«Η πολιτική της μεζούρας και το ευχαριστήριο …»

19
2385

«Η πολιτική της μεζούρας και το ευχαριστήριο …»

Ένα παρεμπίπτον ζήτημα πολιτικής «αποκαλύφθηκε» στην περίπτωση που αφορούσε στην κατηγορία κακουργήματος  εργαζομένων του δήμου μας.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργη η αποσιώπηση της αθώωσης των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων από το Δεκέμβριο του 2020.

Ενδεχομένως γιατί αυτή θεωρείτο δεδομένη ή ίσως γιατί τη δεδομένη στιγμή να μην βόλευε να ακουστεί. Βλέπετε οι δημαγωγικοί μύθοι  οφείλουν να παραμένουν ζωντανοί – ενώ οι συνωμοσιολογίες και οι μισές αλήθειες εξυπηρετούν τη σύγχυση και τον στρουθοκαμηλισμό.

Τον στρουθοκαμηλισμό που έγινε εργαλείο επιβίωσης και θεατρινίστικης – οσκαρικής (από τα βραβεία ΟΣΚΑΡ) ισορροπίας!

Είναι  απολύτως φυσικό όταν μια υπόθεση ε-κινείται το 2010 και κλείνει δικαστικά  μετά από 12 ολόκληρα χρόνια οι πολίτες να μην κατανοούν πλήρως τα δεδομένα της ή και να αδιαφορούν για αυτά.

Η παραδοξότητα στην εν λόγω περίπτωση αφορά στη στάση και τις πρακτικές των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων.

Είναι επίσης γεγονός ότι η πολιτική γύμνια ενίοτε και η γελοιότητα έχουν χτίσει καριέρες όταν δε, συνυπάρχουν με την εμπάθεια και το μένος ενσπείρουν άκρατη – μεθυσμένη πολιτική τοξικότητα της οποίας ακολουθούν ο λαϊκισμός, η δαιμονοποίηση, η δημαγωγία αλλά και η στοχοποίηση.

Στο πλαίσιο μια προεκλογικής αντιπαράθεσης ο μύλος τα αλέθει όλα και ίσως οι πολίτες να έπρεπε να αξιολογήσουν τις προεκλογικές πρακτικές όλων ημών για να συμπεράνουν ή έστω να μαντέψουν τις μετεκλογικές μας…

Στο όνομα μιας δημοκρατικής διαδικασίας χρησιμοποιούνται,  άλλα στο παρασκήνιο και άλλα φανερά, ανίερα και αθέμιτα μέσα.

Σαφώς η διαχείριση του δημοτικού χρήματος είναι μείζον ζήτημα πολλώ δε μάλλον η διασπάθισή του.

Η στοιχειοθέτηση μιας τέτοιας κατηγορίας εκτός από μεζούρες χρειάζεται και στοιχεία και τεχνικές γνώσεις που σίγουρα έχει ένας πολιτικός μηχανικός από τη θέση του καταγγέλλοντα…

Επίσης μια κατηγορία επισείει και άλλες παράπλευρες απώλειες – επιπτώσεις σαν αυτές που βίωσαν επί σειρά ετών οι εργαζόμενοι του δήμου. (θυσία στο βωμό της αντιπαράθεσης)

 

Η κατασκευή ποδηλατόδρομων στις οδούς Αβέρωφ, Κανάρη, Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών και Πορφυρίου που υλοποιήθηκε το 2010 επιλέγεται ως «σημείο» αναφοράς στο πλαίσιο μια σημειολογικής προσέγγισης – θεωρίας:

-Τρεις επώνυμοι πολίτες με την ιδιότητα του υποψήφιου στις εκλογές του 2010 καταθέτουν αγωγή για διασπάθιση δημοτικού χρήματος.

Ερώτημα: θα την κατέθεταν αν δεν ήταν υποψήφιοι;

Το  Δεκέμβριο του 2020 και παρά την αρχική αιχμηρή πραγματογνωμοσύνη τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα αθωώνονται.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο αντιδήμαρχος κος Αβρίθης Παναγιώτης (ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ ήταν και νομικός σύμβουλος της εταιρείας «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» που κατασκεύασε τον ποδηλατόδρομο) δήλωσε: «Κατά την άποψή μου, παραπέμπονται αυτοί οι άνθρωποι εντελώς άδικα διότι, δεν υπάρχει αδίκημα. Θα βγουν αθώοι πανηγυρικά διότι, ούτε κατά διάνοια προκλήθηκε ζημιά στο δημόσιο»

Συμπέρασμα: η αθώωση των μηχανικών του δήμου που μέχρι πρόσφατα εκκρεμούσε ήταν σχεδόν δεδομένη από όλες τις πλευρές.

Εν τούτοις,  η σημερινή δημοτική αρχή αποφασίζει να ορίσει νέο πραγματογνώμονα έναντι 44.000 χιλιάδων ευρώ!  (ΑΠΟΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 270/08-09-2021).

Ερώτημα: αν τα πολιτικά πρόσωπα δεν είχαν αθωωθεί το 2020 θα προχωρούσαν σε αυτή την ανάθεση; Τι θα έλεγαν εκείνοι που έστειλαν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους το 2010;

Δεύτερο ερώτημα: τι λέει αυτή η πραγματογνωμοσύνη που πλήρωσαν οι δημότες για ένα θέμα που ταλάνισε την κοινωνία επί 12 χρόνια. Θα μάθει κανένας πολίτης ποτέ;

21 Σεπτεμβρίου ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου ζητά από τους κυρίους Καίσερλη, Νικηταρά και Πη να ζητήσουν συγγνώμη από τους μηχανικούς του δήμου για τις άδικες κατηγορίες και την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν επί 12 χρόνια.

22 Σεπτεμβρίου έρχεται η αναμενόμενη αθώωση των εργαζομένων και λίγες μέρες μετά διαβάζουμε ένα «παράξενο» ευχαριστήριο μηχανικών  του δήμου με αποδέκτη τον κύριο Νικηταρά. Εκείνον δηλαδή που τους οδήγησε στα δικαστήρια.

Για τη σημειολογία πάλι: Το ευχαριστήριο δεν είχε υπογραφή. Κάτι που κατά την άποψή μου (δεδομένου ότι αυτό απεστάλη από τους μηχανικούς που κατηγορήθηκαν και αθωώθηκαν ) «αφαιρεί» από την πανηγυρική αθώωση τους και εγείρει ερωτήματα.

Κλείνοντας τα της πολιτικής της μεζούρας προκύπτουν πολιτικά και ηθικά διλλήματα ή και ζητήματα για όσους ακόμα διαθέτουν ηθική ή και στοιχειώδη λογική,

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ρούφα Ιωάννα

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΕΡΙΑΞΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ????? ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;;;;

 2. ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕΣ.. ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΟΥ..ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ Η ΑΚΟΜΑ?

 3. Απ ότι καταλαβαίνω μόνο αναμενόμενη δεν ήταν η αθώωση των ανθρώπων.
  Με αφορμή λοιπόν την απόφαση της δικαιοσυνης και την νέα πραγματογνωμοσύνη , ίσως ήρθε η στιγμή να αποκαλυφθεί πώς και ποιοι στήσανε αυτήν την πλεκτάνη. …Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί κα Ρουφα είναι πλέον …..ποιοι δικηγόροι , Μηχανικοί και Πολιτικοί της εποχής συνομωτησαν για να στηθεί η αποδεδειγμένη ψευδορκία και ψευδής κατασυκοφάντηση .
  Μήπως πρέπει αντί να ζητηθεί η συγγνώμη τους να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη ;;

  • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!
   Μήπως θα έπρεπε οι οι εργαζόμενοι του δήμου-μηχανικοί «(θυσία στο βωμό της αντιπαράθεσης)», να κινηθούν νομικά με αγωγές και μηνύσεις κατά όλων αυτών που τους συκοφάντησαν και συνεχίζουν να τους συκοφαντούν;;;;

 4. Πολιτική είναι η τέχνη της διεύθυνσης και της φροντίδας της ανθρώπινης αγέλης, αλλά με τη συγκατάθεσή της….μπεεεε…..ρίξε και άλλο σανό στα πρόβατα

  • Στην δημοκρατία που ζούμε υπάρχει Το άρθρο 176 ΚΠολΔ που προβλέπει ότι ο διάδικος, που ηττήθηκε στη δίκη, καταδικάζεται να πληρώσει τα έξοδα.

 5. Ιωάννα μαζί με τον Κυρίτση αφήστε χώρο να δημιουργηθεί νέα παράταξη στην Κω.
  Με την εμπειρία σας είναι σημαντικό να την στηρίξετε !!!
  Μία ακόμα πενταετία με την ίδια δημοτική αρχή, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην Κω !!!

 6. Η μοναδική γνήσια λαϊκή κυριαρχία είναι η ανάσταση του μακάρι ο κόσμος να τον ξυπνήσει γιατί ο Γιώργος θα μας ξανά έρθει και δυστυχώς με αργίες διάθεσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ