Ελληνική Λύση: «Σύννομη η κατασκευή αντλιοστασίου Δήμου Κω επί εκτάσεως αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας στο Μαστιχάρι;»

0
1532

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 30/03/2022

 

Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

 

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ:           «Σύννομη η κατασκευή αντλιοστασίου Δήμου Κω επί εκτάσεως αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας;»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Στο Μαστιχάρι Κω, σε έκταση επί της παραλίας και έμπροσθεν καταστημάτων, η Δημοτική Αρχή Κω προβαίνει σε κατασκευή αντλιοστασίου βιολογικού καθαρισμού. Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων, η έκταση, η οποία θα καταλαμβάνει, βρίσκεται επί της γραμμής του αιγιαλού και αρμοδιότητας Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής εναντιώνονται, όχι στο έργο καθαυτό της Δημοτικής Αρχής αλλά στη χωροταξική επιλογή του σημείου κατασκευής του αντλιοστασίου, το οποίο, κατά δηλώσεις τους, αφενός θα μεγεθύνει το πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή, η οποία αναδύεται και διαχέεται εξαιτίας των φυκιών αλλά και αφετέρου θα πλήξει την πέριξ αμμουδιά, η οποία αποτελεί σημείο αναπαραγωγής της χελώνας Caretta caretta. Επιπρόσθετα, όπως διατείνονται, το έργο, ενώ βρισκόταν στο στάδιο της κατασκευής, διακόπηκε κατόπιν πρόσφατης παρέμβασης του Λιμεναρχείου.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε εάν η κατασκευή του αντλιοστασίου της Δημοτικής Αρχής Κω επί του συγκεκριμένου σημείου στο Μαστιχάρι Κω είναι σύννομη και κατόπιν αδειοδότησης ή παραχώρησης της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων προς αυτήν;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ