Δήμος Κω: Μετά από 65 χρόνια, νέα δεξαμενή στο Αμανιού από τη ΔΕΥΑΚ! Έργα υποδομών παντού, σε όλο το νησί!

19
6841

Μετά από 65 χρόνια, νέα δεξαμενή στο Αμανιού από τη ΔΕΥΑΚ!

Έργα υποδομών παντού, σε όλο το νησί!

 

Νέα δεξαμενή ύδρευσης κατασκεύασε η ΔΕΥΑΚ στο Αμανιού, την οποία περίμεναν οι κάτοικοι για πολλά χρόνια, αφού η προηγούμενη πέτρινη δεξαμενή που κάλυπτε τις ανάγκες του οικισμού είχε κατασκευαστεί πριν από δεκαετίες, το 1957 σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Η νέα δεξαμενή εντάσσεται στον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΚ για ριζική βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του οικισμού, με την κατασκευή νέου συστήματος τροφοδοσίας του δικτύου ύδρευσης.

Το έργο, κόστους 70.103€ από ίδιους πόρους της επιχείρησης, περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία:

  • νέας δεξαμενής χωρητικότητας 200ων κυβικών μέτρων,
  • υπόγειας δεξαμενής 27m3 για την εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος που θα λειτουργεί ως φρεάτιο άντλησης, και
  • νέο δίκτυο 400ων μέτρων.

Με τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων η ΔΕΥΑΚ ενίσχυσε και αναβάθμισε το δίκτυο υδροδότησης, μιας και η παλιά δεξαμενή χωρητικότητας μόλις 90m3 δεν επαρκούσε.

Η νέα δεξαμενή, κυκλικής διατομής, κατασκευάστηκε από συναρμολογούμενο πλευρικό πλαίσιο, εσωτερική επένδυση από γεωύφασμα, μεμβράνη στεγανοποίησης και μεταλλικό σκέπαστρο κατασκευασμένο από υλικά με αυξημένη αντιδιαβρωτική προστασία για την αποφυγή επιμόλυνσης του ύδατος και μείωσης των αντοχών στο χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ καλύπτονται και οι αυξημένες ποσότητες που έχει ανάγκη μια από τις αναπτυσσόμενες οικιστικές περιοχές του νησιού.

Αυτό το σημαντικό έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

 

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή η δεξαμενή το ότι έχουμε φθάσει στα κόκκινα και πλέον το νερό βρίσκεται σε ελειψη στο νησι τι θα κάνετε? Αφαλατωσεις θελει το νησί καλες οι δεξαμενές αλλα για νερό και επάρκεια δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως η Κως τα απογεύματα ειχε ή μειωμένη πίεση ή διακοπες υδροδοτησηε στην πολη μεσα λογω ελάχιστης επάρκειας νερου στο δικτυο, είπατε στους Δημοτες ότι οι γεωτρήσεις ξεπέρασαν τα κόκκινα και ίσως του χρόνου με τόσους τουρίστες δεν θα υπαρχει νερό στις βρύσες των σπιτιών μας αν δεν έχουμε επαρκείς βροχες, είπατε ότι αρκετές γεωτρήσεις κρίνονται ακατάλληλες γιατι εχουμε στραγγισει τα αποθέματα και ότι όταν ο υδροφόρος ορίζοντας στέρεψει το νησί θα ξεραθεί οι καλλιέργειες θα μειώνουν τις παραγωγές τους, τα δέντρα θα ξερενονται, και το νησί θα χάσει τουρίστες καταστρέφοντας την φήμη του και ουδείς θα έρχεται?

  2. Τοτε τι θα κάνετε όταν δεν θα έρχεται κανενας στο νησί μας θα λέτε κυταξτε τι ωραίες δεξαμενές άδειες απο νερο ομως εχουμε? κάντε αφαλατωσεις δεν έχουμε χρόνο Μην παίζεται το νησί στα ζαρια μιλήστε για όλα αυτά ανοιχτα στον κόσμο να μάθει την αληθεια που κρυβεται ολοι σας, στην υπηρεσία μας απαγορεύεται να μιλάμε γιατί άραγε γίνεται αυτό δεν πρέπει να βγείτε να τα πείτε στην πραγματική τους διάσταση ολα αυτα?
    Αλήθεια που ακουστηκε να γινεται υπεραντληση απο χιλιαδες γεωτρησεις αντι να προστατευουμε το περιβαλλον και να φροντιζουμε για την σωστη λειτουργια του? δεκαδες ξενοδοχεια στο νησι δεν ειναι συνδεδεμενα στο δικτυο δεν εχουμε να τους καλυψουμε με νερο αυτα τα ξερουν οι Δημοτες? στην Μαρινα αν πιασει μεγαλο κοτερο δεν υπαρχει παροχη ικανη να καλυψει την επαρκεια αναγκων τους, μιληστε ανοιχτα πειτε το προβλημα οπως εχει δωστε λυσεις και οχι φωτοβολιδες με μια δεξαμενη μονο των 200m3 χρειαζομαστε πολλα ακομα σημερα πριν ειναι αργα για ολους μας εαν ξεμεινει απο νερο το νησι θα σας παρουν με τις πετρες ολοι μα ολοι θα μας εχετε καταστρεψει με την απραξια σας

    • Αν είσαι εσύ συναδελφος στην Δευακ άλλο τόσο είμαι εγώ ο πρωθυπουργός! Επειδή εγώ εργάζομαι στην Δευακ μην λες μα……….ες!!

  3. ευτυχώς που ανέλαβε ο Νικηταράς και ο Ζαχαρός και θα δούμε νέα δεξαμενή και στην Καρδάμαινα. Με το δικό μας πρώην μόνο φιγούρα και φούμαρα μαζιαούρες. Τίποτα καλό δεν έκανε

  4. Επικίνδυνη δημοτική αρχή , όλο ραντεβού με τους μεγάλο ξενοδόχους για τα συμφέροντα τους και εμείς δεν μπορούμε να πλυνουμε τα πιάτα σπίτι μας!!! Έχουν στεγνώσει το νερό με τις πισίνες τους τα ντους τους και κάθε χρόνο άδειες για ξενοδοχεία καινούργια Ε ρε γιαούρτια που θέλετε . Μακάρι να κατέβει κανένας σωστός πολίτης που να αγαπάει την Κω για δήμαρχος να φύγεται νύχτα

  5. Αγαπητοί της Δημοτικής αρχής..η Σάμος με υποπολλαπλάσια νούμερα επισκεπτών

    ..χωρίς τα ρεκόρ της φραπορτ και του Βιολογικού, εγκαινίαζει ναυτικό μουσείο με σκαριά που δεν καταστράφηκαν απ τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις,απ το πρόγραμμα ανάπτυξης..έκθεση με κειμήλια, σκαριά αλιευτικών, περιοδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά,γνωστοποίηση κατασκευαστικών τεχνικών εκατονταετιών σε σχέση με την ναυπήγηση σκαριών.. κάποιοι εδώ σας λένε ιδέες,αλλά έχετε κολλήσει στα All Inclusive,στα ρεκόρ του υπερτουρισμού,και σε ταβέρνα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και συμφερόντων..
    Κοιτάξτε λίγο το πάρκινγκ,τους δρόμους,την ασφάλεια και ας σας λείπουν οι φανφάρες…

  6. Δηλαδή η παράταξη σου ο Καισερλης και εσυ 40 χρόνια που έχετε το δήμο δεν κάνατε τίποτα;Έλεος.

    • Ο Καισερλης ήταν δήμαρχος πόλεως Κω μέχρι τις σημαίες! τι δουλειά είχε στο αμανιου? το 2012 έγινε ενας δήμος θες και σχολιο άσχετη..

  7. Το έργο αφαλάτωσης Κακόντραφος και Νεοχωρίου, ύψους άνω των 20 εκατ. Ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ενώ η λειτουργία και η διαχείρισή του θα ενταχθεί εν συνεχεία στο μεγάλο Έργο Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας (ΣΔΙΤ). Το έργο θα γίνει με την μέθοδο «μελέτη – κατασκευή» και θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. https://www.facebook.com/stef.gkikas/posts/pfbid02AhDxeBUsp6xsPDGgrwZsdMSceuHoPfnW9ejTahMMNigzLZC8n33oTfUdeismjtX9l

  8. Έχετε καταντήσει γελοίοι.Ο αυτοσαρκασμος σε όλο του το μεγαλείο…Μια δεξαμενή μεταλλική τοποθετήσατε..Δεν κάνατε ούτε γεωτρήσεις ούτε δίκτυα χιλιομέτρων που έκανε ο Γαληνος. Ευτυχώς αυτός φροντισαιι να μας αφήσει 5 γεωτρήσεις υδρευσης και 7 γεωτρήσεις ύδρευσης.που η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ συστηματικά αγνοεί και επαίρεται για μια δεξαμενουλα που τοποθέτησαι..Χαμηλώσετε τους τόνους κύριοι, και αλλάξτε πολιτικές γιατί σε λίγο δεν θα έχουμε νερό να πιούμε…Κάντε ένα πρόχειρο υπολογισμό μήπως αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος..150 ξενοδοχεία 150 γεωτρήσεις… Υπάρχει γεώτρηση που δουλεύει 18 ώρες το 24ωρο..18 ώρες επί 15 κυβικά την ώρα μας κάνει 270 κυβικά νερό το ένα ξενοδοχείο..270επι 150ξενοδ μας κάνουν 40500 κυβικά μέτρα νερού..Αυτά για ένα 24ωρο υπολογίστε παίρνοντας μια αριθμομηχανή πόσα εκατομμύρια κυβικά αντλούνται για ένα εξάμηνο…Χρέος λοιπόν της Δημ Αρχής και της ΔΕΥΑΚ είναι να διαχειριστούν αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. .και όχι να αυτοσυγχαιρονται στην τοποθέτηση μιας δεξεμενουλας..

    • Μπερδεύεσαι ιδιωτικές γεωτρήσεις στην περιφέρεια Σύρος εκεί εκδίδοντε οι άδειες δεν είναι δικαιοδοσία της δευακ δεν μπορεί να κάνει τίποτα η υπηρεσία!

      • Μάλλον εσύ είσαι μπερδεμένος..Δεν ανέφερα πουθενά ποιος εκδίδει άδειες και ποιος είναι παράνομος.. Αν θέλεις να δρομολογήσεις λύση για το τεράστιο αυτό θέμα .παίρνεις πρωτοβουλίες, δεν περιμένεις .Το πρόβλημα αφορά τον Δήμο Κω και τους κατοίκους του νησιού.
        .

        • πως θα δρομολογήσει εξελίξεις όταν δεν έχεις δικαιοδοσία να παρέμβεις? Τόσα χρόνια γιατί δεν κάνουν παρέμβαση ? Απλά Δεν μπορείς αν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις….

  9. Στη Λάμπη τι θα γίνει το νερό τρέχει σαν κατρουλιο δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο μας έχουν γονατίσει κάθε χρόνο τα ξενοδοχεία, τους έχουν βάλει τεράστιες παροχές και τα σπίτια τριγύρω τα έχουν ισοπέδωση!! Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια!!!!

  10. Αυτή η δημοτική αρχη το μόνο που κάνει είναι να αυτοδιαφημίζετε με το παραμικρό! Βάζουν πινακίδα stop σε κάποιο δρόμο και στηνονται καμια δεκαρια αντιδημαρχοι, προισταμένοι υπηρεσιών και ο Δήμαρχος μπροστα απο το σήμα και βγάζουν ατελειωτες φωτογραφίες!!!! Μετα αναλαμβάνουν οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ με βαρύγδουπους τίτλους: Αποπερατώθηκε ένα έργο ύψιστης σημασίας μετά απο αιτήματα πολών ετων των κατοικων, βιδωθηκε σήμα stop σε κολώνα!!! Στο καπάκι, εγκαινια της κολώνας, συνεντευξεις φωτoγραφίες ξανα….!!! Χαλαρώστε λίγο παλικάρια!!! Μην πολύ,….. και λίγο!!!! Εαν φτιάξετε τη γεφυρα Κω – Καλύμνου να βγείτε στην τηλεόραση!!! Για τη δεξαμενη, εγω λέω να μείνετε σπίτια σας και να πα να πέσετε!!! Καλά κάνατε και τη φτιάξατε, υποχρέωση σας ήταν, δεν μας κάνατε χάρη!!! Απλά κάνατε τη δουλεια σας και πάντα με τα λεφτά μας!!!! Περιμένω να δω τι θα γίνει μόλις τελειώσει το Αζίλο!! Εκει να δείς καμάρι και φωτογραφίες!!! Σαν τους χαλουβαδες μπροστα απο τις καμερες να χασκογελάνε με το απορημένο βλέμμα της αγελάδας!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ