Πολιτική Προστασία Κω: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

1
7910

Θέμα : «Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού»

 

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ανακοινώνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από αύριο Κυριακή  (12-11-2023) έως και Δευτέρα (13-11-2023).

 

Συγκεκριμένα,

 

Επισημαίνεται πως από το βράδυ της Κυριακής (12-11-2023) νέο καιρικό σύστημα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

 

Δίχως πανικό θα πρέπει από όλους μας να υπάρχει ΠΡΟΛΗΨΗ ώστε να μην αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις εάν τελικά το φαινόμενο εκδηλωθεί στην περιοχή μας. Έτσι ο καθένας μας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που απαιτούνται για την προσωπική μας ασφάλεια αλλά και την προστασία των συνανθρώπων μας.

 

 

 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

 

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

 

  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως:Τροχαία κλπ.

 

 

 

Χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης :

 

Πυροσβεστική Υπηρεσία: 22420 44170

 

Αστυνομικό Τμήμα Κω 22420 22100

 

Δημοτική Αστυνομία Κω: 22423 60471

 

Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας: 22420 51222

 

Νοσοκομείο Κω: 22420 54200

 

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω: 22420 46196, 6948077251

 

Λιμεναρχείο Κω: 22420 26594

 

 

 

Με εκτίμηση Ο

 

Αντιδήμαρχος

 

 

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Καμπουράκης Αντ. Σταμάτης

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σαββατοκύριακο? Μόνο αν ο τηλεφωνών πεί ότι ο κεραυνός,ο αέρας,το χαλάζι πάρκαραν παράνομα…
    Στο μεταξύ το Λιμεναρχείο έκλεισε με λαμαρίνες το κάστρο,για να μην παρκάρει κανένας που πάει για εξετάσεις στη Ρόδο,ενώ απ τπο πλοίο ας το βγάλει κάποιος φωτογραφεία..Μιλάμε για παρακμή..ενός κατεστημένου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ