10 ή 15 Δεκεμβρίου οι πιθανές ημερομηνίες για την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κω

0
6005

Επικρατέστερη ημερομηνία θεωρείται η 10η Δεκεμβρίου 2023

 

Η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να διεξαχθεί είτε στις 10 του Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, είτε στις 15/12 ημέρα Παρασκευή!.

Σε ότι αφορά την χωροθέτηση της τελετής, φαίνεται να προκρίνεται η λύση να λάβει χώρα η εν λόγω τελετή ορκωμοσίας, στον χειμερινό κινηματογράφο «Ορφέα» που μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει την ορκωμοσία και ενδείκνυται για μια τέτοιου είδους δημόσια τελετή, στην οποία κρίνεται αναγκαίο να είναι διαθέσιμος ένας κλειστός χώρος με θέρμανση και εξαερισμό, ενώ και η δομή της αίθουσας, διευκολύνει την παρουσία κόσμου, επίσημων καλεσμένων και απλών πολιτών στην ιστορική για την δημοτική Αρχή τελετή.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, που προέκυψαν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, να πραγματοποιηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται και σε καμία των περιπτώσεων να μην τοποθετηθεί χρονικά μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι πιθανές ημερομηνίες επιλέχθηκαν λαμβάνοντας υπόψιν τις πολιτικές και θεσμικές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, ενώ η τελική ημερομηνία θα καθοριστεί σε συνεννόηση με το σύνολο των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων αρκετοί εκ των οποίων έχουν ήδη προγραμματίσει εδώ και μήνες ταξίδια στο εξωτερικό για τις μέρες των Χριστουγέννων προς το τέλος του Δεκέμβρη, ως εκ τούτου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να ορκιστούν μέχρι τις 15/12.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι βασικότερη προϋπόθεση όλων είναι, να έχουν εκδικαστεί οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι δύο δημοτικές παρατάξεις (Ισχυρή Κως και Δύναμη Αλλαγής), ώστε να υπάρξει οριστική επικύρωση του αποτελέσματος από το διοικητικό Πρωτοδικείο, που θα λάβει απόφαση και σε περίπτωση ανακατατάξεων στους αριθμούς των εδρών που καταλαμβάνουν οι παρατάξεις στο νέο Δ.Σ. καθώς ακόμη υφίσταται ως υπαρκτό σενάριο, να προστεθεί μία έδρα στην Ισχυρή Κω, εφόσον λάβει το πολυπόθητο 60% και σε αυτήν την περίπτωση αφαιρείται από την Δύναμη Αλλαγής. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να παραμείνει και ως έχει, εφόσον απορριφθούν οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι δύο παρατάξεις.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ