Μ. Γιωργαλλής: Τιγκάκι Ώρα Μηδέν! Ημέρες και έργα Νικηταρά νο 3

10
8073

                                       ΤΙΓΚΑΚΙ   ΩΡΑ  ΜΗΔΕΝ !!!
             ΗΜΕΡΕΣ   ΚΑΙ   ΕΡΓΑ  ΝΙΚΗΤΑΡΑ  ΝΟΥΜΕΡΟ  3
1)   Ήταν  το  2019 όταν  ο πρόεδρος  και  οι κοινοτικοί  σύμβουλοι   Ασφενδιού    συνοδέψαμε   μετά την ψήφιση  τεχνικού  προγράμματος  τον  κύριο Νικηταρά  στο Τιγκάκι  για  να του δείξουμε από κοντά  την αναγκαιότητα   ενός  έργου  που ψηφίστηκε   ομοφώνα   και  θα  έπρεπε  να  είναι  προτεραιότητα  για την αναβάθμιση της  περιοχής.
Σημειώνουμε  βεβαία τα έξης  αληθή στοιχειά για ενημέρωση :
Παρά  την πρόταση μου  να  αναβαθμιστεί  όλος  ο κεντρικός δρόμος  από την κεντρική  πλατεία του  Τιγκακίου   έως τα  φανάρια  στη διασταύρωση του  επαρχιακού  με  νέα  πεζοδρόμια  και νέο ηλεκτροφωτισμό ,  νέο  ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του δρόμου  ο κύριος Νικηταράς   μου είπε  να το κόψουμε στα 2 το έργο και μέσα στην τετραετία   να φτιάξουμε  πρώτα το κέντρο  και αμέσως  μετά το υπόλοιπο!!
Παρά  την αρχική  πρόταση της  κοινότητας   που ζητούσαμε την ανάπλαση της  περιοχής , την  αποκατάσταση του  δρόμου και  των  πεζοδρομίων   από το  εστιατόριο   όνειρο  έως  την ταβέρνα  Πλώρη, ο κύριος  Νικηταράς  και εκεί είχε τις αμφιβολίες του  η  μάλλον  την  διστακτικότητα  που  τον διακατέχει και  ήθελε  το έργο να είναι από το  εστιατόριο  όνειρο έως το  ξενοδοχείο ΜΕΝΙ ΒΕΑCH ‘’ .
Μετά  από πολύωρες και  πολυήμερες  συζητήσεις ο κύριος Νικηταράς αντιλήφθηκε  την αναγκαιότητα  της κατάστασης  και έδωσε το πράσινο φως….
Και   εκεί  λοιπόν  ξεκινά    ο Γολγοθάς  ενός έργου  που έχει γίνει  γεφύρι  της  ΑΡΤΑΣ  «Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν >>.
Νοέμβριος   2021 ξεκινά  το  πολυδιαφημιζόμενο  έργο  σε σκηνοθεσία  και  σενάριο   Νικηταρά !!  Μετά  από λίγες ημέρες   το έργο διακόπτεται  και  ξανά  συνεχίζουν  λίγο μετά τις  15 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα  να έρθουν στα χέρια οι επαγγελματίες της περιοχής με το εργατικό  προσωπικό που εκτελούσε το έργο. Και φτάνουμε   στον μακρινό  Ιούνιο 2022 για να αποπερατωθεί  η πρώτη φάση του έργου !!
Το έργο προχωράει  μονό του στον αυτόματο πιλότο  με μοναδικό   επιβλέπων του έργου  κατά  περιόδους  τον κύριο Νικηταρά   κρατώντας ο ίδιος  πολλές  φόρες την  μεζούρα να κάνει υποδείξεις  στα συνεργεία !!
Εδώ   βεβαία  εξηγούνται και δικαιολογούνται όλα αφού  ούτε και εκεί το κατέχει  ως επιβλέπων ….
Ο κύριος   Νικηταράς  διαβεβαιώνει  τους  επαγγελματίες της περιοχής  ότι τον  Νοέμβριο 2022 θα ξεκινήσει  το έργο  β’ φάσης  και λίγο πριν την τουριστική  σεζόν 2023  τέλη  Μάρτιου  θα παραδοθεί !!!
Και  ενώ τα συνεργεία  ξεκινούν  τον Νοέμβριο 2022   ξαφνικά  μετά από λίγες ημέρες διακόπτουν  κάθε εργασία  εγκαταλείπουν την  περιοχή και οι επαγγελματίες ξεκινούν την δική τους αγωνιά  με το ερώτημα  πάλι θα καθυστερήσουμε ;;;
Εκεί  λοιπόν  ως   επιβλέπων μηχανικός με τη  μεζούρα  λίγο μετά  την πρωτοχρονιά ο κύριος   Νικηταράς κατεβαίνει στο Τιγκάκι  ενημερώνει τους  επαγγελματίες  και τους διαβεβαιώνει ότι πριν την τουριστική σεζόν θα  είμαστε  έτοιμοι !!!  (  Βλέπε  Φώτο σήμερα 20/4/23  )  !!!
Παρά  τις πολύ καλές καιρικές  συνθήκες που επικρατούσαν  με ηλιοφάνεια  σχεδόν καθημερινά σε όλη την διάρκεια του χειμώνα τα συνεργεία ήταν  ΑΠΩΝ !!
Χάθηκαν  σχεδόν 3 μήνες καλοκαιρίας  και ξεκίνησαν  τις εργασίες αρχές  Μαρτίου  με πολύ αργούς ρυθμούς  με αποτέλεσμα  σήμερα  να βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν  πέρυσι και ακόμα χειροτέρα !!
Ένα  έργο 500 μέτρων  κατάντησε  γεφύρι της Άρτας  ένα  έργο  που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εξ ολοκλήρου  κόπηκε στα 2 ενώ  δεν μπορεί  να κάνει   ούτε  το  1  !!
Το χειρότερο  από όλα  όμως δεν είναι ότι καταστρέφεται ακόμα  μια  έναρξη  τουριστικής  σεζόν  για τους επαγγελματίες  από τον κύριο Νικηταρά που φέρει αποκλειστικά την πολιτική ευθύνη !!!
 Το  χειρότερο  είναι ότι  ένα  έργο που έπρεπε να είχε  αποπερατωθεί  πέρυσι  σήμερα η  κατάσταση  είναι  απογοητευτική  έως  απαράδεκτη!!!
Ξεκολλημένοι  κυβόλιθοι , ξεκολλημένα φρεάτια , Μπετό βέργες  στην επιφάνεια , και οι επαγγελματίες  να κάνουν  μόνοι τους  συντήρηση του δρόμου κολλώντας με αδρανή  υλικά  τους κυβόλιθους!!!
Με λίγα λόγια  τη συντήρηση  της κακοτεχνίας  την έχουν αναλάβει  εθελοντικά  οι επαγγελματίες !!!
( Ποιος  επιβλέπει το έργο  άραγε ;;; )
Ο προβληματισμός δεν είναι   μόνο  πότε  θα  αποπερατωθεί  το ευλογημένο  έργο,  αλλά  και ποιος θα υπογράψει  ως επιβλέπων  Μηχανικός  για την  καλή ποιότητα η όχι  αυτού κατά την αποπεράτωση του ;;;
Εφόσον μάλιστα   μπροστά  χτίζουν  και από πίσω όλα είναι ξεκολλημένα!!!  (Βλέπε  Φώτο ) .
2)     Και  σαν να μην έφταναν  όλα αυτά οι σκνίπες   και πάλι  στο προσκήνιο  αφού παρά τις αλλεπάλληλες  επιστολές μου  για  τον έγκυρο  προγραμματισμό  από τον Ιανουάριο  ακόμα  δεν έχουν  καταφέρει  να λειτουργήσουν το μηχάνημα  που βρίσκεται  εκεί για τον σκοπό  αυτό, τη  διάνοιξη του  αύλακα  έτσι  ώστε το γλυκό  νερό να φύγει από την λεκάνη της αλυκής  και να ξεκινήσουμε την  αντίστροφη  εργασία  για την  εισροή  θαλασσινού  νερού!!!
 Τίποτα   μέχρι  σήμερα δεν έχει  γίνει   και πολύ φοβάμαι  ότι θα βρεθούμε σε δυσάρεστες  καταστάσεις  εξαιτίας της αδιαφορίας  και της ανικανότητας  που διακατέχει τον κύριο  Νικηταρά  να διαχειριστεί  την σκληρή   πραγματικότητα  της καθημερινότητας  που δεν μπορεί  να  αντιλήφθη !!!
3)   Ευρύτερη  καθαρισμοί παραλιακού  δρόμου και   πεζοδρομίων στον  παραλιακό  δρόμο με Άμμο θαλάσσης ,  καθαρισμοί και αποψίλωση  χόρτων  στην ευρύτερη   περιοχή  , καθαρισμό περιμετρικών  οικοπέδων  από σκουπίδια  και καθαρισμό καλαμιών , αντικατάσταση  σπασμένων φωτιστικών  και αντικατάσταση  λαμπτήρων  σε πεζοδρόμια και περιμετρική  περιοχή  με ξενοδοχειακές  μονάδες , πλύσιμο με όχημα   υδροφόρα   σε όλη την  περιοχή πεζοδρόμια  και δρόμοι , επούλωση λακκουβών στους δρόμους , αγροτική  οδοποιία  !!
Το  τραγικό  βεβαία  είναι ότι  μετά  από  3,5 χρόνια ενημέρωσαν   τους προέδρους  κοινοτήτων   υπηρεσιακοί  παράγοντες  ότι μπορούμε  να σας στείλουμε  ηλεκτρολόγους  αλλά  πρέπει  να βρείτε  λάμπες εσείς !!! Κλείνοντας  μια δημοτική  περίοδο  λίγο  πριν τις δημοτικές  εκλογές  ακόμα  ψάχνουν ΛΑΜΠΕΣ !!!!!!
Το σύνθημα  το κύριου  Νικηταρά  για την καθημερινότητα   απέτυχε  όπως απέτυχε και ο ίδιος  ως Δήμαρχος !!!
              (     ΕΧΕΙ  ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ!! )
 Και  όμως  οι παραπάνω εργασίες   πραγματοποιούνταν  από τις  κοινότητες  μας   όταν οι κοινοτάρχες  είχαμε  τα μηχανήματα   έργου στην διάθεση  μας  και  μας εμπιστευόντουσαν  οι πολίτες και  οι πρώην   δήμαρχοι, αποδείξαμε ότι μπορούσαμε και μπορούμε πολλά  περισσότερα !!!
Τον Αποσυντονισμό  και  την  Αποδιοργάνωση υπηρεσιών και  Εργοταξίων   του  Δήμου  Κω  που  για  πρώτη  φορά  ζούμε  στο νησί  μας  όπου  την   αποκλειστική  ευθύνη  φέρει μόνο ο κύριος  Νικηταράς !!!
  Ζητώ  δημόσια  ένα μεγάλο  συγγνώμη  στους   Ασφενδιανούς και  της  Ασφενδιανές  και αναλαμβάνω  την πολίτικη  ευθύνη που  μου αναλογεί  για τις όποιες καθυστερήσεις  και ντρέπομαι  που για πρώτη  φορά  το χωριό  μου το έχουν αφήσει στην  μοίρα  του !!!
Συνεχίζω   τον αγώνα της  καθημερινότητας  με όποια   μέσα  διαθέτω   στην κοινότητα  και ζητώ  από τους επαγγελματίες   να δράσουμε  όλοι  μαζί  και να μην περιμένουν  τίποτα   περισσότερο   από κάτι  που δεν υπάρχει !!!
                                                                    Ο
                                    Πρόεδρος    Κοινότητας  Ασφενδιου
                                                 ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ   ΜΙΧΑΗΛ

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ότι και να γράφεις κανένας δεν σε ακούει Μιχαλάκη. Όλοι ξέρουν ότι φωνάζεις μόνο για το συμφέρον . Μόλις χάλασαν την βολεψη ……γινες εχθρός του Νικηταρά. Ο Θεοδόσης είναι δικό μας παιδί και θα τον βγάλουμε πάλι δήμαρχο

  2. ΒΓΕΙΚΕ ΠΑΛΙ ,Ω!!!! ΠΟΙΗΤΗΣ!!!! ΑΧ ΚΑΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ,ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΕΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ,ΕΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.ΧΑΡΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΣΟΥΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ!

  3. Περασα απο το τιγκακι, εχει γινει το 80% του εργου. Σε 20 μερες τελειωνει.
    Ελα μετα μιχαλακι για καφε,να σε κερασουν οι μαγαζατορες, για το εργο.
    Κοτζαμ προεδρος εισαι!!!

  4. Βρε πως αλλαζουν οι καιροι.
    Πριν ενα χρονο, οπου βρισκοταν ελεγε, τι καλος που ειναι ο δημαρχος, κανει εργα, σεβεται τον κοσμο. Σημερα, που δεν του εκανε τα χατηρια, γυρνα και κατηγορει τον δημαρχο, δεν κανει τιποτα, σαν προεδρος, και κ…..σαυτον που εβριζε, ξε…… και εκανε εργο μηδεν!!
    Νομιζει οτι ο κοσμος τρωει σανο..

  5. Ο κύριος δεν είναι εκλεγμενος; Γιατί αντι να προσφέρει κάτι στο νησί κάνει μόνιμα αντιπολίτευση για τη προσωπική του βεντέτα; Τζάμπα καρέκλα ζεσταίνει, όχι ότι θα κάθεται εκεί και για πολύ καιρό ακόμα.

  6. Κύριε Γιωργαλλη ξεφτιλιζεστε με το χειρότερο πλέον τρόπο… Έχετε εκλεχθει απο τους δημότες και τόσα χρόνια μόνο κατηγορίες ακούμε για τον Κύριο Νικηταρά! Δεν είστε πουθενά δεν έχετε κάνει τίποτα και ζητάτε και ρέστα, εγώ πάντως θα είχα κρυφτεί στη θέση σας….

  7. Καλος είναι ο Μιχάλης για φωτογραφίες με το δεσπότη κ όπου αλλού υπάρχει καμερα….δεν κάνουν όλοι για την τοπική αυτοδιοίκηση…..

  8. Συγχαρητήρια στον κ Γεωργαλή!! Ωραία έργα και ωραίες /////πήρανε κάποιοι η εργολαβία κόστισε κοντά στο εκατομμύριο στο Τιγκάκι!! Με το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη και να έχει γίνει άχρηστο …. εδώ του βγάζω το καπέλο του Μιχάλη !!!

  9. Για τα πανηγύρια καλός είσαι…δεν σου έκανε τα ρουσφέτια ο δήμαρχος κ τώρα τον βρίζεις,τέτοιος ήσουν πάντα…Νικηταράς πάλι δήμαρχος…

  10. ο άλλος έχει κλείσει τον μισό δρόμο!! Εισαγγελέας και πολεοδομία δεν υπάρχει να κάνει μια βόλτα στο τιγκακι να δει το αίσχος και τις παρανομίες!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ