Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων: 317.930,56 ευρώ στο Δήμο Κω

3
897

Υπογράφηκε από τον Ειδικό Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ Γεώργιο Ζερβό η Ένταξη της Πράξης “Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων” σε 118 Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» Συνολικού ποσού 35.871.363,74 ευρώ

Δικαιούχοι Δήμοι στα  Δωδεκάνησα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ 255.931,80 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ 241.900,55 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 441.996,28 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΚΩ 317.930,56 ευρώ

Φυσικό αντικείμενο της πράξης:

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμων (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων), το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις , οι οποίες θα υλοποιηθούν στην Πράξη «Εφαρμογή πλαισίου αποτίμησης των ωφελειών των δράσεων Βιώσιμης μικροκινητικότητας μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και τελική Τεκμηρίωση» (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας

Στο πλαίσιο της Πράξης θα υλοποιηθούν έργα στους συμμετέχοντες Δήμους (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων) της χώρας που αφορούν:

-Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

-Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

-Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

-Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.

-Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

-Έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ, εφόσον απαιτείται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε ποσο βλακεία ακομα θα αντεξουμε σε αυτο το νησί και να ρωτήσω αν πέσω και χτυπησω γιατρο στο νοσοκομείο να με περιθάλψει θα έχω????

  2. Ειναι ντροπή ο δημος να χρηματοδοτείται και να λειτουργεί ανταγωνιστικά έναντι των επιχειρήσεων ενοικιάσεων του νησιού….. Σε λιγο θα ζητήσουν χρηματοδότηση και για ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ξενοδοχεία. Ποσο ξεφτιλα πια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.