ΒΙΝΤΕΟ Συνεργασία «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην ακριτική Κω

0
633

Συνεργασία «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην ακριτική Κω

 

Κως, 28/07/2022. Σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης σύναψε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ιπποκράτης» και την Ιερά Μητρόπολι  Κώου και Νισύρου. Το Σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ο Γενικός Διευθυντής της κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, εκ μέρους του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ.

 

Πρόθεση των δύο πλευρών-οργανισμών είναι η ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και δράσης, όπως η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας και της παραβατικότητας, η προώθηση της παιδείας και απασχόλησης στα παιδιά και τους νέους.

 

Σύμφωνα με το υπογραφέν Σύμφωνο, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην προαγωγή της υγείας και ιδιαιτέρως της ψυχικής υγείας, με έμφαση στη νόσο Αλτσχάϊμερ και συναφείς παθήσεις. Προβλέπεται μάλιστα η σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδος Ψυχικής Υγείας Άνοιας και Νόσου Αλτσχάϊμερ καθώς και προγράμματος ψυχογηριατρικής σε συνεργασία με το Γηροκομείο της Ι. Μ. Κώου. Η «Αποστολή» διαθέτει στην Αθήνα Ολοκληρωμένη Μονάδα Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συναφών Παθήσεων «Καρέλλειον» στο Χαλάνδρι Αττικής, η οποία ως δομή θεωρείται πρότυπη για το είδος της.

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας υπογράμμισε το ενεργό ενδιαφέρον που η «Αποστολή», ως ο κατ’ εξοχήν  φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει για τις ακριτικές περιοχές της Χώρας, για τις οποίες κατόπιν σχετικής οδηγίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου του Β΄ έχει αναπτύξει ένα πλέγμα προγραμμάτων και δράσεων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαιτέρως υπό τις παρούσες δυσχερείς κοινωνικό-οικονομικές και ευρύτερες γεωπολιτικές συνθήκες. Η Κως, ανέφερε ο κ. Δήμτσας, αποτελεί πλέον μέρος των δράσεων αυτών.

 

Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Α. Νικηταράς και τοπικοί εκκλησιαστικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι.

 

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ Ναθαναήλ, αφού ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για τις νέες δυνατότητες μέσω της συνεργασίας αυτής, τόνισε την σημασία των επιδιωκομένων στόχων για το σύνολο της κοινωνίας.

 

Η Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», κ. Διονυσία Τελλή- Τσιμισίρη ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για την εμπιστοσύνη του ιδίου και του Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  στο πρόσωπο της Αστικής Εταιρείας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», εξήρε την σημασία και τις προοπτικές που διανοίγονται και διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επιτυχία της συνεργασίας αυτής.

 

Τέλος ο κ. Θεοδόσης Νικηταράς, Δήμαρχος Κω, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, τόνισε τη σημασία του για το νησί της Κω και διαβεβαίωσε ότι, ως Εταίρος της Αστικής Εταιρείας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πράξει το καλύτερο δυνατόν για την επιτυχή πορεία της συνεργασίας.

 

Ο Γενικός Διευθυντής «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αστικής Εταιρείας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» κ. Διονυσία Τελλή Τσιμισίρη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου Νισύρου  κ Ναθαναήλ.

βίντεο: KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ