Γιάννης Χατζηδαυίδ: Με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο…

10
7885

Με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο……

Με τον αέρα του 60%  η μέχρι πρότινος  απολίτικη  ,ανεξάρτητη , ακομμάτιστη Δημοτική μας  Αρχή απεφάνθη:  Στην  χώρα μας  κυβερνά το λεγόμενο καπιταλιστικό σύστημα, στο οποίο  πιστεύουμε ,και το οποίο υπηρετούμε έχοντας και την πρόσφατη εντολή του Κωακού λαού.

Έτσι λοιπόν  με Ευαγγέλιο  αυτό το πολιτικό σύστημα ,αντιλαϊκό λέμε εμείς , επιχειρηματολόγησαν:

Αφού ο Δήμος δεν διαθέτει αρκετό προσωπικό και εξοπλισμό  δίνουμε τις δουλειές  σε εργολάβους . ΟΙ εργολάβοι ,συνεχίζουν , εκτός του ότι μας κοστίζουν  χιλιάδες ΕΥΡΩ παραπάνω δεν είναι κακοί.

Το ότι δεν έκαναν τίποτα να σταματήσουν  την μείωση του προσωπικού και την αποδυνάμωση του Δήμου τσιμουδιά.

Διαμαρτύρεστε μας  λένε  που οι δουλειές γίνονται με  εργολαβίες ,δεν βλέπετε ότι οι εργολάβοι  προσλαμβάνουν ντόπιους  εργαζόμενους  άρα δίνουν δουλειά  σε συνδημότες μας;

Τους απαντούμε λοιπόν ότι αν τους απασχολούσαν στοιχειωδώς τα προβλήματα της κοινωνίας θα είχαν πάρει χαμπάρι ότι σε αυτές τις εργολαβίες ,και όχι μόνο αυτές που αφορούν το Δήμο ,εφαρμόζονται οι χείριστες μορφές απασχόλησης και όχι εργασίας.

Και τι είναι μια αναθεώρηση ,δηλαδή αρκετά χιλιάρικα παραπάνω, στην εργολαβία ηλεκτροφωτισμού, αυτή που σέρνεται από το Πάσχα,  μας είπαν  , αλλού δίνουμε πέντε και έξι αναθεωρήσεις.

Αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο .  Τους λέμε λοιπόν ότι τα πεντοχίλιαρα , ο ιδρώτας του Κωακού λαού δεν είναι πετσετάκια.

Το προσωπικό του Δήμου δουλεύει πενθήμερο , η υπηρεσία  καθαριότητας  δουλεύει εφταήμερο, άρα η λύση είναι η εργολαβία .

Εδώ θα το ελαφρύνουμε λίγο:  Δεν ήξερες δεν ρώταγες;

Και που θα βρεθούν τα χρήματα να γίνουν όλα αυτά; Το σύστημα είναι σαφές  και δίνει τη λύση μας  είπαν.

Φορολόγηση εργαζομένων,  συνταξιούχων, επαγγελματιών ,μικρών επιχειρήσεων . Και προσοχή μακριά από κάθε fraport  και κάθε είδους  <επενδυτή>.

Δεν θα αφήσουμε όμως  αυτό το καπιταλιστικό ,αντιλαΐκό, πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές  του με το άλλοθι   του 60% , να ρίξουν τη ζωή μας ακόμη πιο βαθιά στην εξαθλίωση και τη φτώχια ,σε ένα τόπο όπως η Κως πάμπλουτο.

Γιαυτό ,τώρα, οργανονώμαστε  στους συλλόγους μας ,στα σωματεία μας  εργαζόμενοι συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικροί επιχειρηματίες και αγωνιστικά να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται.

Γιάννης  Χατζηδαυΐδ

Συν/χος    ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

Μέλλος  Λ.Σ . Δήμου Κω

 

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συνταξιούχε βολεμένε μακριά από τους εργαζόμενους.Δεν έχετε καμία σχέση μαζί βολεμένα πρόβατα.

  2. Δινει παράταση στον εργολάβο στο πυλι με τα ασφαλτικά γιατι δεν μπορουσε με το καραβι να φέρει ασφαλτο 1 χρονο τωρα 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🤪🤪🤪🤪🤪

  3. μια δικτατορια του προλεταριατου χρειαζεται με τον σταλιν να στελνει στην σιβηρια τους αντιφρονουντες η να τους εκτελει επιτοπου. Οσους νεκρους ειχε ο β παγκοσμιος πολεμος ειχε και η εποχη σταλιν. μα τωρα βρε γιαννακι σε ποιον μιλας το 2023? η μηπως σταματησαν τα ρολογια του μυαλου σας στο 1917?

  4. Εχεις καμμια σχεση πρωην δημοσιε υπαλληλε με τους ιδιωτες εργολαβους και κατα επεκταση με τους υπαλληλους τους.
    Εσεις και ειδικα της δεη δεν κανατε τιποτα οταν τα παιρνατε και κατεβαζατε και τους διακοπτες.
    Στην επομενη επιστολη σας να μας πειτε εαν η κμοσπονδια σας εδωσε πισω αυτα τα μπολξκα εκκατ που τα τδωγατε αερα………

  5. Κάποιες είδησης που περνάνε ασχολίαστα… Είναι γεγονός ότι σε αριστερόστροφους τέτοιες κινήσεις της εργοδοσίας δεν αρέσουν.
    Ο λόγος ? Απλά επειδή χαλάνε την προσπάθεια τους να κάνουν τους εργαζόμενους να βλέπουν τον εργοδότη ως εχθρό . Διαφωνεί κανείς ?
    Εχθές,ο Σκλαβενίτης μοίρασε 10,5 εκατομμύρια στους 3500 εργαζόμενους.Δεν τον υποχρέωσε κανείς.Απο 300 ευρω,στον καθένα , να σου έρθουν ξαφνικά δεν είναι και λίγα.

    • Σκύλος είσαι;Το έβαλα στο google δεν το μετέφρασε.Προσπαθησε πάλι.Κατι θες να πεις εσυ.Καποιος να τον βοηθήσει;

  6. Γιάννη, να ενημερωνεσαι καλυτερα για να μη ξευτιλιζεις και τον εαυτο σου και το κομμα σου το ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ