«Με στοχευμένες δράσεις η προβολή της Κω στην Βρετανική αγορά το 2023»

1
7825

Θέμα : «MΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Η  ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ 2023».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ 30 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Στο Μετρό του Λονδίνου προβλήθηκε η Kως με 30 τοποθετήσεις στους κεντρικότερους σταθμούς από 13 έως 26 Φεβρουάριου, περίοδο που προγραμματίζουν οι Άγγλοι τις διακοπές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετρό του Λονδίνου το χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από 3.500.000 άνθρωποι  και πέρα από τον κοινό της Μ. Βρετανίας συναντάται ένα διεθνές κοινό, κάτι που αυξάνει την αναγνωρισιμότητα του προορισμού.

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ PRESS TRIP ΙΡΛΑΝΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Το γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης στην Κω κατά την περίοδο 02-06 Μαΐου για τέσσερις (4) Ιρλανδούς δημοσιογράφους από τις σημαντικότερες εθνικές εφημερίδες, στο πλαίσιο της εναρκτήριας απευθείας πτήσης της Ιρλανδικής αεροπορικής γραμμής Aer Lingus από το Δουβλίνο προς την Κω, τον μοναδικό προορισμό της εταιρείας από όλα τα Δωδεκάνησα.

Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της Κω και κυρίως την γαστρονομία του νησιού, πραγματοποιώντας επισκέψεις στην τοπική αγορά τροφίμων, στo ελαιοτριβείο «Κωακός Ελαιώνας» των αδελφών Παπαδημητρίου, στο οινοποιείο «Ακράνι της κας Τριανταφυλλοπούλου για γευσιγνωσία και περιήγηση, στη φάρμα «PADROSIA» και στα κτήματα καλλιέργειας της αλόης στο Πυλί της κας Κρυσταλένιας Δρόσου, στη βιοτεχνία Τυροκομικών προϊόντων στο Πυλί  του κ. Παναγιώτη Γιάννου, στην Βιοτεχνία μελιού «ΜΕΛΙΣΣΑ» στην Κέφαλο και στην φάρμα «ERIKAS HORSE FARM KOS» της κας Έρρικας Μαστόρου για ξενάγηση και βόλτα στην παραλία στο Μαρμάρι.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ WTM 2023

Ο Δήμος Κω συμμετείχε στην μεγαλύτερη  έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο την WTM από 06 έως 08 Νοεμβρίου, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Booth για τα  Δωδεκάνησα, εντός του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, όπου πραγματοποιήθηκαν πολλές επαφές με τουριστικούς πράκτορες, B2B συναντήσεις, συνεντεύξεις καθώς επίσης και διανομή του διαφημιστικού υλικού. Στην εν λόγω έκθεση συμμετείχαν ως εκπρόσωποι η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κα Σέβη Βλάχου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κω κ. Κωνσταντίνος Σουρασής.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εικόνας της Κω στη βρετανική αγορά, ο Δήμος Κω συμμετείχε στην επιτυχημένη προωθητική πρωτοβουλία του ΕΟΤ στον Μαραθώνιο για την βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού, όπου παρουσίασε την πρόταση του  για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού με τίτλο «Kos a biker’s paradise» περιγράφοντας τα οικολογικά διαπιστευτήρια του σε δράσεις και υποδομές ως bike friendly προορισμός.

 

Συνολικά ο μαραθώνιος περιελάμβανε 32 παρουσιάσεις με 7 από τα Δωδεκάνησα: Αστυπάλαια, Oceanis, Koullias hotel, Κως, Grecotel, Κάρπαθος,Ρόδος.

Ο Δήμος συμμετείχε επίσης στα Greek Travel Awards 2023 στο γκαλά με χορηγία της Μαρίνας Κω.

Η Κως βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ποδηλατικός προορισμός στα Greek Travel Awards 2023 του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Πρόκειται για ψηφοφορία από δυο (2) πλατφόρμες αναζήτησης σύγκρισης τιμών για πακέτα διακοπών «Ice lolly» και www.supermarkettravel.com. Τα βραβεία αυτά προωθούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και λειτουργούν ως βαρόμετρο για τις προτιμήσεις των Βρετανών στην επιλογή των διακοπών τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της World Travel Market παρουσία εκπροσώπων ΜΜΕ, τουριστικών γραφείων και Πρακτορείων, όπου οι εκπρόσωποι της Κω, σ’ αυτή την τρίωρη δράση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις προοπτικές την σεζόν για το έτος 2024.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κα Σέβη Βλάχου απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Κω, ενώ καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς προβάλλονταν διαφημιστικό βίντεο της Μαρίνας Κω .

Την αποστολή της Κω τίμησε με την παρουσία του ως εκπρόσωπος της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Δωδεκανήσου ο επί πολλά έτη ιδιοκτήτης Πρακτορείου κ. Κώστας Κουρούνης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ