Κλείνει ο κύκλος της νέας ΑΒΙΚΩ εντελώς άδοξα και σε βάρος των τοπικών συμφερόντων | Του Νίκου Μυλωνά

35
25711

Κλείνει ο κύκλος της νέας ΑΒΙΚΩ εντελώς άδοξα και σε βάρος των τοπικών συμφερόντων

και σε βάρος των τοπικών συμφερόντων

Α. Προχθές, ξεκίνησαν οι εργασίες οικοδόμησης του οικοπέδου της νέας ΑΒΙΚΩ στην Λάμπη της Κω. Ενός τμήματος γης του νησιού μας με μεγάλη ιστορική κοινωνική παρακαταθήκη και μια ακόμη πιο σπουδαία συμβολική αξία για την τοπική κοινωνία αφού σε αυτό που αναπτύχθηκε το μεγαλύτερο από τα συνεταιριστικά βιομηχανικά συγκροτήματα του νησιού μας στον 20ο αιώνα. Παρασκευή 19.01.2023 30 χρόνια μετα τον χαρακτηρισμό του Δημου ως χώρου πολιτιστικών και μορφωτικών δράσεων,  20 χρόνια μετα την προσπάθεια να κηρυχτεί διατηρητέου για να περάσει στα χεριά του Δημου μας. Αντί λοιπόν να έχουμε την γη για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σπουδαίο πνεύμονα νέων, πρωτοπόρων και συγχρόνων υποδομών με  δημοσιές  και δημοτικές εγκαταστάσεις που έχει ανάγκη το νησί μας θα έχουμε ένα ακόμη ξενοδοχείο 400 κλινών! Ένα ακόμη ξενοδοχείου πάνω στις στάκτες της συλλογικής μας μνήμης.  Στο κέντρο του οικιστικού συνόλου της πόλης Κω. Ανατρέποντας και παραβιάζοντας σχεδιασμούς και δεσμεύσεις του Δημου και της κοινωνίας μας.  Ένα ξενοδοχείο που θα καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της μοναδικής ελεύθερης παραλίας στην περιοχή.  

 1. Το 2002 ξεκίνησε η διεκδίκηση της κήρυξης διατηρητέων των κτηρίων της παλιάς και νέας ΑΒΙΚΩ και του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΚΩ και το ξεκίνημα διεκδίκηση τους. Το κείμενο διεκδίκησης ανέφερε:‘’…Τα πράγματα με τους ανθρώπους συναποτελούν την ιστορία, την μνήμη, το παρόν και το μέλλον. Η καταστροφή των πραγμάτων, η παράδοση τους στις δυνάμεις του κέρδους, συντελεί στην αποξένωση μας από την κοινωνική και ιστορική αναφορά μας. Πολλά πράγματα ήδη έχουν χαθεί οριστικά για το νησί μας, στον βωμό του εκσυγχρονισμού, του ανταγωνισμού και της παραγωγικότητας. Η κοινωνία της Κω στέκεται με τρόμο μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο να εξαφανιστούν για πάντα οι καμινάδες της Α.ΒΙ.ΚΩ και του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ. Θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα, ισχυρό σοκ για μας και τα παιδιά μας η απώλεια τους. Κατανοούμε πως μια τέτοια εξέλιξη θα είναι μια ακόμη ήττα στο σκληρό πολιτικό παιχνίδι για τον Δημόσιο χαρακτήρα της ιστορίας, της μνήμης, του αισθήματος αγάπης και πατριωτισμού των Κώων για τον τόπο μας. Κατανοούμε πως πρόκειται να είναι ακόμη νίκη της ιδιωτικοποίησης με στόχο την απαλλαγή μας από κάθε συλλογική, κοινωνική αναφορά του πρόσφατου παρελθόντος μας. ….γι αυτό ζητούμε να κηρυχτούν διατηρητέα και να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δημου Κω

 

                                        Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολίτων Κω

 1. ΣΧΟΛΙΟ του 2008 (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008)

Τον Μάρτιο του 2001 μόλις που γίνεται γνωστή η μεταβίβαση του 49% της Α.ΒΙ.ΚΩ στην Α.Τ.Ε. η τοπική κοινωνία αντιδρά και συγκροτείται η συντονιστική επιτροπή κοινωνικών φορέων και συλλόγων νήσου Κω, με στόχο την διάσωση της Α.ΒΙ.ΚΩ και ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ. Ο Δήμος Κω καταθέτει τον φάκελο που είχε ετοιμάσει η επιτροπή κοινωνικών φορέων του νησιού για την διεκδίκηση των ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ+ΑΒΙΚΩ στο Υπουργείο Πολιτισμού με αίτημα την κήρυξη διατηρητέων μνημείων: την νέα Α.ΒΙ.ΚΩ και το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ στις 5-6-2001. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων καταθέτει φάκελο  με 1000 υπογραφές για την κήρυξη διατηρητέων της νέας και παλιάς Α.ΒΙ.ΚΩ και του ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ στις 19-6-2001  με  κοινοποίηση στον Υπουργό Αιγαίου, 4η εφορία Βυζαντινών και νεότερων μνημείων, Δήμο Κω, Επαρχείο Κω, βουλευτές Δω/σου και Δήμους Δικαίου και Ηρακλειδών.

Στην πρώτη συζήτηση στο ΥΠΠΟ κηρύσσονται διατηρητέα και τα 3 βιομηχανικά κτήρια. Όμως με παρέμβαση του τοτε υπουργού Πολιτισμού κ. Βενιζέλου γίνεται αναπομπή του θέματος το συμβούλιο (για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού). Ο κ. Βενιζέλος αλλάζει τον νόμο και τα μέλη της επιτροπής. Η ΑΤΕ δια του προέδρου της κ. Λάμπρου ασκεί καθοριστικές πιέσεις. Τελικά με μια ψήφο διαφορά η νέα ΑΒΙΚΩ χάνει τον χαρακτηρισμό του ΄΄διατηρηταίου΄΄.

Σήμερα (2008) μετα από συμφωνία ΑΤΕ με τον Δήμο της Κω τα δυο κτήρια περιήλθαν στην ιδιοκτησία του ενώ το τρίτο και μεγαλύτερο της Νέας ΑΒΙΚΩ στην ιδιοκτησία τής ΑΤΕ, ως οικόπεδο 15 στρεμμάτων απαλλαγμένο οποιουδήποτε βάρους που εντάσσεται στο υπό μελέτη σχέδιο πόλεως της περιοχής. Η συμφωνία ήταν ΄΄λεόντιος΄΄ για τα τοπικά συμφεροντα.

 1. ΣΗΜΕΡΑ (2023)

Όλα έχουν αλλάξει. Ο απολογισμός είναι αρνητικός. Η ‘’Λεόντιος συμφωνία Δήμου Κω- Α.Τ.Ε. ‘’  που υπογράφτηκε με ευθύνη της τότε πολιτικής ηγεσίας  και ήταν σε βάρος του Δημοτικού συμφέροντος είχε επώδυνες συνέπειες. Η ΑΤΕ πουλήθηκε το 2012 στην Πειραιώς ενώ το οικόπεδο νέας ΑΒΙΚΩ ήταν προς πώληση από το 2008. Έναντι 1,5 εκ ευρώ το 2018 δόθηκε στην εταιρεία COS RIVIERA. Δυστυχώς σε περίοδο ‘’Κυβέρνησης της Αριστεράς’’ χωρίς να μιλήσουν οι τότε βουλευτές και ο Δήμος. Τότε το αποθεματικό του Δημου Κω ήταν 18 εκ Σαφώς μπορούσε η τότε δημοτική αρχή να προλάβει τους ‘’επενδυτές’’. Αυτό απαιτούσε ο αυτοσεβασμός του Δημου και η συνέχεια του αφού το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού Νέας Αλικαρνασσού το ακίνητο έχει τον χαρακτηρισμό ‘’πολιτιστικές χρήσεις’’.

Η αγοράστρια COS RIVIERA κατά παράβασή της ουσίας του πολεοδομικού σχεδιασμού που θέτει οροί ξενοδοχείων μέχρι 100 κλίνες στον οικισμό, τεμάχισε τα 15 στρέμματα σε 4  οικόπεδα και κατάφερε ασκώντας πιέσεις και εκμεταλλευόμενη την αδιαφορία της νυν δημοτικής αρχής να εκδώσει οικοδομικές αδεείς  για  4 ξενοδοχεία που θα ενοποιήσει στην συνέχεια. Ως καλοί έμποροι οι COS RIVIERA πούλησαν το ‘’special project’’  στην ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Ι. ΑΕ που ξεκίνησε άμεσα την ‘’αξιοποίηση’’.

Β. ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Κλείνει ο κύκλος της νέας ΑΒΙΚΩ. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΟΞΑ. Κάποιοι νιώθουν ικανοποιημένοι. Κάποιοι που τους κατηγορήσαμε ότι έκρεναν ‘’Λεόντιο συμφωνία’’ με την Αγροτική Τράπεζα το 2008. Κάποιοι που τους κατηγορήσαμε ότι έκαναν ‘’την πάπια’’.  Ανάμεσα τους και ο πρώην δήμαρχος κ. Κυρίτσης που το πρόβλημα του ήταν ‘’να μην πάρει το ακίνητο κάποιος μη φερέγγυος επιχειρηματίας’’! ‘’Ο Δήμος δεν μπορεί’’ είπε!. Ο νυν δήμαρχος κ. Νικηταράς ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το θεμα! Από το 2019 μέχρι σήμερα απλά κατηγορεί τον κ. Κυρίτση ότι ξεπούλησε την ΑΒΙΚΩ! Λες και ο ίδιος δεν χειρίζονταν το αποθεματικό των 20 εκ. Λες και ο Δήμος μας ΔΕΝ μπορούσε να πει: ‘’STOP’’! ‘’BASTA’’! Η Δημοτική Αρχή Άλλαξε!!! Ακόμη και σήμερα μπορεί να το μπει. Άλλα δεν το θέλει! Γιατί δεν το πιστεύει! Γιατί πιστεύει όπως και ο προκάτοχος του στην δύναμη της επιχειρηματικότητας και όχι της πολιτικής παρεμβατικότητας για παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού. Α! και ο κ. Βενιζέλος φυσικά που υπηρέτησε τα συμφέροντα της τράπεζας αντί του Κωακού.  

Τι κάνουμε τώρα;

Το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ έχει καταρρεύσει πλήρως. Το 2002 όταν ξεκίνησε η προσπάθεια κήρυξης διατηρητέου ήταν ένα ζωντανό πλήρες μουσείο βιομηχανικής κληρονομίας του νησιού. Αρκούσε να μπουν κλειδαριές ασφαλείας και να επισκευάσει με ελάχιστο κόστος η στέγη για να διατηρηθεί επισκέψιμο. Η παλαιά ΑΒΙΚΩ καταρρέει μέρα με την μέρα χωρίς να υπαρχει φως στον ορίζοντα. Μόνο το αποθεματικό του δήμου αυγατίζει φθάνοντας στα 22 εκ.

Μα έστω και έτσι με πετσοκομμένο των χώρο των ιστορικών βιομηχανικών μας κτηρίων, έστω και τώρα εδώ οπού φέραμε τα πράγματα: είναι ένα χώρος που μπορεί να ζωντανέψει και να δώσει πνοή στο νησί μας! Στη Κω που στερείται σύγχρονων κοινωνικών και παραγωγικών υποδομών!  Που γερνά υπό το βαρος της φθοράς του χρόνου, της αλλότριας εκμετάλλευσης των φυσικών της πλεονεκτημάτων και την ανυπαρξία αναπτυξιακών στόχων.

Νίκος Μυλωνάς

 

35 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ήσουν μαζί του στο ξεπούλημα του νησιού.Βοηθησατε τότε τον κυριτση να γίνει δήμαρχος,την στιγμή που γνωρίζατε το ποιον του.Σας βαρέθηκε ο κόσμος

 1. Αδιαφορουν όλοι …Δεν μας νοιαζεί τίποτα άλλο πέραν ο εαυτουλης μας …εμεις να είμαστε καλά και ποιος ..στηκε για την αβικω….Μονο οι παλιοι αναπολούν και στεναχωριούνται!!!!και άλλο ενα γ…. ξενοδοχείο σε μια απο τις λιγες πλεον ελευθερες παραλιες μας!!!!Φατε τσιμεντο και μη μιλάτε!!!!

 2. κατάφερε να πουλήσει τα πάντα,χωρίς να αξιοποιηση το νησί μας.Το άφησε στο έλεος του.Και για να μην ξεχνιόμαστε,ξέρεις ποιος είναι ο,πολιτικός μηχανικος?????? που ανέλαβε το αβικω??????????.Να γιατί είναι στα τάρταρα η δημοτικοτητα του,και δεν θα ξαναδεί δημαρχεια στον αιώνα των αιώνων.Ποτε δεν αγάπησε το νησί μας.Αλωστε γιατί να το αγαπήσει;αφού δεν είναι κωος;

 3. Όταν ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ την απαγόρευση διέλευσης από παραλία και στενά

  θα καταλάβουν την χολή που έβγαζαν κάποιοι. Δυστυχώς αυτή η περιοχή έφαγε πολύ μίζα. Κάποτε έσφιζε από ζωή με ντίσκο Πανευρωπαϊκής εμβέλειας, Βιομηχανική ζώνη, παραλίες ΚΑΘΑΡΕΣ, επαγγελματίες σωστούς. .τώρα μόνο με σουγιάδες κυκλοφορείς μόλις πέσει το σκοτάδι.

 4. Που ησουνα τοτε που ξεπουληθηκε? Ησουνα δημοτικος συμβουλος του κυριτση ναι η οχι. Ξεπουληθηκε η συμπαραραξη, ξεπουληθηκε και η ΑΒΙΚΩ.
  Ειναι αργα για δακρυα!!!

 5. Αγαπητοί Συμπατριώτες και φίλοι
  Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε νερο Στην Κω.
  Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε το κακό που έρχεται.Δυστηχως θα το καταλάβουμε πολύ αργά ότι το τσιμέντο δεν τρώγεται

 6. Αφήστε τις μπούρδες! Στη θέση ενός εργοστασίου θα φτιαχτεί ένα ξενοδοχείο. Άλλαξε η τοπική οικονομία και εσείς αναπολείτε εποχές που οι ντόπιοι έκαναν τον λαντζιερη στην Αστόρια…. Βλακείες, υπάρχει χώρος που διατηρήθηκε από την παλιά αβικω… Και τί απέγινε???? Ουσιαστικά ένα επιπλέον άδειο δημοτικό ακίνητο…

  • H σύγκριση που έκανες είναι σε επίπεδο ψυχικής υγείας ή απολαβών? Προς το παρόν ευημερεί ο Βιολογικός και τα παραισθησιογόνα….

   • Μην γράφετε ψευτιες και βλακείες, όταν ο μισθός καμαριέρας καθαρίστριας έχει φτάσει στην αγορά στα 1200€ καθαρά… Όταν κάθονται και τσιμπάνε όλοι επίδομα α(ν)εργιας… τον χειμώνα ενώ όλοι ψάχνουν προσωπικό… Πείτε απλά ότι όλοι περιμένουν το καλοκαίρι και μιζεριαζουν τον χειμώνα και αφήστε τα σαπια. Άλλωστε οι Κωοι δεν πάμε να δουλέψουμε σε χειρονακτικές εργασίας, οπότε μην αναπολείτε την ΑΒΙΚΩ…

  • Τιράντα :Όλοι στην Κω κάνουν λιποαναρρόφηση απ την Καλοπέραση

   Δεν υπάρχει πουθενά τέτοια ευμάρεια, τέτοια καλοπέραση, όλα γεμάτα, 8 άτομα ο Ορφέας το Σάββατο στην πιο ακριβή παραγωγή του 2022.
   Ξέρεις τι είναι να μένουν τα φαρμακεία από ψυχοφάρμακα?
   Το σαμάρι της TUI κάθε μήνα στα Lidl.

   • Ρώτα τις γυναίκες κάτω των 40…. Ρώτα πόσοι πλαστικοί χειρουργοί πηγαινοέρχονται από άλλα μέρη στο νησί…. Στον Ορφέα δεν πάνε γιατί ο κόσμος βλέπει ταινίες και online….

 7. Κύριε Νίκο
  Δεν είναι κακό, ντροπή η φόβος
  να λέτε
  ότι απέμεινε απο την ΑΒΙΚΩ όπου ήρθε στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου τής Κω είναι από αυτούς πού ενδιαφέρθηκαν ειλικρινά για τόν τόπο
  και έχουν όνομα
  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΦΑΚΟΣ
  Να τα λέτε μην ντρέπεστε
  Να λέτε τα πράγματα με το όνομα τούς
  Έτσι ώστε να μαθαίνουν και οι νεώτεροι

 8. Ονειρεύομαι τη μέρα που το τουριστικό σ…τό θα πνίγει τον τελευταίο Κώτη!!!
  Το αξίζετε.
  Είστε μια τελειωμένη ,αλλοτριωμένη ,
  ξεχαρβάλωτη παράγκα.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
  άλωτη

 9. Αγαπητέ κ. Μυλωνά τρία μονάχα πράγματα για τα γραφόμενα σας.
  1. Συμφωνώ τα μέγιστα στο ύφος και την ουσία του κειμένου σας!!
  2. Ο νυν και ο πρώην απλά είναι – ήταν μέρος του project και των δαπανών αυτού…
  Αμοιφθησαν με πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του τωρινού και του προηγούμενου
  ιδιοκτήτη γί αυτό ποίησαν την νήσσαν!!!
  Τρίτον και σπουδεοτερον… οι ευθύνες βαρύνουν κι έσας στον μέγιστο βαθμό, γιατί ήσασταν
  μέλος των διοικούντων, μη ξεχνιόμαστε δηλαδή, ήσασταν στην ομάδα Κυρίτση επι μακρόν
  και εκείνη την κρίση η περίοδο ποιούσατε κι εσείς την νήσσαν και τώρα εμφανίζεστε ως τιμητης
  της κατάστασης!!!
  Είναι αργά για δάκρυα για την Κωακη κοινωνία πόσο μάλλον για τα δικιά σας κροκοδείλια δάκρυα!!!!

 10. για να γλύφουν το μελι. ………….…μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες

 11. Κυριε ΜΥΛΩΝΑ. ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΥΜΑΜΑΙ , ΟΤΑΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΑΒΙΚΩ, ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ? ΟΥΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ.
  ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΜΥΛΩΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑ. ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΒΙΚΩ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ , ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ.

 12. Από την στιγμή που όλοι είμαστε μόνο λόγια και κλάψς καλύτερα να γίνει ξενοδοχείο, να καθαρίσει η σαβούρα.

  • αυτός περιμένει τον 15ο και 16ο μισθό, την ανθρώπινη σύνταξη και την υγεία απ την TUI .Πόσα άραγε θα πάρει ένας ξενοχοϋπάλληλος όταν σταματήσει να λέει Yes Please?
   Σίγουρα λιγότερα απ τον λαντζιέρη στην Αστόρια και τον ναύτη που έκανε μπάρκο, λιγότερο περήφανος που σε 6 μήνες δουλειά σαν άνθρωπος δεν έχει ούτε ένα ρεπό,που κάθε 2-3 χρόνια πρέπει να στέλνει το βιογραφικό γιατί τον πιάνει η ωρίμανση, που η ανασφάλεια τον έχει κάνει δυστυχισμένο, που πρέπει να στέκεται όρθιος για 10 ώρες και να κάνει υπόκλιση σε κάθε χ,σμένο.

   • Κόψτε τα ναρκωτικά…. Απόφοιτος ΕΠΑΛ με lower ξεκινά σε εστιατόριο ξενοδοχείου με 800€+ και καμαριέρα με 1200€…. Ούτε με μεταπτυχιακό αυτά τα λεφτά στην Αθήνα και σε μη τουριστικούς προορισμούς

 13. Μα πόσα ξενοδοχεία θα χτιστούν επιτέλους? Ναι,ο τουρισμός δημιούργησε άπειρες θέσεις εργασίας αλλά το νησί δεν αντέχει τόσο κόσμο,δεν το βλέπετε? Στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν έχουμε πρόβλημα με το ρεύμα, με το νερό,με το βιολογικό, με την κίνηση,με το παρκάρισμα, δε χωράνε τόσοι τουρίστες σε μια σταλιά νησί…έλεος…αφήσαμε τις ντομάτες μας,τις καλλιέργειες μας και γίναμε όλοι ξενοδόχοι…

  • Δηλαδή η πρόταση σου είναι να φυτέψουμε ντομάτες να ζήσουμε από αυτές;Το νησί μας παράγει …τουρισμό.Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε με καλύτερες συνθήκες και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες.Γινεταισπουδαιο έργο από τους ιδιώτες ,βελτιώνουν τα ξενοδοχεία καιρός παροχές.Υστερούμε στις παροχές από το κράτος και το δήμο.Δρόμους καθαριότητα,βελτίωση απόχευτικού κλπ.Δεν είναι κακό ντομάτες ας κάνουν άλλου που δεν έχουν τουριστες να περνούμε από εκεί.Απορώ πως δεν είπατε να κάνουμε και εργοστάσια .

  • Τώρα και με το Μπίερμπί δεν υπάρχουν ούτε δωμάτια για τους «εισαγόμενους» εργαζόμενους, οι ντόπιοι δεν γουστάρουν μεροκάματο, αλλά και για γιατρούς και δασκαλους. Κοιμούνται στα κοτέτσια (αν βρούν) και τα αυτοκίνητα (αν έχουν).

  • Γι αυτό το κράτος φορολογεί, ώστε από τα έσοδα να λύνει τέτοια προβλήματα και να ενισχύει και τις επιχειρήσεις που του αποδίδουν μεγάλους φόρους….. Κίνηση και παρκάρισμα είναι αστείο…. και εδώ στην πόλη ευθύνη έχει η αρχαιολογία συγκεκριμένα και κανείς άλλος. Στο βιολογικό και στο νερό ο δήμος που δεν κάνει σοβαρές επενδύσεις, παρεμβάσεις και δεν ελέγχει τις γεωτρήσεις. Για το ρεύμα το κράτος… Με άλλα λόγια όλοι όσοι βγάζουν φόρους από τον τουρισμό δεν μεριμνούν για την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών…

  • Όταν είχε την εξουσία ψήφιζε και αυτός μαζί με τους άλλους και ταυτόχρονα έγραφε και κλαψούριζε.

 14. Όλες οι τελευταίες δημοτικές αρχές,ξεπούλησαν τα πάντα.Αφου είδαν ότι Ryanair γιοκ, στηρίζονται στα ρεκόρ αφίξεων.. πόσοι τόνοι λυματων θα επεξεργαστεί ο βιολογικός και είναι σκλάβοι οι πολίτες,ας μην υπάρχουν δρόμοι,ας είναι δυστυχισμένοι οι πολίτες κάνοντας οι μισοί ναρκωτικά και οι άλλοι καταναλώνοντας χούφτες ζανάξ με βιαγκρα…
  Ή το θέλετε είτε όχι,είναι κάτι που δεν κρύβεται.

 15. Εδώ δεν μπορούνε να συντηρήσουν τα μικρά παρκάκια , παιδικές χαρές και τα παρτέρια στους δρόμους.Τα δένδρα πεφτουν στα κεφάλια μας θέλατε μήπως Βα το κάνουμε δημοτικό πάρκο;Το αστείο είναι να το λένε και άνθρωποι που διοίκησαν.Εμάς μαλώνετε;Μήπως θέλατε να κάνετε κανένα δημοτικό κτήριο η κανένα γήπεδο εκεί να το δώσετε δωρεάν σε κάποιο ψηφοφόρο σας;

 16. Ο υπερτουρισμός θα φέρει πολλά αρνητικά στις επόμενες γενιές…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.