«Φράγκα των Κώων για πέταμα» Γράφει ο Δημήτρης Καλλούδης

12
25443

Του Δημήτρη Καλλούδη

ΦΡΑΓΚΑ ΤΩΝ ΚΩΩΝ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ

 

Τι νά ναι αυτό που εμποδίζει τις αρχές της Κω να αξιοποιήσουν το παλιό κτήριο-εργοστάσιο των αδελφών Σίφη;

Έτοιμο είναι να καταρρεύσει απογυμνωμένο και στερημένο από κάθε φροντίδα. Έγινε αποθήκη απορριμμάτων, παλιών καθισμάτων, παλιού ρουχισμού, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και, όλα αυτά με μια αδιαφορία, λες και δεν αγοράστηκε με φράγκα των Κώων φορολογουμένων. Όλοι οι φορολογούμενοι δια θέτουν ένα συμβατικό μέτρο με το οποίο κρίνουν όλα τα πράγματα τα καλά και τα κακά, και μπορούν να συλλάβουν την αναγκαιότητα μιας καλά οργανωμένης κοινωνίας όπου όλοι πρέπει να δέχονται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν.

Από  το εργοστάσιο αυτό πέρασε πολύς κόσμος  της Κω. Άντρες και γυναίκες προσέφεραν τον μόχθο τους έναντι βεβαίως αμοιβής, για να κρατηθεί στα θεμέλια του αυτό το εργοστάσιο, που ήταν πρωτόγνωρο στην εποχή του για τα δεδομένα του νησιού. Φορτωμένο με λογιών, λογιών μηχανήματα, ράφτες και μοδίστρες, μηχανικοί και εργάτες είχαν την απασχόληση τους και το καλό μεροκάματο. Τα προϊόντα ήταν ποιοτικά και τροφοδοτούσαν όλη την Ελλάδα. Τι ήταν εκείνο που έφταιξε και πήγε στραβά, με αποτέλεσμα να κλείσει;

Με φροντίδα της τότε δημαρχιακής αρχής αγοράστηκε το οίκημα, μεταφέρθηκαν οι μηχανές στην Βουλγαρία, όπου εκεί δρομολογήθηκε η επαναλειτουργία του, μέχρι και πρόσφατα.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί δεν αξιοποιείται το μεγάλο αυτό κτήριο; Υπάρχουν δημοτικές υπηρεσίες που ζητούν στέγαση. Μπορεί να γίνει ένα σχολείο, να στεγαστεί η Αστυνομία που ασφυκτιά με τα τόσα οχήματα αναγκασμένα να είναι παρκαρισμένα στον όμορφο κεντρικό παραλιακό δρόμο. Οι δημοτικοί άρχοντες που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τις ανάγκες τους να προβληματιστούν και να αξιοποιήσουν το υπάρχον οίκημα.

Είναι μια εκτυφλωτική αλήθεια όλα αυτά και πρέπει να δεχτείτε αυτή την παρατήρηση μας. Τα γράφουμε όλα αυτά και τα εντάσσουμε στο δικό μας αξιακό κόσμο. Τα αξιολογούμε σύμφωνα με την δική μας κλίμακα αξιών. Εμείς θεωρούμε ότι είναι αξίωμα της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει το κτίσμα προς όφελος των Κώων.

» Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους  πολύ κατώτερους τους»

Πλάτων

 

Υ.Γ  Ζητήσαμε πληροφορίες από Κώους της τότε Δημοτικής Αρχής αλλά μας αγνόησαν.

 

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιο φοβούνται την αποκέντρωση με κόστος τα συμφέροντά τους.

    Αλλά ο Κωακός λαός έχει άρχοντες αυτούς που του αξίζει.
    Μέχρι νοσοκομείο τάζουν τα τελευταία 20 χρόνια.
    Η κοροϊδια και οι μάσες πάνε σύννεφο.
    Αλλά καλά να πάθουμε.
    Ο καθένας για την πάρτυ του.
    Βλάκας λαός και το καμαρώνουμε και από πάνω.
    Γειά σας κοροϊδα.

    • Νοσοκομείο; ποιος γιατρός θα έρθει; με τα ενοίκια στο θεο; μόνο η κονόμα και το μαύρο χρήμα από τον τουρισμό σας νοιάζει. Οι λοιποί δάσκαλοι, λιμενικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και το πίνουν το πικρό ποτήρι. Αν ήθελαν οι πολίτες και η δημοτική αρχή θα έκαναν κάτι έστω για την ελάφρυνση του πολύ ακριβού στεγαστικού του νησιού. Όχι μόνο δεν θέλουν… Δεν τους νοιάζει καθόλου. Κυριολεκτω σε αυτά που λέω. Μόνο να τα αρπάξουμε από τους τουρίστες τίποτε άλλο. Με τις υγείες σας.

  2. Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.

  3. Ας πούμε ότι φτιάχνεται νοσοκομείο, ποιος γιατρός θα έρθει; πρέπει να λυθεί το στεγαστικό πρώτα. Όπως και για στρατιωτικους, εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς κτλ. Έρχονται εδώ και ψάχνουν σπίτια σαν κακομοιρηδες. Προσπαθούν να επιβιώσουν. Εσείς κατά τα άλλα θέλετε ποιοτική εκπαίδευση, αστυνόμευση, ισχυρό στρατό να σας προστατευει κτλ. Απ’ τον τουρισμό βγάζετε και πολύ μαύρο χρήμα, αλλά όταν είναι για αυτά που προανέφερα τοτε ζητατε το κράτος να κόψει το λαιμό του να σας τα παρέχει ε; που θα μείνουν όλοι αυτοί; με τι ενοίκια; μόνο η κονόμα από το rbnb σας νοιάζει. Ψέμματα;

  4. Οι δημαρχιακοι άρχοντες είναι ….. γιατί και οι πολίτες είναι λαμογια σε μεγάλο ποσοστό και τους νοιάζει μόνο πως θα τα οικονομισουν από τον τουρισμό….

  5. Θα εφευγαν οι δημοσιες υπηρεσιες απο το κεντρο για να στεγαστουν εκει υποτειθεται..

  6. διαχρονικά όλοι οι Κωοι ψηφιζουν με βάση το διορισμό το Δήμο, τις υποσχέσεις για διορισμό των παιδιών, για καμια ψευτο-ασφαλτόστρωση της τελευταίας στιγμής, για κλαδεμα που έκανε η υπηρεσία πρασίνου….Αυτα είναι τα κριτίρια των Κωων!!!! Δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο!!!! Αυτοί μας τάζουν χωρίς αντίκρισμα κι εμείς τους ψηφίζουμε!!! Εεεε, αφού αυτά θέλουμε, αυτά μας κάνουν κι εμείς γλείφουμε!!!!

  7. τα ρούχα είναι αυτα που μαζεύτηκαν από το δήμο για να πάνε Τουρκία για τον σεισμό.. βέβαια δεν στάλθηκαν ποτέ όπως καταλαβαίνετε.. από το υστέρημα του ο Κώος έδωσε να καταλειξουν κρυμμένα στο Alexander Fashion.. Ντροπή μόνο

  8. Γιατί για να φτιαχτεί, ο Κωακός λαός θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 1,5-2 εκατομμύρια. Άντε μπράβο. Λες κι ο Δήμος έχει όρεξη να κάθεται το κτίριο. Συνέλθετε

    • Η Αλεξάντερ φασιον είναι το απόλυτο σκάνδαλο του τότε δημάρχου που προτοστατισε στην αγορά της…. Πεταμένα λεφτά στον ΠΑΣΟΚικο καταχανα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ