Η Κως στο επίκεντρο της γερμανικής αγοράς για τον Τουρισμό – ιδιαίτερα δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Κω στο Βερολίνο

0
2953

 

Η Κως στο επίκεντρο της γερμανικής αγοράς για τον Τουρισμό – ιδιαίτερα δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Κω στο Βερολίνο.

Με αναβαθμισμένη αποστολή και επικεφαλής τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, ο Δήμος Κω συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε από 7-9 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 5.500 εκθέτες από 161 χώρες, μεταξύ των οποίων o EOT και το υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, 400 ομιλητές και 200 πάνελ.

Ως γνωστόν, η Γερμανία είναι μια από τις κορυφαίες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, με μεγάλη δυναμική και σταθερή αύξηση των ροών μετά την πανδημία. Μεγάλο μέρος του τουριστικού ρεύματος της χώρας κατευθύνεται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με την Κω να προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών ετησίως.

Η Κωακή αποστολή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, συνοδευόμενο από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σέβη Βλάχου, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κω και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Κώστα Σουρασή και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΩΑΝ Πέτρο Πικιώνη, πραγματοποίησε Β2Β συναντήσεις με κορυφαίους Tour Οperators  όπως TUI, Dertourik, Shauinsland reisen, FTI, Alltours, jet2 holidays, και με εκπροσώπους εξειδικευμένων και θεματικών τμημάτων της τουριστικής αγοράς, δημοσιογράφους, travel bloggers και γραφεία ταξιδίων.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς κατόπιν των συναντήσεων που είχε, ανέφερε πως τα μηνύματα δείχνουν μια ανοδική πορεία και είναι ενθαρρυντικά, με αυξήσεις θέσεων και πτήσεων για το νησί μας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο  Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης σε συνάντηση που είχε μαζί του, όπως και με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιηθήκαν για πρώτη φορά ειδικές βραβεύσεις, σε συνεργασία  με την  Πρόεδρο Κων/να Σβύνου και τον Αντιπρόεδρο Μηνά Χατζημιχαήλ της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, και τον Προέδρο του Σωματείου  Παραγωγών και Εμπόρων Αντώνη Χατζημιχαήλ, όπου ο Δήμαρχος τίμησε τους τουριστικούς πράκτορες σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες, ως δείγμα αναγνώρισης και εμπιστοσύνης.

Στο περίπτερο εκτός από το πλούσιο ενημερωτικό υλικό και τα διαφημιστικά δώρα, προσφέρθηκαν κεράσματα από τοπικά προϊόντα και συνταγές όπως ντολμαδάκια, ζυμωτό ψωμί, κρασοτύρι, γλυκό ντοματάκι, κανελάδα   εκπλήσσοντας ευχάριστα τους επισκέπτες μας. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «Ο Ασκληπιός», τη Βιοτεχνία παραγωγής παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων του κ. Παναγιώτη Γιάννου και το Αρτοζαχαροπλαστείο «Γιαννιώτικο».

Η ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε ότι έχει αντοχές και ξέρει να προσαρμόζεται. Οι κρατήσεις αυξάνονται ραγδαία τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα ταξίδια αναψυχής και ένα από τα κορυφαία θέματα είναι η βιωσιμότητα των ταξιδιών. Με αρκετούς ταξιδιώτες να θέλουν να μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα των ταξιδιών τους, είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε στην πράσινη ανάπτυξη, ανέφερε η Αντιδήμαρχος κα Σέβη Βλάχου, καθώς όπως υπογράμμισε το μήνυμα της φετινής έκθεσης «Ανοιχτοί στην αλλαγή», δείχνει τον δρόμο για την τάση που κυριαρχεί στο προφίλ  του σύγχρονου ταξιδιώτη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ