Άλλο ένα χρηματοδοτούμενο έργο του Δήμου Κω, 500.000€ στην Κέφαλο! Έργα και υποδομές ανάπτυξης σε όλο το νησί!

15
5107

500.000€ χρηματοδότηση στο Δήμο Κω για ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στην Κέφαλο

Άλλο ένα χρηματοδοτούμενο έργο του Δήμου Κω, 500.000€ στην Κέφαλο!

Έργα και υποδομές ανάπτυξης σε όλο το νησί!

 

Με πρόταση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά και την ευθύνη προετοιμασίας και παρακολούθησης του σχετικού φακέλου από την Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Έργων Γεωργία Κασσιώτη, εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με 500.000€, η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού μεγάλης σημασίας για την Κέφαλο, μήκους 2.600μ, στην περιοχή Βολκάνια.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερου σχεδιασμού του Δήμου Κω για την ασφαλτόστρωση αγροτικών και περιαστικών οδών, σε όλες τις περιοχές του νησιού.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η υλοποίηση του οποίου θα εξασφαλίσει εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην γενικότερη ανάπτυξη της.

Σύμφωνα με την 5/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κω, προβλέπεται ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού που βρίσκεται βορείως της επαρχιακής οδού και είναι σήμερα χωμάτινη, συνολικού μήκους 2.600μ..

Στο δυτικό τμήμα της (μήκους 1.700μ) μέχρι την διασταύρωσή της με άλλη αγροτική οδό είναι συντηρημένη, μέσου πλάτους 6μ.. Στο υπόλοιπο τμήμα της, ανατολικά και για μήκος 800μ., είναι μέσου πλάτους 4-5μ, σε κακή κατάσταση όπου προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης και κατασκευή επιχώματος.

Το δυτικό τμήμα της οδού θα ασφαλτοστρωθεί σε πλάτος 6μ και θα κατασκευαστεί τριγωνική τάφρος απορροής ομβρίων,  ενώ το ανατολικό τμήμα θα ασφαλτοστρωθεί σε πλάτος 5,5μ.

Θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε μικρά υφιστάμενα τεχνικά, ενώ  στα ερείσματα εκατέρωθεν της οδού θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδείκτες.

Τέλος, η οδός θα διαγραμμιστεί και θα τοποθετηθεί κάθετη σήμανση.

 

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οτι νανε τους κεντρικους δρομου που γινονται τα ατυχηματα στην πολη της κω δεν επεσε ουτε σταγονα ουτε διαγραμισει να βλεπουμε της γραμμες αλλα ουτε και φωτισμος!!! περιμενουμε της εκλογες να γινουν ολα παλι οι ανθροποι ακομα απληρωτη στο Δημο με τα ΜΑΠ – ΓΑΛΑΤΑ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!! ρε μαύρο θα φατε που θα εξαφανιστείτε

  2. Βάλτε μία στην διασταύρωση του δρόμου από το Κοχυλάρι με αυτόν από/προς τον Λιμιώνα. Ερχόμενος από το Κοχυλάρι δεν φαίνεται καν ότι υπάρχει διασταύρωση! Ή περιμένετε πρώτα να σκοτωθεί κάποιος?
    Και υπάρχουν πολλά ακόμα τέτοια παραδείγματα!

  3. Θα το χάσουν κι αυτό, όπως τόοοσα άλλα. Τρέχουν οι βουλευτάδες να τα εντάξουν κι αυτοί από ανικανότητα τα χάνουν. Βρέ ουστ στα σπίτια σας και γρήγορα.

  4. ρε Θεοδόση όλο με την Κέφαλο ασχολείσε. Τους έλυσες το πρόβλημα που είχαν με το νερό 20 χρόνια ως τώρα, τους φτιάχνεις δρόμους, τους έβαλες φώτα, καινούριο γήπεδο. Βλέπω να σε βγάζουν πρώτο οι Κεφαλλιανοί

  5. Θα το υλοποιήσετε ναι !!! Αλλά δεν το εμπνευστήκαμε κιόλας !!! Αυτό το έκανε η δημοτική αρχή Κυριτση . Δυο τέτοια έργα μπορούσαν να γίνουν στο νησί ένα στην Κεφαλο και ένα στο Ασφενδιου . Πρώην κοματια επαρχιακού που έχουν καταργηθεί . Αλήθεια στο Ασφενδιου το κάνατε ;;

  6. Άντε να πάρει σειρά και το κομμάτι στο Μαστιχάρι από το εκκλησάκι ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ μέχρι την διασταύρωση με τον βασικό (σταυρού πέραμα – βενζινάδικο Παπούλη). Ντροπή, τόση κίνηση….., τόσο μικρό κομμάτι δρόμου..

  7. Μπράβο, συγχαρητήρια!!! Όνειρο ζωής σε κάνουν οι κεφαλιανοι αρχηγό τους!!! Και εις ανώτερα!!!

  8. σφυριτσακια πάθατε σοκ βλέπω λες να χάνεται και την κέφαλο ο Ψιτ και η Μιράντα τι λένε για όλα αυτά πόλη κλάμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ