Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω για την 25η Νοέμβρη 2023-Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

0
2405

Δ.Τ. για την 25η Νοέμβρη 2023-Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

 

 

Η 25η Νοέμβρη καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1999, ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το φαινόμενο αυτό συναντάται σε όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, τον πολιτισμό, τη θρησκεία ή την κοινωνική τάξη. Η βία κατά των γυναικών είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και σημαντική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ανωτέρω φαινόμενο, προέβη σε μία σειρά από δράσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στις δημοτικές κοινότητες του νησιού, συναντήσεις με φορείς που εμπλέκονται με το προσφυγικό ζήτημα (Υπηρεσία Ασύλου, Ύπατη Αρμοστεία, ΜΚΟ Διοτίμα, ΕΟΔΥ) στο πλαίσιο της συνεργασίας και της δικτύωσης. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με την πραγματοποίηση ενημερωτικών συναντήσεων με εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις με άλλους φορείς.

 

Τα στελέχη του

Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ