Αγορά(; )γης για σχολική στέγη(;) και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….

6
245

Αγορά(; )γης για σχολική στέγη(;) και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε….

Το Νοέμβριο του 2020 ελήφθη η απόφαση « ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ.

Το Νοέμβριο του 2021 (ένα χρόνο μετά )σκέφτηκαν να κάνουν την διακήρυξη!

Το Σεπτέμβριο του 2022… σχεδόν 2 χρόνια από την αρχική απόφαση και 10 μήνες από την πρώτη άγονη διακήρυξη  θυμήθηκαν να κάνουν επαναληπτική και τροποποιημένη!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και μετά από 2,5 χρόνια, μας ενημέρωσαν ότι βρέθηκαν 2 όμορα ακίνητα τα οποία κρίθηκαν «κατάλληλα» για την μελλοντική ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Ζηπαρίου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτριας το ακίνητό της (το ένα από τα δύο)βρίσκεται πλησίον υδατορέματος και δεσμεύεται  ότι α)έχει εκκινήσει τις διαδικασίες οριοθέτησης και β)ότι θα αναλάβει η ίδια εξ ολοκλήρου το κόστος της μελέτης.

Ρωτήσαμε εύλογα:

Πότε θα αγοραστούν τα ακίνητα;

Τα επιστημονικά καταρτισμένα στελέχη της δημοτικής αρχής κοιτάχτηκαν μεταξύ τους αλλά… απάντηση δεν μας έδωσαν.

Υποθέτουμε  μετά την οριοθέτηση όποτε και αν ολοκληρωθεί και πληρωθεί από την ιδιοκτήτρια σύμφωνα με την δέσμευσή της.

Είναι ξεκάθαρο ότι τα ακίνητα αυτά επί της παρούσης δεν είναι κατάλληλα αφού το ένα δεν επαρκεί ως έκταση και το δεύτερο που συμπληρώνει το πρώτο έχει «θέματα»…

Αυτά, για την αγορά(;) γης στο Ζηπάρι και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε από το 2020 και για την Αντιμάχεια.

Μετά από 2,5 ολόκληρα χρόνια βρέθηκε ένα ακίνητο για τη μελλοντική ανέγερση νέου δημοτικού όπως αρχικά εισηγήθηκαν…

Όταν όμως ο κύριος Ζερβός Μανώλης,  από την μείζονα μειοψηφία, υποστήριξε την άποψη ότι σε αυτό το ακίνητο ενδείκνυται η ανέγερση Γυμνασίου καθώς θα καλύψει τις ανάγκες των κοινοτήτων Αντιμάχειας και Καρδάμενας το ανέβαλαν για να το… ξανασκεφτούν.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η δημοτική αρχή, που συνεχίζει να φωτογραφίζεται, ξέχασε 4 σχολικές μονάδες  που στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα στο πουθενά και χωρίς συμβόλαια επί σειρά ετών .  ‘Ίδρυσε δε και στέγασε  Γυμνάσιο σε …προκάτ αίθουσες.

Η απλή περιγραφή της διαδικασίας τραγικά αδιέξοδη και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…
  ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ…
  Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ..
  ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ….
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΚΩΟΣ ΝΑ ΝΕΙΩΘΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ…
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ….
  ΤΑ 50 ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ…
  ΤΙΠΟΤΑ….
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η

 2. Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση. Ο πληθυσμός της Κω έχει αυξηθεί. Οι ανάγκες για σχολικές αίθουσες μεγάλες πλέον. Τι περιμένουν οι υπεύθυνοι;

 3. Αντι να πεις ευχαριστουμε τον ΝΙΚΗΤΑΡΑ, που ψαχνει να βρει οικοπεδα για σχολεια, κατι που δεν εκαναν οι προηγουμενοι, γκρινιαζεις σαν την κακια πεθερα, οπως κανεις παντα οσα χρονια ασχολεισαι με τα κοινα!!

 4. ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΊ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΖΙΠΑΡΙ ΣΤΕΚΕΙ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ,ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΤΕΓΆΣΕΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Η ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΤΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΟΙΚΌΠΕΔΟ ΑΓΟΡΆΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΔΗΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΈΠΕΣΑΝ ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ
  ΜΕΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ