Κική Μακρή: Τοποθέτηση στην Ειδική Συνεδρίαση Απολογισμού 2022

0
8999

Τοποθέτηση στην Ειδική Συνεδρίαση Απολογισμού 2022

Το περιμέναμε πως  η σημερινή ειδική συνεδρίαση θα μετατραπεί σε μία προεκλογικού χαρακτήρα και περιεχομένου παρουσίαση και όχι ο απολογισμός του 2022

Πέφτετε στο λάθος να επαναλαμβάνεστε στο πολυσέλιδο κείμενο και να αραδιάζετε προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις που προφανώς δεν κοστίζουν τπτ ,ενώ δημιουργούν το απαραίτητο κλίμα εντυπώσεων.

Είναι προκλητικό να επιδιώκετε να θολώσετε τα νερά των πεπραγμένων με καινούργια «θα»

Δεν είναι καθόλου πρωτότυπο το σενάριο «τι παραλάβαμε- για να δικαιολογηθείτε για αυτά που εσείς δεν κανατε και για να καταλήξει στο «πόσο καλύτεροι είμαστε» όλοι το ίδιο κάνουν ιδιαίτερα λίγο πριν την λήξη της θητείας.  Να σας θυμίσω ότι αν κοιτάξετε πισω ,εκεί κάπου στην σειρά θα δείτε και τους εαυτούς σας μέσα.

Προεκλογικη περίοδο έχουμε ,ας πούμε και κάτι παραπάνω

Ακόμα  και ως  διαμαρτυρόμενος εμφανίζετε ο Δήμαρχος  για την ελλιπή χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση και την μείωση του προσωπικού λόγω Κυβερνητικών επιλογών.

Αλήθεια τώρα;;

Πότε διεκδικήσατε  προσωπικό και πότε διαμαρτυρήθηκε για τις εργασιακές σχέσεις ;

Εδώ ένα ψήφισμα σας έφερε ο σύλλογος των εργαζομένων στην αρχή της θητείας σας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση  και το ξεχαρβάλωμα της υπηρεσίας πρασίνου-καθαριότητας, βάζοντας το θέμα μονιμότητας και προσλήψεων και δεν τολμήσατε να το δεχτείτε.

Για να δούμε τι θέση θα πάρετε-όλοι σας-για το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ  για το 13ωρο που επηρεάζει και τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ..

Το θέμα των πετσοκομμένων κονδυλίων είναι χτεσινό.;

Μα  όλοι σας , δεν  θέλετε  και άλλες αρμοδιότητες αν και βλέπετε την ανεπαρκή χρηματοδότηση προκειμένου να γίνετε μικροί Πρωθυπουργοί;

Οσο για την ενότητα που επικαλείστε δεν είναι τπτ άλλο από την συναίνεση που θέλετε για να εξιλεωθείτε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμφωνεί με την κριτική των άλλων παρατάξεων ότι δεν κάνατε τίποτα, πως είστε ανίκανοι κλπ. Είναι μια βολική κριτική που αθωώνει το γενικότερο αντιλαϊκό πλαίσιο και τοποθετεί την πολιτική στις διαφορές προσώπων

Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Είστε ικανοτατοι και κάνατε τα πάντα για εξυπηρετήσετε  όλα εκείνα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που  φυσικά καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργατικών -λαϊκών νοικοκυριών του νησιού μας.

Γιατί για μας είναι κρίσιμο σε κάθε έργο και δράση ενός δήμο να απαντιέται στην πράξη το ερώτημα τι εξυπηρετούν και ποιόν τα έργα;

πόσο αυτά τα έργα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου.

Λύνουν τα  προβλήματα;

Στην εισήγησή σας λίγο πολύ θέλετε να μας πείτε πως ζούμε σε ένα επίγειο παράδεισο ,που αν και γίνονται λάθη και καθυστερήσεις χάρη στον superman δήμαρχο ,αφού χρησιμοποιείτε τον πρώτο ενικό ακυρώνοντας την όποια συμμετοχή των στελεχών σας,τελικά σώζεται η παρτίδα.

Η απάντηση είναι ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού ζουν  μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που παρουσιάζετε.

Η ποιότητα της  ζωής συνεχώς υποβαθμίζεται.

Τα έργα σέρνονται,φάνηκε  και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού,το μεγαλύτερο κομμάτι των έργων-δράσεων αφορούν μελέτες. Αν κάνουμε μια διαίρεση σύμφωνα με τα στοιχεία της εισήγησης αναλογούν 11 δράσεις-μελέτες-έργα πραγματοποιήθηκαν κάθε χρόνο .. Αυτό δεν το λέτε κοσμογονία.

Ορισμένα παραδείγματα που εντοπίζουμε:

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Η αναφορά σας στην σχολική στέγη είναι προκληση, Ποιόν κοροϊδευετε με το Αζηλο ότι σε λίγους μήνες θα μπουν τα παιδιά σε αυτό;; Πως μετράτε εσείς το λίγο και το πολύ;; Γιατί δεν απαντήσατε στην επιστολή των γονιών που πρόσφατα ζητήσανε να πρωτοκοληθεί η επιστολή τους;;

Πόσο ακόμα θα παίζετε με την αγωνία για  τα παιδιά-γονείς και καθηγητές του ΕΕΕΕΚ;;

Είστε περήφανοι που τα παιδιά της Κω κάνουν μάθημα στα iso-boxes??

Φέρνετε ως παράδειγμα την ένταξη για την  ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του ΕΠΑΛ..Αλίμονο! Τωρα εκεί είναι τα λεφτά στην «πράσινη ανάπτυξη-ταμείο κλπ» Πείτε όμως και στην εκπαιδευτική κοινότητα για  την αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση των σχολειών που όσο για το πρώτο ούτε οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί  όσο για το δεύτερο το μόνο που κάνατε είναι να προύπολογίσετε 140χιλ για την μελέτη

Θεωρείτε άθλο ότι 93 παιδιά πληρώνουν τροφεία και τα άλλα είναι με voucher;; όταν θα έπρεπε η δημόσια  δωρεάν προσχολική αγωγή να είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά εργαζομένων-α/α  -αγροτών κλπ ;; .

ΔΕΥΑΚ

Πως τολμάτε να κομπάζετε για τα έργα  ΔΕΥΑΚ ,που ω του θαύματος εντάχθηκαν λίγο πριν τις εκλογές και ΘΑ ξεκινήσουν αν και εφόσον επανεκλεγείτε ;;

2023 και στους Ηρακλειδείς  τρέχει ακόμα στις βρύσες των χωριανών χώμα και λάσπη.. τα ειδατε τα σχετικά βιντεάκια;;

2023 και οι κάτοικοι στον Αμπάβρη η εξέλιξη της αποχέτευσης δεν έχει φτάσει ακόμα στα σπίτια τους.. πληρώνουν όμως «κερατιάτικα» το βυτίο , για να αδειάσει τους βόθρους ,που ;;;;; στο κέντρο της πόλης

Έλεος

ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΩΣ

Μιλάτε κιόλας για την εξωστρέφεια της Ιπποκρατικής Κω;;

Ποιάς; Αυτής που ασθενείς πεθαίνουν στις καρότσες;;

Ξεχάσατε πως το Δημοτικό Ιατρείο είναι κλειστό;;

Η κινη/ση για την υγεία που διοργανώσατε σε μια χρονική στιγμή που ο λαός της Κω είχε την διάθεση  να διεκδικήσει μαχητικά να ζει με εξασφαλισμένα τα στοιχειώδη στον τόπο του, την  οδηγήσατε σε ένα φιάσκο και σε μια φούσκα υποσχέσεων για το νέο νοσοκομείο ( δεν το ανοίγω τώρα) Σήμερα το νοσοκομείο δεν έχει καρδιολογική κλινική,λείπουν βασικές ειδικότητες και σεις χειροκροτάτε την λύση που δίνει η κυβέρνηση με μετακινήσεις και το μπάσιμο της ιδιωτικοποίησης στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Κάνατε μήπως κάτι διαφορετικό για να προστατεύσετε την δημοτική-δημόσια περιουσία;;

Η υπόθεση ΝΟΚ είναι χαρακτηριστική..το κουβάρι των εξελίξεων περνάει και από την δική σας πόρτα

Με μαθηματική ακρίβεια εκτιμούσαμε ότι θα βρισκόμασταν μπροστα σε μεγάλες μπίζνες στην περιοχή.Γιατί πολύ απλά αποδέχεστε το πλαίσιο εμπορευματοποίησης της δημόσιας γης και περιουσίας..

Αυτό σας κάνει  ως ένας καλός manager ενός δήμου επιχείρηση να ισχυρίζεστε πως  ενοίκιο των 100χιλάδων που θα πληρώνει ο λαός της Κω για την  γη του ,είναι  νίκη!

Τι να λέμε τώρα…

Εδώ ζούμε ξέρετε..

Σηκώνετε τους τόνους λίγο πριν την ψήφο και μετά το βιολί βιολάκι

ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΑ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Τι έγινε με τον ΧΥΤΑ; Λέμε και ξαναλέμε. Επιβαρύνει το περιβάλλον, δεν ξέρουμε σε τι βαθμό την δημόσια υγεία. Δεν είναι γνωστό τι αντιπυρικά μέτρα έχετε πάρει..

Ο «χαλασμένος» και ανεπαρκής πλέον ΧΥΤΑ είναι ένα καλό παράδειγμα ποσο αποδοτικά και ανέξοδα λειτουργεί η μία πλευρά της ιδιωτικοποιημένης καθαριότητας-αποκομιδής απορριμμάτων που  εσείς ήσασταν που αποφασίσατε την ίδρυση του ΦΟΔΣΑ Α.Ε  ο οποίος φορέας ΑΕ θα έλυνε όλα τα άλυτα.

Ο τομέας της καθαριότητας χειροτερεύει από χρόνο σε χρόνο, από δήμαρχο σε δήμαρχο γιατί οι ανάγκες αυξάνονται και η υπηρεσία είναι αποδεκατισμένοι.Ταυτόχρονα, την ευθύνη σας για αυτό το χάλι την διασκεδάζετε καλλιεργώντας την λογική στον κόσμο ότι μοναδικός σωτήρας και σ’ αυτόν τον τομέα είναι ο ιδιώτης επενδυτής.

Ο ιδιώτης ήρθε αλλά η λύση όχι.

Η βελτίωση στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ρίχνοντας το βάρος στις γειτονιές, ο οδοκαθαρισμός, το πλύσιμο πεζοδρομίων και πλατειών, ο καθαρισμός οικοπέδων, προϋποθέτουν τη στήριξη των εργαζομένων στον υποστελεχωμένο τομέα καθαριότητας με εκατοντάδες νέες προσλήψεις. Διεκδικώντας να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμο προσωπικό, κόντρα στο καθεστώς των εργαζομένων με ημερομηνία λήξης.

Και επειδή και εσείς τα βλέπετε αυτά ,καμιά φορά κάτι πετάτε  για κανα εργολάβο,χωρίς βέβαια να θίγεται βέβαια την ρίζα του κακού το  πολιτικό-οικονομικό πλαίσιο δλδ που στηρίζει και γιγαντώνει όλο αυτό τον τρόπο διοίκησης που δεν σας χαλάει γιατί ενισχύει και τις πελατειακές σχέσεις σας αλλά εξυπηρετεί τις πολιτικές σας κατευθύνσεις.

Όπως και στην περίπτωση της Ζιας. Εμείς σας μιλάμε για ολόπλευρη προστασία του ορεινού όγκου και του χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού και εσείς λέτε για το σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ  που έχει κάψει όλη την Ελλάδα,αναμασώντας και εσείς τις δικαιολογίες για κλιματική αλλαγή..

Φέτος  που τα ζητήματα πυροπροστασίας ήρθαν με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, αφού διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι,κινητοποιήθηκε το σωματείο Οδηγών κλπ ,θίγετε την μία πλευρά κινδύνου αυτό της συγκέντρωσης  στην Ζια λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας

Όμως κανείς σας δεν τολμά να θίξει την αιτία δλδ την παντελή έλλειψη προσωπικού στην ΠΥ, στα δασαρχεία.Την έλλειψη σύγχρονων μέσων. Κανείς σας δεν θίγει την πολιτική που εξασφαλίζει το χωροταξικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο άναρχης συνύπαρξης πολλών διαφορετικών χρήσεων γης που υπάγονται σε διαφορετικούς αρμόδιους φορείς,το ότι η δασική έκταση εμπορευματοποιείται.

Συμφωνείτε ή όχι με την αλλαγή χρήσης και του χαρακτήρα των δασικών οικοσυστημάτων. Αφήνετε ή όχι την δόμηση μέσα στον ορεινό όγκο;;

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η εξέλιξη αυτή συνοδεύει την  πολιτική τουριστικοποίησης – «εξωστρέφειας» όπως το λέτε εσείς- που επιταχύνθηκε και από τη δική σας θητεία.

Οι επιπτώσεις είναι πολλαπλές.

Η άναρχη ανάπτυξη , η σχεδόν απελευθερωμένη δόμηση βλ περιοχές natura,αιγιαλούς-παραλίες κλπ, πιέζει τις  υποδομές του νησιού οι οποίες δεν είναι και στα καλύτερα τους.

Οι όποιες διανοίξεις, αναμορφώσεις κλπ σχεδιάζονται για να εξυπηρετήσουν αυτόν τον σκοπό,ενώ η εκτέλεση τους γίνεται με σοβαρές καθυστερήσεις και ανατιμολογήσεις που τα χρεώνεται ξανά ο δημότης

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα οξύνεται όσο συγκεντρώνεται τόσος μεγάλος αριθμός Ι.Χ-δίκυκλων ,μεγάλων οχημάτων σε ένα οδικό δίκτυο γεμάτο πληγές. Η φωταγώγηση ,βασικό στοιχείο ασφάλειας, είναι διακεκομμένη ενώ η πολυδιάσπαση αρμοδιότητων είναι βολική για να δικαιολογήστε αλλά και να συντηρείται η εργολαβοποίηση των έργων

Ωστόσο κανείς σήμερα από σας δεν έχει πλάνο μέχρι που θα φτάσει που θα πάει αυτό δλδ το χτίσιμο,οι επεκτάσεις κλπ . Εχετε εξαρτήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό την οικονομία του νησιού  από τον τουρισμό που μία τρίχα του να πειραχτεί βρίσκεστε σε πανικό  ,πόσο μάλλον να βάλετε όρια που θα θίξουν την κερδοφορία ξεν/κων ομίλων,αεροπορικών μεταφορών και πρακτορείων.

Όλο αυτό όμως  έχει επιπτώσεις και στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. Ξέρετε τι συμβαίνει με τους εργαζόμενους και τις συνθήκες εργασίας. Τα εργατικά σωματεία και  σωματεία  α/α  τα έχουν καταγγείλει πολλές φορές ζητώντας ακόμα και την συμβολή του δήμου στον αγώνα τους για την υπεράσπιση δικαιωμάτων . Αλλά εσείς που..

Σε συνδυασμό με την εξάπλωση του Airbnb το κόστος έχει εκτοξευθεί . Να βρει κάποιος στέγη σήμερα είναι σχεδόν ακατόρθωτο,τα ενοίκια είναι απλησίαστα σε μαγαζιά και σπίτια

Από τη άλλη ζούμε σε μια πόλη όπου δεν υπάρχει καμία προνοιακή δομή που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας. Για την φροντίδα ηλικιωμένων  και μικρών παιδιών  οικογένειες ξηλώνονται σε ιδιωτικές δομές

Το  Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,όπως μας θυμίζει το ρεπορτάζ του Σταθμού θα λειτουργούσε πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις το ωράριο λειτουργίας θα μπορεί να παραταθεί. Σκοπός της συγκεκριμένης δομής ήταν (και είναι)  η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς και διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης, ενώ για τη λειτουργία του θα προσλαμβανόταν εξειδικευμένο προσωπικό.

Όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αναφορά σας για τις δομές αθλητισμού.. άλλη κοσμογονία από εκεί. Τέτοια που πάνω από δύο μήνες το γήπεδο ΦΙΛΙΝΟΣ  είναι κρανίου τόπος με ένα βουνό από χώματα να κοσμεί την είσοδό του..

  • Τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία έχουν ελάχιστη υποστήριξη από τις δημοτικές αρχές, αναγκαζόμενα να καλύπτουν τις οικονομικές τους ανάγκες με ιδίους πόρους, μέσω των ενισχύσεων των μελών τους (συνήθως με την μορφή συνδρομών από γονείς).Νομίζετε πως ξεχάσαμε την άρνηση σας να επιχορηγηθεί ο Ευδαμος για να πάρει μέρος σε αγώνες;;
  • Οι αθλητικοί χώροι στην πλειοψηφία τους έχουν βελτιωθεί με έργα-«τσιρότα» που έχουν επιδιορθώσει επιφανειακά τα προβλήματά τους, χωρίς όμως να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της νεολαίας και των αθλητών.
  • Το ταρτάν στο νέο γήπεδο Ανταγόρα είναι σε κακή κατάσταση, ενώ οι γύρω χώροι δεν συντηρούνται δυσκολεύοντας νέους που αθλούνται σε αυτούς και τους προπονητές τους.
  • Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ πλέον δεν χωράει τις ομάδες που προπονούνται σε αυτό και καμία δημοτική αρχή δεν έχει πρόβλεψη να φτιάξει νέο κλειστό γήπεδο σε κανένα μέρος του νησιού.

Και στο τέλος ήρθε και η ΚΩΑΝ το εργαλείο της κυβέρνησης και άλλοθι για το Δήμο προκειμένου να επιτευχθούν οι αντιλαϊκοί της στόχοι , με το μοίρασμα  κονδυλίων σε συγκεκριμενες κατευθύνσεις.

Στο ίδιο έργο δλδ θεατές ο λαό και οι κάτοικοι της Κω

Άλλη μια χαμένη τετραετία.

Κλείνοντας:

Δεν θέλετε να δώσετε λύση στα λαϊκά προβλήματα.

Εσείς έχετε ορκιστεί να υπηρετείτε  πειθήνια την αντιλαϊκή πολιτική  του κεντρικού αστικού κράτους που είναι εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα. Μια πολιτική που στηρίζεται:

  • Στην λειψή κρατική χρηματοδότηση των δήμων
  • Στην ανάθεση στους δήμους αρμοδιοτήτων χωρίς την αντίστοιχη διάθεση πόρων και προσωπικού.
  • Και το κυριότερο στηρίζεται στην πολιτική κόστους – οφέλους  που αποκλείει από την χρηματοδότηση βασικά έργα που είναι απαραίτητα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά δεν αποφέρουν κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους. Πολιτική που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών του δήμου.

Αλλωστε δεν θα κερδίζατε διαφορετικά την στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ,δεν θα είχατε εκλεγμένους τα πρωτοκλασσάτα στελέχη και των δυο αυτών πολιτικών δυνάμεων.

Η  Λ.Σ. στο χρόνο που πέρασε αντιπάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική τόσο μέσα, όσο και έξω από το Δ.Σ. Τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα στο Δ.Σ. , προκάλεσε συζητήσεις για τα βασικά. Τοποθετήθηκε δημόσια με ανακοινώσεις  ενημερώνοντας τους κατοίκους του δήμου μας και καλώντας τους σε αγώνα για την επίλυση τους..

Το παρήγορο είναι ότι αναπτύχθηκαν αγώνες για κάποια ζητήματα π.χ για τα σχολεία,τις κεραίες,την καθαριότητα, την υγεία

Αυτός , κατά την γνώμη μας, είναι ο δρόμος της επίλυσης των προβλημάτων. Αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε οι εκλεγμένοι  με την Λ.Σ. σε όλη την χώρα τόσο στους δήμους , όσο και στη περιφέρεια. Σε αυτόν τον δρόμο καλούμε σε συστράτευση τον λαό του δήμου μας.

Για μας όμορφη πόλη είναι αυτή που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Γιατί δήμος δεν είναι η επιχειρηματικότητα, δεν είναι οι «πράσινες» μπίζνες και οι ανταγωνισμοί για την κατανομή του Ταμείου Ανάκαμψης στους διάφορους ομίλους. Δήμος είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, η στήριξή του για να μπορεί να παίρνει «ανάσες» και ο αγώνας για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, απόδοση των παρακρατηθέντων στον δήμο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά, δραστική μείωση της δημοτικής φορολογίας, στήριξη των επαγγελματιών σταμάτημα πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη στον δήμο, συμβολική ανταποδοτικότητα, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ολα αυτά απαιτούν σύγκρουση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, η υλοποίηση της οποίας περνάει μέσα κι από τους δήμους.

Δεν  γίνεται να υπηρετείς ταυτόχρονα και τα λαϊκά συμφέροντα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν γίνεται «και ο λύκος να είναι χορτάτος και τα πρόβατα σωστά».Γι’ αυτό η ενίσχυση  της  «Λαϊκή Συσπείρωση» σημαίνει μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική και πιο δυνατός ο λαός στον αγώνα για τα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες του.

 

3/9/2023

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ