Ευχαριστήριο του Iατρού του ΚY Αντιμάχειας Αναστάσιου Μεταξά σε συμπολίτες μας

0
7507

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

 

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγο καιρό, δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό τύπο η ευχαριστήρια επιστολή μου ως ιατρού του Π.Ι. Αντιμάχειας προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί, και είτε με εθελοντική εργασία, είτε με δωρεές, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λειτουργία του Ιατρείου. Προβλήματα, που για τους γνωστούς λόγους, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διευθετηθούν τουλάχιστον σε άμεσο χρόνο, και τα οποία επιδρούν (όχι θετικά) στην παροχή των προβλεπόμενων ιατρικών υπηρεσιών.

Πέραν από τους δωρητές- εθελοντές που αναφέρθηκαν στην πρώτη επιστολή, υπάρχουν κι άλλοι τους οποίους θα ήταν ανεπίτρεπτη παράλειψη να μην ευχαριστήσω δημόσια για την αυτόβουλη, ευγενή, ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά τους προς το Ιατρείο.  Άλλωστε, είναι προφανές ότι η εθελοντική αυτή προσφορά έχει ως αποδέκτη τυπικά μεν το Περιφερειακό Ιατρείο, ουσιαστικά, όμως, τους συνανθρώπους μας που χρήζουν ιατρικής βοήθειας και φροντίδας. Και γι’ αυτό η αξία της είναι ανεκτίμητη υπό το πρίσμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κατόπιν αυτών των αναγκαίων επισημάνσεων, επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου  προς τους:

– Γιώργο Σεγραίδο και το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ΚΩ, για την προσφορά ενός αυτόματου απινιδωτή

– Πέτρο Λιοδάκη, Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, για την εκκένωση των βόθρων του κτιρίου

– Πάκη Χριστοδουλίδη (GAIA Hotels) για την ανακαίνιση του ανελκυστήρα του κτιρίου

– Μανόλη Χατζηάμμαλο (Σούπερ Μάρκετ Κρητικός) για την προσφορά καθαριστικών ειδών και εμφιαλωμένων νερών

Οι ουσιαστικές αυτές προσφορές τονίζω και πάλι ότι συμβάλλουν ώστε να αντιμετωπίσουμε το καθημερινό δύσκολο έργο μας, και επιπλέον επιτρέπουν την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο προς τους κατοίκους του νησιού μας, όσο και προς τους επισκέπτες του. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης, και μάλιστα σε έναν χρήζοντα στήριξης χώρο, όπως είναι αυτός της υγείας.

Η υλική και ηθική αυτή προσφορά θα ήταν πραγματικά ευχής έργο να αποτελέσει το έναυσμα  ώστε το Π. Ι. Αντιμάχειας να μετεξελιχθεί σε μια νευραλγική μονάδα Δημόσιας Υγείας που θα παρέχει στους συμπολίτες μας περισσότερες υπηρεσίες υγείας και μάλιστα καθ’ όλο το 24ωρο.

Με εκτίμηση

Αναστάσιος Μεταξάς

Επιμελητής Γενικής Ιατρικής

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ