Δ. Πικιώνης: Μετεκλογικά – Τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής

17
9916

Τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες  χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών?

Αλήθειες! -Όταν θα μείνουμε χωρίς νερό,-αν καεί και το τελευταίο δέντρο και σβήσει η φωτια στην θάλασσα όπως στην Ρόδο,- αν πνιγούμε στο σκουπίδι-ο ΧΑΔΑ είναι ήδη υπερπλήρης, -αν μας πάρουν και τις υπόλοιπες παραλίες- τα beach bar επεκτείνονται ήδη ανεξέλεγκτα- -αν χάσουμε και τα τελευταία ίχνη της βιομηχανικής κληρονομιάς μας-ήδη η νέα ΑΒΙΚΩ χάθηκε με τα τελευταία ίχνη βιομηχανικής κληρονομιάς μας  με τις ευλογίες της προηγούμενης δημοτικής Αρχής,- αν πληρώσουμε από την τσέπη του Δήμου μας 10 επεκτάσεις βιολογικών για να μην πνιγούμε στο σκατό-ανεπεξέργαστα σχεδόν καταλήγουν στην θάλασσα τα λύματα και βρωμοκοπάει όλο το καλοκαίρι ο τόπος,- αν γεμίσουμε τα καημένα βουνά μας με ανεμογεννήτριες ,-αν πνιγούμε σαν την Καρδίτσα και τον Βόλο,-αν χάσουμε όλη την καλλιεργήσιμη γή μας σπέρνωντας φωτοβολταικά, αντί να τα βάλουμε στις ταράτσες και τα πάρκιγκ,πόσες ακόμα κλίνες αντέχουν τα νησιά μας και θα μας φτάσει το νερό σε συνθήκες ανομβρίας-ήδη ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει σε επικίνδυνα όρια-και ουδείς τολμάει να βάλει υδρόμετρα στις παράνομες γεωτρήσεις-αν μας στίψουν μέχρι το μεδούλι ασύδοτοι ξένοι δήθεν επεδυτές εργοδότες με κρατικές επιδοτήσεις, εχοντας τις πλάτες των τοπικών αρχόντων-όπως γίνεται χρόνια τώρα ήδη, τότε θα ξυπνήσουμε και θα αναζητήσουμε τον παράδεισο που ξοδέψαμε και αναλώσαμε  πίσω! Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν και από κανέναν δεν ακούσαμε μια λέξη για αυτά! δεν τους αφορούν φαίνεται! -Με πράσινο στον χάρτη οι αιτήσεις για αδειοδότηση ανεμογεννητριών στην Κω, με κιτρινο οι εγκεκριμένες-κάποιες ήδη λειτουργούν!Φταίω εγώ που φωνάζω λεύτερα βουνά -λεύτερα νησιά από πάρκα αιολικά!?Και  επαναλαμβάνω το μεγάλο ερώτημα : Aνάπτυξη για ποιους? τους λίγους ή τους πολλούς και με χρήματα τίνων? Και τι όφελος έχουν τα νησιά μας από τις τόσες επιδοτήσεις σε ιδιώτες  χωρίς παράλληλη επέκταση και βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών?

Συγκρίνετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κω το καλοκαίρι με αυτές της Νισύρου που μας πήρε το σκάλπ που λένε !

Τι να την κάνεις την αναπτυξη και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων-πολύ σωστά κινήθηκε ο ΔΟΠΑΒΣ , όταν τα ερασιτεχνικά σωματεία  στερούνται τους στοιχειώδεις οικονομικούς πόρους από πολιτεία(το περίφημο μητρώο της ΓΓΑ παραμένει κλειστό ακόμα και για τα σωματεία που εντάχθηκαν σε αυτό τα προηγούμενα χρόνια και το στήριξαν), περιφέρεια και Δήμους με παντελώς κομμένες ακόμα και  τις επιδοτήσεις που έπαιρναν κάποτε για τις νησιωτικές μετακινήσεις !

Καλή επιτυχία στο έργο  όλων των εκλεγέντων σε θέσεις ευθύνης και ας λάβουν υπόψιν τους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών για τον χαρακτήρα της ανάπτυξης που χτίζουν και την φέρουσα ικανότητα των νησιών

Δημήτρης Πικιώνης

Μέλος ΔΣ ΔΟΠΑΒΣ ΚΩ,

 

τ. δημοτικός σύμβουλος Κω  με ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

τ.. Πρόεδρος ΠΑΟΚ ΚΩ &ΚΙΛΕΚΩ

 

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για αυτά φυσικά δεν μιλάει κανείς! Το μοναδικό κομμάτι του νησιού που είχαν αφήσει χωρίς ξενοδοχεία μέχρι κάτω στην ακτή, το Ζηνί, θα το γεμίσουν τώρα με ανεμογεννήτριες… Και όλοι κανουν τα στραβά μάτια για άλλη μια φορά… Περιβαλλοντικές οργανώσεις υπάρχουν?
    Μπάνιο στο Cavo Paradiso δίπλα στις ανεμογεννήτριες! Αν βέβαια είμαστε τυχεροί και μας επιτρέπεται η πρόσβαση…
    Καληνύχτα Κως…

  2. Μας έχεις μπερδέψει ρε φίλε Λαφαζανικος, Πλεύση Ελευθερίας ΣΥΡΙΖΑ, Μέρα25, λίγο Καραγιάννη, λίγο Νικηταρά; Πατάς, όχι σε δύο αλλά σε παραπάνω βάρκες και ότι βγεί.Μην νομίζετε ότι είστε κάτι διαφορετικό, όλο αντίδραση και πρόταση μηδέν.Ενταξει, έλεος…Εχεις μπερδέψει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, την πολιτική και την οικολογία….Βλεπεις και από τα αποτελέσματα ότι δεν τραβάει αυτό που λες….

    • μάλλον εσύ είσαι μπερδεμένος, τα λεει ξεκάθαρα! και επειδή σε κόβω για βλαχοελληνα….απάντισε του λοιπον εμπεριστατομένα !!!!

    • Σου έχει πεις κανείς ότι πάσχεις από πολιτική ανεπάρκεια. Ο Δημήτρης είναι συγκροτημένος και με τεκμηριωμένη πολιτική άποψη και πάνω από όλα με άπειρα διαβάσματα, είναι τιμή μας που έχουμε τέτοιους ανθρώπους στο νησί μας, με τεκμηριωμένη άποψη και θέσεις. Αν έχεις τα κότσια βγάλε τη κουκούλα της ανωνυμίας , πες επώνυμα και τεκμηριωμένα τις θέσεις σου αλλιώς λες ανοησίες

  3. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΙΚΙΩΝΗ! ! ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕ,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!

    • και σύ ρε παιχτι δηλ τι μας λές….οτι υπήρχαν; αρα συνεχίζουν να υπάρχουν..αρα δεν εγινε τιποτα…αρα πολυ σωστα τα γράφει…. απλα δεν μπορείτε να δείτε την αλήθεια καταφατσα..γιατι ειστε δεξιοι- αριστεροι- κεντροοι…και ότι άλλο…εκτώς απο πατριωτες.!

  4. Διάβασα και τσιμπιέμαι..Είμαι ζωντανή;Που ζω;Στη Γάζα;Πήγαινε άνθρωπε μου καμία βόλτα να πάρεις καθαρό αέρα κάτω από τον υπέροχο ήλιο.Σε τι βοηθάει να περιγράφεις καταστροφές;Το κανείς χρόνια,εκτός από τι διάστημα που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και είμασταν στο παράδεισο.Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα και τόπο.Ναι δεν είναι όλα τέλεια.Αλοιμονο αν δεν θέλαμε να γίνουμε καλύτεροι.Ναι θελουμε δουλειά ακόμα,αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο.Στη σωστή μεριά.Τέλος έως ποτέ εσείς οι «προοδευτικοί»θα γράφετε εκθέσεις ιδεών ;Κάτι καλό έχει η Ελλάδα και το νησί μας;Ντρέπεστε η φοβάστε να πείτε κάτι καλό;

  5. Διαβάστε το κείμενο προσεκτικά και καλοπροαίρετα! η πρόταση εμπεριέχεται μέσα! Παρακάμτω από ευγένεια τα περί βαρκών και τα υπονοούμενα για το τι εχω μπερδέψει και τι όχι , οι απόψεις μου ειναι το καταστάλαγμα της μακρόχρονης εμπειρίας μου από την ενασχόληση μου με τα κοινά στο νησί μεσα από κινήσεις ,κινήματα, συλλόγους, παρατάξεις και τα καταθέτω ως οφείλω ως πολίτης και ο νοών νοείτω! Σε κακεντρέχειες δεν απαντώ!

  6. Μην πτοείστε απ’ την αγαπημένη κατά τ’ άλλα Μιράντα.
    Στο σωστό δρόμο για ποιο πράγμα Μιράντα;
    Πες το μας να το πιάσουμε κι εμείς οι ανόητοι ή πεσιμιστές ή αριστεροί καταστροφόλογοι κατ’ εσένα;
    Σ’ όλα σου τα σχόλια ζητάς την πρόταση, όταν είσαι η μόνη που δεν προτείνει τίποτε πάρα μόνο ισοπεδώνει ή υπερθεματίζειΑναλόγως των περιστάσεων…
    Θες να με κατηγορήσεις για ισοπέδωση κι εμένα?Παρακαλώ ελεύθερα!!!

  7. Επειδή όλοι γνωριζόμαστε:1) δεν έχετε εκλεγεί ποτέ και από καμία παράταξη, πάντα αντίδραση.2) κινήσεις εννοείται την κιλεκω;μόνοι σας ψηφίζετε, μόνοι σας εκλεγεστε.3) κινήματα εννοείται εκείνα τα τσουβαλια που αναρτατε και ρυπαίνετε το περιβάλλον για αντιφα, αντιπολεμικά κλπ;4) στον αθλητικό σύλλογο που ανήκετε εκλέγεσθαι, ξέρετε εσείς γιατί; επειδή όλοι εκλέγονται.Αυτα για να ξέρουμε τί λέμε.Δεν περιμένω απάντηση.Απαντησαν παραπάνω για εσάς,με είπαν βλαχοελληνα, γίδι κλπ.Αυτοι είστε…. Για να ξέρουμε τί λέμε…..

  8. δεν θα σχολιάσω ανώνυμες απορίες αριστερών και δεξιών ψαλτών να βαλεις λίγο βίξ απορία Κωου! η ΚΙΛΕΚΩ εχει 200 μέλη το μεγαλύτερο πολιτιστικό σωματείο του νησιού, και ο ΠΑΟΚ ΚΩ περίπου άλλα 250 -δεν υπάρχει άλλο ποδοσφαιρικόσωματείο στο νησί με τόσα! και για όποιον δεν γνωρίζει αντικατέστησα τους κους Γεροσταθόπουλο Αθανάσιο , και Μηνά Χατζηαντωνίου για ελάχιστο χρονικό διάστημα στο τελος της τελευταίας θητείας της Συμπαράταξης Ελπίδας όταν παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αγαπητός φίλος Νικος Μυλωνάς!κάτσε με την απορία ΚΩΕ η ανωνυμίαειναι το καταφύγιο των δειλών και των αμαθών γραφει κάπου το φιλόξενο σάιτ!δεν συμερίζομαι ούτε με εκφραζουν οι χαρακτηρισμοί βλαχοέλληνας και γίδι, -μακριά από εμένα αυτά και τελευταίο δεν υπήρξα ούτε θα γινω μέλος του ΚΚΕ διότι δεν με εκφράζει και δεν συμερίζεται στο ελάχιστο τις απόψεις μου και τις κινηματικές ανησυχίες! και δεν παλεύει για αυτά που γραφω! στον ΔΟΠΑΒΣ με εστειλε το ΟΡΑΜΑ-ΔΡΑΣΗ και με συνέπεια εργάζομαι εποικοδομητικά με προτάσεις για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ασχετα που δεν εισακούονται πάντα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ