν τους πολέμους, που κατέστρεψαν Συρία, Ιρακ κλπ.
   Τέλος, δεν βλέπω να σε ενοχλεί το «Άουσβιτς», παρά μόνο γιατί γίνεται εδώ.
   Αν γινόταν κάπου αλλού δεν θα είχες πρόβλημα.
   Έχετε πολλή πλάκα!
   Καιρός, όμως, να μάθετε να σέβεστε τους ανθρώπους περισσότερο από την τσέπη σας.

  • ΑΝ ΜΗΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ Ή ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΚΥΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ.

 14. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΕΠΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ

  ΤΟΞΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 15. Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το υπέροχο πραγματικά, άρθρο του αγαπητού μου Νίκου Μυλωνά!!!
  Το διάβασα 2-3 φορές το ξαναδιάβασα,το διαβάζω ξανά,δεν καταλαβαίνω τίποτα…..Γιατί άραγε;

 16. Μαζι με αυτην την επιστολη θα επρεπε αν υπηρχε λιγο φιλοτιμο να κατεθετε την παραιτηση του.Μας εχετε τρελανει στο δουλεμα τρια χρονια αλλα ποιος σας φταιει?Εμεις φταιμε που σας ψηφησαμε

 17. Φίλε Νίκο, Την περιγραφή του σιδηρόφρακτου, και της άψογης επαγγελματικά συμπεριφοράς, από αυτούς
  που επαγγελματικά ασχολούνται με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες την περιέγραψες. Είναι θέμα, προσωπικό αν κανείς συμφωνεί η διαφωνεί μαζί σου. Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε, πως η άποψη της
  » Δύναμης Αλλαγής » όπως αυτή εκφράζεται από τον επικεφαλής της Παράταξης, της οποίας βέβαια εξακολουθείς να είσαι μέλος, είναι ότι, οι πρόσφυγες και μετανάστες, αλειώνουν την εικόνα της κατά τα άλλα, «ελκυστικής ΚΩ», «της Κω χωρίς άλλα προβλήματα,» την οικονομία της οποίας » ζημιώνουν τα μέγιστα «. Η παραμονή σου στην Δύναμη Αλλαγής, σηματοδοτεί αν όχι την υιοθέτηση της άποψής, την σιωπηρή αποδοχή της. Η Διευκρίνηση από μέρους σου θα είχε μια αξία, για εκείνους που σε πείσμα όλων
  αναζητούν ακόμη, ψίγματα πολιτικών, που να είναι πιστοί στις βασικές τους αρχές, που δεν χάνουν ευκαιρία να διακηρύσσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.