Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΑΣΠΙΔΑ 2022: Προληπτική απομάκρυνση πολιτών της Ζιάς λόγω δασικής πυρκαγιάς

5
912

στο πλαίσιο της άσκησης πολιτικής προστασίας επί χάρτου,

που αφορά στην οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για τον οικισμό της Ζιάς λόγω δασικής πυρκαγιάς,

θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω,

θα μπορούν να παραστούν εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης στην έναρξη αλλά και στη λήξη της άσκησης.

 

Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΑΣΠΙΔΑ 2022» διοργανώνεται από το Δήμο Κω,

με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00πμ, θα πραγματοποιηθεί άσκηση επί χάρτου, οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών για τον οικισμό της Ζιας λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΑΣΠΙΔΑ 2022» θα διοργανωθεί από τον Δήμο Κω, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.).

Σκοπός  της άσκησης είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των εμπλεκομένων Φορέων για την υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης  προληπτικής  απομάκρυνσης,  όπως  αυτή  προβλέπεται  και  περιγράφεται  στο  Γενικό  Σχέδιο  Αντιμετώπισης  Εκτάκτων  Αναγκών  Εξ  Αιτίας  Δασικών  πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Κω.

 

Ο Αντιδήμαρχος

Πολιτικής Προστασίας

Καμπουράκης Σταμάτης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άμα πάρει φωτιά εκεί στο δάσος , με τα χάλια οργάνωση που έχετε και τον ανύπαρκτο τρόπο διαφυγής, το ανθρώπινο ψητό άρωμα θα φτάσει μέχρι την Κνίδο.

  2. Προφανώς,οι αρμόδιοι δεν μπήκαν στον κόπο να περάσουν την ώρα του ηλιοβασιλέματος από το χωριό,αν το είχαν κάνει θα γνώριζαν, ότι, αν δεν μπουν κανόνες στη στάση και στην στάθμευση, έτσι ώστε ο δρόμος να παραμένει πάντα ελεύθερος στην πρόσβαση των οχημάτων,καταναλώνουν τσάμπα το χρόνο τους.Λυπάμαι αλλά εκκένωση
    ΔΕΝ θα υπάρξει.Εστιάστε λοιπόν πρωτίστως στην τήρηση των νόμων και στην πρόληψη και δευτερευώντως στις ασκήσεις επί χάρτου.Αλλιώς δεν μας βλέπω καθόλου καλά…

  3. Από το δημαρχείο .
    Πίνοντας καφεδάκι, με όλα τα υπηρεσιακά οχήματα στις θέσεις των ταξί…
    Είστε για γέλια κ για κλάματα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.