Τηλεδιάσκεψη για εκπόνηση σχεδίου καθαρής ενεργειακής μετάβασης της Κω – Άλλη μία απόπειρα αποπροσανατολισμού

3
2343

Τηλεδιάσκεψη για εκπόνηση σχεδίου καθαρής ενεργειακής μετάβασης της Κω

Άλλη μία απόπειρα αποπροσανατολισμού του Κωακού λαού από τα πραγματικά αίτια της ενεργειακής ακρίβειας και καλλιέργεια φρούδων ελπίδων  για ανακούφιση από το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος.

Και γιατί αυτό; Γιατί απλά άλλοι κάνουν κουμάντο.

Είναι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις  που αργά και μεθοδικά εφάρμοσαν την κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική για την ενέργεια και την περίφημη πράσινη μετάβαση.

Με πρόσχημα την πράσινη ενέργεια ψήφισαν νόμους  όπου δίνουν το δικαίωμα στους ενεργειακούς ομίλους να κατασκευάζουν αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα παντού:

Σε βουνά, δάση ,αρχαιότητες, προστατευόμενες περιοχές, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, παραλίες .

Η έγκριση άδειας κατασκευής και εγκατάστασης δίνεται εκ των υστέρων χωρίς άποψη των Δήμων .

Οι δημοτικές αρχές των τελευταίων ετών δεν αντέδρασαν ,αδιαφόρησαν ή και μπορεί να κάλυψαν αυτές τις πολιτικές. Λέμε μπορεί γιατί υπάρχει η μόδα των <ακομμάτιστων> μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με εκτελεστικό όργανο την δήθεν ανεξάρτητη ΡΑΕ  στραγγάλισαν την δημόσια ΔΕΗ, μας επέβαλαν το χρηματιστήριο ρύπων, την ρήτρα αναπροσαρμογής , το χρηματιστήριο ενέργειας ,τη χρέωση ανά μήνα και ώρα.

Και εδώ καμία αντίδραση από τη δημοτική αρχή.

Και τώρα στα δικά μας.

Παρά τα προβλήματα στην παραγωγή η ΡΑΕ που κάνει κουμάντο , και αυτό αν δεν το ήξερε ο Δήμαρχος μας σίγουρα το έμαθε στο ταξίδι που έκανε μαζί με τους άλλους Δημάρχους,  έδωσε πρόσφατα άδεια  για πλωτό σταθμό 120 MW στο συγκρότημα Κω-Καλύμνου, και άδεια ενοικίασης μηχανών από ιδιώτες.

Ο ΑΔΜΗΕ σχεδίασε και επισπεύδει την διασύνδεση Κω- Ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου να μεταφέρεται η παραγόμενη ενέργεια στο διασυνδεμένο σύστημα Ελλάδας –Ευρώπης και να πωλείται μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας.  Διαθέτουμε βλέπετε το καλύτερο κλίμα για αυτές τις δουλειές.

Η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει μέσω του ταμείου ανάκαμψης  απλόχερα και άνευ όρων  τους ενεργειακούς  ομίλους.

Και γι αυτά ο Δήμος μας έδειξε τουλάχιστον αδιαφορία.

Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτό είναι το πλαίσιο ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα και η Κως δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αν  θέλουμε να απαλλαγούμε από τον ενεργειακό βραχνά που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αυτή τη πολιτική πρέπει να αντιδράσουμε και όχι να συμμετέχουμε σε τηλεδιασκέψεις  με αποπροσανατολιστικούς σχεδιασμούς.

Γι αυτό λοιπόν η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κω, καλεί και πάλι ,όλοι μαζί να οργανωθούμε , να αγωνισθούμε και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ να ανατρέψουμε την κοινή Ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική και να απαλλαγούμε από τον ενεργειακό βραχνά.  Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής είναι δικαίωμα μας  να κάνουμε μπάνιο με ζεστό νερό και το Σαββατόβραδο.

Για τη Λαϊκη Συσπείρωση Δήμου Κω

Γιάννης Χατζηδαυΐδ

Συνταξιούχος  ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ

 

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποσό αστείοι είναι κάποιοι βολεμένοι κουμουνιστες που βρίζουν το κράτος και την ΕΕ που τους έδωσε παχουλές συντάξεις.Αχ αυτοί οι καλοί Ευρωπαίοι.Ποσό Καλα περνάνε και δημοκρατικά όλοι οι πολίτες εκτός από αυτήν.Τόσο Καλα που πολλοί πνίγονται με την ελπιδα να βρεθούν στο έδαφος της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ