Ηλίας Καματερός: Λύσεις με μελέτες για Ζιά και υποδομές

4
5536

Λύσεις με μελέτες για Ζιά και υποδομές

 

Συναντηθήκαμε με το ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και συζητήσαμε γενικότερα προβλήματα υποδομών στο νησί μας αλλά και ειδικότερα για το επείγον ζήτημα της πρόσβασης και κυκλοφορίας στη Ζια.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κλάδος των οδηγών λεωφορείων κουβαλά μεγάλο βάρος ευθύνης για τις μετακινήσεις πλέον των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών στο νησί μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για αυτό και η συμμετοχή τους στις όποιες συλλογικές διαδικασίες χάραξης αναπτυξιακής πολιτικής του τόπου μας είναι απαραίτητη.

Τονίσαμε την ανάγκη εκπόνησης αναπτυξιακού σχεδίου και μελετών για τις υποδομές του νησιού μας, όπως είναι τα λιμενικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, υγείας, μεταφορών, αλλά φυσικά και του οδικού δικτύου που πρέπει να λειτουργεί με ασφάλεια. Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα πρέπει να μας αφυπνίσει.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την Ζια και την ευρύτερη περιοχή του Ασφενδιού. Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η μελέτη.

Ως τότε όμως και επειδή το πρόβλημα απαιτεί κατεπείγουσες λύσεις πρέπει άμεσα τους επόμενους μήνες η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β’  βαθμού να προχωρήσει σε αυτές.

Προτάσεις υπάρχουν, είτε για δημιουργία νέου χώρου πάρκινγκ είτε με μονοδρομήσεις και με παράλληλη φωτεινή σηματοδότηση κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε τη γνώμη του σωματείου για να εξετάσουμε και να προτείνουμε τη δημιουργία πάρκινγκ για τα λεωφορεία στο παλιό λατομείο της Ζιας με πρόσβαση από το Λαγούδι και μονοπάτι μέχρι την πλατεία, ως κοντοπρόθεσμη λύση, χωρίς αυτό να αναιρεί την ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης.

 

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο σύριζα έχει εξαφανιστεί.Την κοροϊδία οι Έλληνες την τιμώρησαν και θα την ξανα τιμωρησουν.

  2. κ.Ηλία με όλο το σεβασμό τέτοια προχειρότητα στην πρόταση σας για το λατομείο στη Ζια ειλικρινά δεν την περίμενα από εσάς.Ούτε το πιο απλό δεν υπολογίσατε, πόσα σπίτια και αυλές θα πρέπει να χαλάσουν για να διανοιχτεί ο δρόμος π.χ.. Η προχειρότητα των σκέψεων και λύσεων ,μας έχει φτάσει στα τάρταρα ,έλεος πια!!! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ!!!

  3. Ενώ θα πρεπε να λογοδοτειτε στα δικαστήρια για εσχάτη προδοσία και για διάλυση του υγειονομικού συστήματος έχεις τα μούτρα και βγαίνεις να μιλάς με υποδείξεις!!!Κριθηκατε και θα συνεχίσετε να κρίνεστε,κανείς πλέον δεν ασχολείται μαζί σου μόνο οι μαζοχιστες!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ