Υπεγράφη εργολαβική σύμβαση για το έργο ανάπλασης, στην περιοχή Αγ.Τριάδα στην Αντιμάχεια

7
3980

Υπεγράφη εργολαβική σύμβαση για το έργο ανάπλασης, στην περιοχή Αγ.Τριάδα στην Αντιμάχεια, με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ».

Υπεγράφη την Τετάρτη 7/12 η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, για το έργο ανάπλασης στην Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας

Στις εργασίες που θα εκτελεστούν  συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην Αγ. Τριάδα

 

Το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κω παρουσία του Δημάρχου Κω, του Αντιδημάρχου Ιωάννη Καλλούδη αλλά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση του Δήμου της Κω, με την εταιρεία που πρόκειται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα το σημαντικό έργο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής αλλά και την διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην Αγ. Τριάδα στην Αντιμάχεια.

Πρόκειται για ακόμη ένα έργο της δημοτικής Αρχής που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών, όλων των δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου της Κω και στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εν λόγω οικισμού αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ» σχεδιάστηκε με την υπ΄αριθμόν μελέτη 23/2020 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 210.000,00 € και τελικό κόστος 136.210,83€.

Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση σε οικόπεδο μπροστά στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, εμβαδού 1.200 τ.μ., όπου θα κατεδαφιστούν, για να απελευθερώσουν την πλατεία, τα δυο υφιστάμενα κτίσματα (η ανενεργή βιβλιοθήκη και ισόγειο κτίριο Αγροτικού Συνεταιρισμού).

Η περιοχή θα αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, με ήπια χαρακτηριστικά, για εξωραϊσμό και αναψυχή κατοίκων και επισκεπτών, με χαμηλά στοιχεία και διαδρομές που να προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Η πλατεία θα χωριστεί σε τέσσερα επίπεδα που θα διαχωρίζονται με τοιχία και φράχτες πρασίνου, θα επικοινωνεί με διαδρόμους με στρώση βοτσαλωτό.

Στη διαδρομή του επισκέπτη έχουμε νησίδες χαμηλού πρασίνου, για να επικοινωνεί οπτικά με την πλατεία της Εκκλησίας, βραχόκηπο σε δυο επίπεδα με χαλίκι για φυσικό σκηνικό, και παιδική χαρά. Ο χώρος θα είναι παντού προσβάσιμος με ράμπες για ΑμεΑ.

Ο χώρος στάθμευσης, σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από την πλατεία, θα ασφαλτοστρωθεί, θα δημιουργηθούν 20 θέσεις στάθμευσης και επιπλέον μία (01) θέση για στάθμευση ΑμεΑ ενώ θα συνδεθεί με πεζόδρομο πλάτους 1,5 μέτρου.

Πρόκειται για ένα ακόμα έργο πνοής που υλοποιεί ο Δήμος Κω, στα διοικητικά όρια μίας ακόμη δημοτικής Κοινότητας του νησιού μας, η ανάπλαση της οποίας συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.

 

Γραφείο Τύπου

Πηγή: KOS TV

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΟΛΟΙ ΧΑΛΟΥΝ ….. ΕΣΒΗΣΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ

  2. ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ
    θΑ ΕΙΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

  3. Το θησαυρό που κρυβει το κτίριο του αγροτικου συνεταιρισμου τι θα τον κανετε? Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε σοβαρά με την αθάνατη Βιμελ και να αποδοθούν ευθύνες της καταστροφης της? Οι μέτοχοι θα ενημερωθουν?

  4. Ευκαιρία να μάθει ο κόσμος που πήγαν τα περιουσιακά στοιχεία του συνεταιρισμού και της βημελ.

  5. Εκτός από το κτίριο του συνεταιρισμού μπορούσε να αξιοποιηθεί και να μου φέρει εισόδημα για το δήμο καταστρέφεται και η βιβλιοθήκη πινακοθήκη που αν δεν το ξέρετε υπάρχουν ανεκτίμητα έργα ζωγράφων Ελλήνων και ανεκτίμητα βιβλία προσφορά του αείμνηστου Παπαντωνίου όλα αυτά τι θα γίνουν θα πάνε στους ημετέρους; Κρίμα κρίμα κρίμα

  6. Α πολυ ωραια, γιατι ξεκαθαρα αυτο χρειαζοταν το νησι και οχι φαναρια στον επαρχιακο, στην Πειραιως που σκοτωνεται ο κοσμακης καθε τρεις και λιγο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.