Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω προς Πρωθυπουργό: Ζητάμε προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων

3
1415

 

ΠΡΟΣ:

Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,

 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο της Κω σας καλωσορίζουν στο φιλόξενο νησί μας!

Όπως γνωρίζετε η Κως είναι ένας νησιωτικός τουριστικός Δήμος, που όπως και άλλοι αντίστοιχοι τουριστικοί Δήμοι της χώρας, έχει την ιδιομορφία να παρουσιάζει πληθυσμιακή ανισορροπία στη διάρκεια του έτους.

Ο μόνιμος πληθυσμός των 35 χιλιάδων τετραπλασιάζεται κατά τους μήνες από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση του Δήμου Κω σε όλες τις υπηρεσίες, είτε είναι διοικητικές, είτε τεχνικές, είτε ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Έχουμε μείνει λίγοι να κάνουμε την δουλειά πολλών.

Οι μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας 12ετίας με την απαγόρευση προσλήψεων στην πράξη, οι συνταξιοδοτήσεις και τώρα η διαδικασία της κινητικότητας έχουν αφήσει τις υπηρεσίες χωρίς επαρκές προσωπικό.

Επιπρόσθετα οι αυξημένες ανάγκες λόγω τουρισμού και η δυσκολία στη στελέχωση μέσω κινητικότητας για τα νησιά της παραμεθορίου (δεν υπάρχει ευχέρεια μετακίνησης από κοντινούς Δήμους) απαιτούν μία διαφορετική αντιμετώπιση από την κεντρική εξουσία στη διαδικασία προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για τους νησιωτικούς Δήμους.

Πρότασή μας είναι να εξαιρεθούν οι νησιωτικών Δήμοι από τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν ελεύθερα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Επίσης να εγκρίνονται με γρήγορες διαδικασίες οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ώστε αυτό να είναι διαθέσιμο έγκαιρα (μέχρι τα μέσα Μαρτίου) πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

 

Όσον αφορά στη διαδικασία της κινητικότητας προτείνουμε να εγκρίνεται αυτοδίκαια η πλήρωση θέσης που αδειάζει από τη διαδικασία αυτή, με μόνιμο προσωπικό και άμεση έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης το  πλαφόν του 65% των θέσεων που πρέπει να παραμένουν καλυμμένες, για την αποχώρηση κάποιου υπαλλήλου, να αυξηθεί στο 75% ή ακόμα και 80% για τους Δήμους.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους (και γενικότερα στο δημόσιο τομέα) στάθηκαν στην πρώτη γραμμή όλων των προκλήσεων και κρίσεων που αντιμετώπισε η χώρα την τελευταία 12ετία.

Από την οικονομική κρίση των μνημονίων, την κρίση του προσφυγικού – μεταναστευτικού που εδώ βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις του, την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεγάλου σεισμού που έπληξε το νησί μας το 2017, έως και την κρίση της πανδημίας, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και στις δημόσιες κοινωνικές δομές ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά και βοήθησαν να κρατηθεί η κοινωνία στα πόδια της.

Παρόλο όμως που τα μνημόνια τελείωσαν και η οικονομία έχει μπει υποτίθεται σε τροχιά ανάπτυξης, οι μόνοι που δεν έχουν «δει φως» είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε (και καλώς) ο βασικός μισθός, ξεπάγωσαν οι τριετίες, καταργήθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Για εμάς όμως, που υποστήκαμε τις μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς, ακόμα δεν έχει ισχύσει κάποια τέτοια πρόβλεψη.

Γι΄ αυτό σας ζητάμε:

  • Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Να αυξηθούν οι μισθοί αναλογικά με την αύξηση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
  • Να καταργηθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να ξεπαγώσει μισθολογικά η διετία 2016-2017.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αναγνώριση τουλάχιστον τριών τριετιών μισθολογικά, σε όλους όσους είχαν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, γιατί ο εργασιακός βίος κάποιου δεν ξεκινάει με την πρόσληψη στο δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους είναι από τα βασικά γρανάζια λειτουργίας της κοινωνίας. Ο πολίτης που εξυπηρετούμε καθημερινά, είναι ο γείτονάς μας, ο φίλος μας, ο συγγενής μας. Γι’ αυτό και θέλουμε να τον εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτό που ζητάμε είναι η πολιτεία να σταθεί δίπλα μας και να αναγνωρίσει τον ρόλο και την καθημερινή μας προσπάθεια, ώστε με ανανεωμένο ηθικό να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πολίτες (ντόπιους και επισκέπτες) αναβαθμισμένες υπηρεσίες, που πιστεύουμε ότι είναι ο κοινός στόχος όλων μας.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

 

Αλάβανος Εμμανουήλ                                          Ανέστη Καλλιόπη

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά τα συνδικαλιστικά έφτασαν την Ελλάδα να δίνει επιδόματα ακόμα και για τις σόλες των παπουτσιών όπως και για το ζέσταμα μηχανής. Ο κόσμος παγκόσμιος πεινάει άπ την ακρίβεια,παντού ανεργία και λιτότητα κι αυτοί θέλουν μονιμότητα για να κάθονται περισσότερες ώρες λες και δε σας βλέπουμε

  2. ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ‘ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ///////’ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΛ@ΝΟΜ@ΓΚΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛ///ΤΕ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ @@ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΝΑ…MΠΙΠ ΑΥΤΟΣ. ΚΑΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΜΟΥ. ΠΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΣ ΘΑ…MΠΙΠ.

  3. ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ Κ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ Κ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΙΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΕ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΡΟΚΑΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝΤΑΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ