“Κως Προοπτική” προς Περιφέρεια: Προσγειωθείτε με λίγη σεμνότητα

8
5325

Αγαπητέ κ. Υψηλάντη, εκπρόσωπε τύπου της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε στους εξυπνακισμούς της δήλωσης σας που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, ούτε φυσικά θα προσωποποιήσουμε το κείμενο σας που άλλωστε είναι ένα πολιτικό κείμενο που αποκαλύπτει την ποιότητα των γραπτών κειμένων σας και φυσικά τις απόψεις σας για την αυτοδιοίκηση και επιβεβαιώνουν τα όσα η συντακτική ομάδα της “Κως Προοπτική” κατέθεσε σε άρθρο της.

Φυσικά και αγνοείτε τις αιτίες και τους αγώνες των Δημάρχων και των Κοινοταρχών για την δημιουργία του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης γιατί δεν συμμετείχατε, ούτε εσείς, ούτε ο Περιφερειάρχης σας . Ούτε φυσικά θα αναγνωρίσετε ποτέ ότι οι αιτίες των αγώνων ήταν η εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από τις κρατικές νομαρχίες, και τις πελατειακές αγκυλώσεις.

Αγνοείτε γιατί και με ποιούς αγώνες κατακτήθηκαν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι ώστε να απεξαρτηθούν οι Δήμοι από προσωπικές διαθέσεις του εκάστοτε Υπουργού που δυστυχώς σήμερα τεμαχίζονται και διανέμονται και πάλι από τον κ. Υπουργό με το πρόσχημα ειδικών προγραμμάτων με την ανοχή σας.

Φυσικά και δεν πιστεύετε στον δημοκρατικό προγραμματισμό. Που αν και θεσμοθετημένος μέχρι και σήμερα, εσείς θα έπρεπε να τον προτάξετε και να επιδιώξετε με αγώνες την εφαρμογή του ανεξάρτητα από τους νόμους, εάν πράγματι είστε αυτοδιοικητικός. Αλλά απ’ ότι φαίνεται είναι ανύπαρκτος σε σας και ο σεβασμός της συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στις οποίες θα έπρεπε να απευθύνεστε πριν μοιράζετε τα κονδύλια .

Αμφιβάλουμε εάν έχετε διαβάσει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας που έχει Συνταγματική ισχύ και που αναφέρει ρητά ότι στην περίπτωση πραγματικής αδυναμίας να επιλύσουν τις τοπικές τους υποθέσεις οι Δήμοι, η πρώτη υποχρεωτική επιλογή είναι η συνεργασία με άλλους Δήμους και η δεύτερη είναι η ανάθεση τις υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό. Είναι λοιπόν δική σας επιλογή η επανασύσταση των πάλαι ποτέ ΤΥΔΚ των κρατικών Νομαρχιών, αντί ως υποτιθέμενος αυτοδιοικητικός να υποστηρίζετε σθεναρά την ισχυροποίηση του πρώτου βαθμού και την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων.

Αγαπητέ κ. Υψηλάντη από που και ως που η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι ενιαία. Εσείς την θέλετε ενιαία για να διαχειρίζεστε με τα κονδύλια σας τοπικές υποθέσεις που ανήκουν στους Δήμους. Μάλλον αγνοείτε ότι ο Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τον προγραμματισμό της Ανάπτυξης και ο Πρώτος βαθμός έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την διοίκηση και την διαχείριση των τοπικών υποθέσεων.

Δεν πιστεύετε ότι εάν θέλετε να προοδεύσουν τα νησιά μας, ακόμα και ο τελευταίος αυτοδιοικητικός γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρούς Δήμους, μόνο με συνεργασίες μεταξύ των Δήμων και μόνο με ισχυρές τοπικές κοινωνίες Αυτούς τους αγώνες έδωσαν οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες που εσείς χλευάζετε, ως ανεύθυνος γραφειοκράτης, για να ξεφύγουμε από τους Δημάρχους ληξίαρχους και οδοκαθαριστές του 1970 και να κτίσουν την σύγχρονη Δωδεκάνησο και Κω που εσείς επιθυμείτε να οικειοποιηθείτε με ένα ανύπαρκτο έργο και με παχιά λόγια.

Προσγειωθείτε αγαπητέ κ. Υψηλάντη και φερθείτε με λίγη σεμνότητα. Την Κω δεν την γνωρίζετε.

Η συντακτική ομάδα της “Κως Προοπτική”

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να τούς απαγορεύεται να έρχονται στην Κω! Ιδιαίτερος στον περιφέρειααρχη(τις Ρόδου μόνον) που μας κοροϊδεύη και περιφρόνουν τις ζωές μας! Βάστα!

  2. Η μεγαλυτερη μπιζνα του αιώνα ..πρεπει να επέμβει εισαγγελέας για να ελέγξει τα εργα και τους εργολαβους

  3. ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ………..
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕς………..

  4. ΟΣΟ ΤΟΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟς ΤΗς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

  5. Κάπου στη συνέντευξη τύπου των κυρίων Καϊσερλη και Χατζηγιακουμή αναφέρθηκε πως η αιτία της μη συμμετοχής των νέων στα κοινά εντοπίζεται στην τάση των παλαιών πολιτικών, του καθεστημένου δηλαδή, να τσακώνονται απλά για να τσακώνονται……Ευχαριστουμε πολύ που μας δώσατε ένα (ακόμη) γλαφυρό παράδειγμα για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσατε! Η γενιά σας είναι απλά καταστροφική και εκτός πραγματικότητας. Είστε η γενιά, η κουλτούρα της οποίας, έφερε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.Αυτή η ίδια κουλτούρα σας οδηγεί και σήμερα, άγνωστο για που… Προτείνω να ξεγραβατωθείτε και να πάτε σπίτια σας για πιλοττα.

  6. Αν έχετε τα κότσια βγείτε και πείτε ποιά είναι η συντακτική ομάδα της προοπτικής….και όχι να κρύβεστε πίσω από δελτία τύπου ….εδώ λοιπόν….πείτε …αλλιώς πάτε σπίτι σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ