Με βουβό Ανωγειανό πηδηχτό σε ένδειξη πένθους ξεκίνησε η χοροημερίδα με ζωντανή Κρητική μουσική στο Όνειρο

22
29010
Συνεργάτης aegeanews.


Με την παρουσία πολλών Κρητών Κω μελών του συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως» και φίλων της Κρήτης, καθώς και οι σύλλογοι Κρητων που ήρθαν για την διήμερη χορευτική εκδήλωση «Πόντος και Κρήτη τιμούν την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου» , πραγματοποιήθηκε η χοροημερίδα στο Όνειρο στο Τιγκάκι.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία της προέδρου του συλλόγου Κρητών «Ο Τάλως» κ. Αργυρώς Δασκαλάκη στην οποία επισημάνθηκε ότι μέρος των εσόδων θα δοθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό στην μνήμη των νεκρών στα Τέμπη.

Την εκδήλωση άνοιξαν χορευτικά οι σύλλογοι με ένα βουβό Ανωγειανό πηδηχτό.Είναι ο χορός που έχουν σαν έθιμο να χορεύουν σε περιόδους πένθους .

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι φαίνεται και από τις φωτογραφίες μεγάλη θλίψη είχατε,.αλλά έτσι είμαστε εδώ να ζήσουμε εμείς και να πεθάνουν όλοι οι άλλοι. σαν δε ντρέπεστε……

  2. Βρε παιδιά!!!!! Μας δουλεύετε;;;;;; Τι πάει να πει με σιωπηλό πηδηχτο και άλλες βλακείες;;;;;
    Φάγατε;;;ήπιατε;;;;χορέψετε;;;;;τι δικαιολογίες είναι αυτές;;;;
    Δεν υπάρχει δικαιολογία….μόνο ντροπή…..

    • Εσύ το Πάσχα δεν θα φας, δεν θα πιεις. Θα μείνεις στη Μ. Παρασκευή. Η ειρωνεία σε όλο της το μεγαλείο.

      • Προφανώς και φαίνεσαι άτομο ίδιων αντιλήψεων με πορτοσαλτε Πρετεντέρη και τσιμα!!Αλλιώς θα είχες καταλαβει ότι είχαμε ένα μακελειό πριν λίγες μέρες!!!Και φυσικά θα φάει και θα πιει ο άνθρωπος μετά από σαράντα μέρες!!!Απλα να σου θυμίσω ότι ακόμη και στην εποχή των παγετωνων από μικρές μέχρι μεγάλες τραγωδίες για έντεκα μέρες υπήρχε βουβός πόνος κι όχι γλέντια και χαρές για να τιμήσουν τους αδικοχαμένους!!!Τώρα βέβαια για εσένα …ψιλά γράμματα!!!

  3. Άλλοι πατάνε επί πτωμάτων ΕΣΕΙΣ ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ!!!ΑΙΣΧΟΣ!
    ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ;
    Τόσο ναρκισσισμός πια; Ολα για το εφέ!!
    ΑΙΣΧΟΣ

    • Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Άντε πάνε να κλάψεις για το νοσοκομείο σου και το καλοκαίρι όλα μέλι γάλα και κονομα απο την σεζόν σας.

  4. Μεγάλο πένθος βλέπω σάς κόπηκε η όρεξη.Εμαθα όμως,πώς σέ ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης αρνήθηκατε νά φατε τό επιδόρπιο!Ρε τί ζούμε;;;

  5. Μόνο ντροπή και αισχος δε μπορούσατε να το ακυρωσετε?τι δεν καταλάβατε?όλη η Ελλάδα πενθεί και εσείς το κάψατε ντροπή και μόνο ντροπή.

  6. Και Πόντιοι, και Κρητικοί ήταν ανάμεσα στα θύματα.Τους τιμήσατε δεόντως.Ηθελα να ήξερα αν ήταν συγγενείς σας το ίδιο θα κάνατε..Ξ εφτιλες….

  7. Δεν ντρέπεστε λίγο όσοι κατηγορείτε ανθρώπους, προέδρους και συμμετέχοντες; Μόνο εσείς πενθούσατε ή κλάψατε τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη; Οι υπόλοιποι δεν έχουν αισθήματα; Δεν έχουν παιδιά; Δεν έχουν γονείς; ΝΤΡΟΠΗ να εκμεταλλεύεστε το πένθος ανθρώπων για άλλους σκοπούς. Δικαστές του πληκτρολογίου και ηθικολόγοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ