Νίκος Σπύρου: Ιστορική Αναδρομή Με Αφορμή Το Νέο Ρολόι Της Swatch Και Η Σύνδεση Του Με Την Κω

0
6125

Με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου επετειακού ρολογιού από την Swatch που αφορά έργο του Μποττιτσέλι, ο Νικόλας Σπύρου παραθέτει ενδιαφέρον ιστορικά στοιχεία γύρω από τον σπουδαίο ζωγράφο και την σύνδεση του με την Κω καθώς εμπνεύστηκε μοναδικά έργα από ιστορικά πρόσωπα του νησιού.

Παράλληλα ο κ. Σπύρου καταθέτει προτάσεις διαφήμισης της Κω σε συνεργασία με δυνατά αναγνωρισμένα brands διεθνώς όπως την Swatch όπου με έναν μοναδικό τρόπο θα μπορούσαμε έξυπνα και παγκόσμια να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και την σπουδαιότητα του τόπου μας στην αρχαιότητα.

Ολόκληρη η επιστολή:

Πρόσφατα η ελβετική εταιρεία Swatch κυκλοφόρησε το νέο ρολόι χειρός με την γέννηση της Αφροδίτης του γνωστού ζωγράφου της περιόδου της Αναγέννησης Σάντρο Μποττιτσέλλι.

Αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό μπορείτε, να βρείτε αρκετές πληροφορίες στο διαδίκτυο και στις εγκυκλοπαίδειες.

Ο Μποττιτσέλι εμπνεύστηκε και ζωγράφισε τον πίνακα από τον Απελλή που καταγόταν από την Κω ή την Έφεσο.  Γνωστός για τα έργα του αλλά και μέσα από τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΤΟ νέο ρολόι λοιπόν κρύβει ένα μέρος της Κω μέσα του, αλλά ίσως είναι και αφορμή για να προτείνουμε και εμείς κάτι μέσα από αυτό.

Το διασημότερο ψηφιδωτό της Ευρώπης «Η αρπαγή της Ευρώπης» ίσως θα ήταν ωραίο σχέδιο για μια επετειακή συλλογή και πολύ ωραία διαφήμιση χωρίς κόστος και ιδιαίτερες δαπάνες για την προβολή του νησιού.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, στην επίσημη ιστοσελίδα, το εν λόγω ρολόι ανήκει στην συλλογή  «Έργα τέχνης που μπορούν να φορεθούν – από τα καλύτερα ιδρύματα τέχνης και μουσεία του κόσμου απευθείας στον καρπό σας».

Αναλυτικά:

NASCITA DI VENERE BY SANDRO BOTTICELLI περιλαμβάνει το έργο του καλλιτέχνη της Αναγέννησης Botticelli Η Γέννηση της Αφροδίτης. Η διαφανής μπλε κάσα πλαισιώνει τους μυθικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται στο καντράν, τον Ζέφυρο και την Αύρα. Η Θεά του Έρωτα, η Αφροδίτη εμφανίζεται στο λουράκι ενώ στο θηλάκι είναι εκτυπωμένη η φράση «LE GALLERIE DEGLI UFFIZI». Botticelli, Birth of Venus, Uffizi Gallery – “”By permission of the Ministry of Culture – Gallerie degli Uffizi””.

Σάντυ Λαδικού

Πηγή:  Radio Proto 91.5 fm

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ