Λαμπρός ο εορτασμός της Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού και οι εκδηλώσεις-παρέλαση για την 25η Μαρτίου

1
4839


Παρουσία σύσσωμων των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε το πρωί ο λαμπρος εορτασμός της ημέρας του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου της επανάστασης του 1821, στον ΙΝ Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού. 

Της  Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ τον οποίο πλαισίωναν οι ιερείς: π. Κυριάκος Παρασκευαδάκης, π. Σακελλάριος Ζουλουφός, π. Αναστάσιος Τσουκνιάς, π. Ιωάννης Σταυρόπουλος και ο εφημέριος του ΙΝ π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου, ενώ έψαλλε χορός Ιεροψαλτών.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε κατά την μεγάλη είσοδο και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων «της εγκληματικής αδιαφορίας των Τεμπών».

Ακολούθησε Δοξολογία με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ζηπαρίου κ. Πρασουλίδη Ευαγγελία και τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο των Ηρώων, με καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση.

Τέλος οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παρουσίαση τοπικών χορών με παραδοσιακό συγκρότημα και τα χορευτικά σχολείων και συλλόγων στο θεατράκι Ευαγγελίστριας στην αυλή του παλαιού δημοτικού σχολείου.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!!!

3





1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Χρόνια πολλά Ελλαδάρα μας,χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους Βαγγεληδες και Ευαγγελιες που γιορτάζουν. 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ