Κατερίνα Παπαθωμά- Μαστοροπούλου: Πεζοδρόμια ή ποδηλατοδρόμια;

7
1237

Είναι πράγματι πολύ συγκινητικό να σε σταματούν στο δρόμο άγνωστοι συμπολίτες μας και να σε συγχαίρουν γι’αυτά που γράφεις: «¨Ώστε εσείς είστε η κ. Παπαθωμά. Να ξέρετε σας παρακολουθώ, σας διαβάζω και δύο και τρεις φορές! Έχετε πολύ σοβαρό λόγο. Μπράβο σας». Τους ευχαριστώ με τη σειρά μου ταπεινά από καρδιάς και δημοσία. Πολλές φορές μάλιστα μου ζητούν, «γράψτε σας παρακαλούμε γι’ αυτό ή για κείνο το θέμα». Επιλέγω εδώ να εστιάσω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζομε οι πεζοί στο πανέμορφο ιστορικό μας κέντρο. Κάποτε φτιάχτηκαν οι δρόμοι για τους κατοίκους της Κω και αργότερα ασφαλτοστρώθηκαν για καλύτερη διευκόλυνσή τους. Δυστυχώς εκτοπίστηκαν από τα τροχοφόρα. Ανέβηκαν στα πεζοδρόμια, εξ ου και η ονομασία «δρόμος πεζών». Δυστυχώς ούτε αυτά δεν τους χαρίστηκαν. Τους ανάγκασαν να τα μοιραστούν με τους ποδηλάτες, πράγμα πολύ επικίνδυνο και ασυνήθιστο. Ή πεζόδρομος θα είναι το υφιστάμενο πεζοδρόμιο, ή ποδηλατόδρομος. Δεν γίνονται και τα δύο μαζί. «Ουδείς δύναται δυσίν κυρίοις δουλεύειν». Το κίνητρό μου γι αυτό το σχόλιο δεν είναι μόνο το αίτημα πολλών συνανθρώπων μας, αλλά και η δική μου βιωματική εμπειρία. Συνέβη πολλές φορές και σε μένα να είμαι αυτόπτης μάρτυς του παρ’ ολίγον ατυχήματος. Εν τοιαύτη περιπτώσει ας φροντίσουν οι αρμόδιοι ώστε να διαχωριστούν οι ρόλοι και να μπορούμε να τα αποκαλούμε αποκλειστικά ή πεζοδρόμια ή ποδηλατοδρόμια. Όπερ σημαίνει, αν εξωσθούν και από εδώ οι πεζοί, τι θα γίνει. Θα ‘ιπτανται; Τον λόγο έχει η αστική πολεοδομία και οι τοπικοί άρχοντες.

Κατερίνα Παπαθωμά- Μαστοροπούλου

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν έχεις μέσο σ αυτό το Νησί,όλα φτιάχνονται..Υπάρχουν delivery Πάνω σε ποδηλατόδρομους

    όπως και μαγαζιά,αλλά το θέμα με τα ταχυφαγεία είναι ότι έχουν σημείο εκκίνησης τρία- τέσσερα σαν σφαίρες μηχανάκια στον ίδιο τον ποδηλατόδρομο και αν για οποιοδήποτε λόγο τους καθηστερήσεις φωνάζουν και από πάνω.Σφαίρες διασχίζουν τον δρόμο καβαλώντας τους ποδηλατόδρομους συνεχώς επί 12ωρα.Χειμώνα-καλοκαίρι.Δεν υπάρχει κανείς να πει τίποτα ούτε για την τσιφλικαδική αλλαγή χρήσης ποδηλατόδρουμου,αλλά απ την επιτάχυνση,τις παρενοχλήσεις πεζών και ποδηλάτων ,τόση είναι η αδιαφορία που έχουν αποκτήση Άγραφη νομιμότητα..
    Μπορεί να έχουν την συμπάθεια του λαού για την επκίνδυνη δουλειά που κάνουν,αλλά καταστρατηγούν πολλούς νόμους του Κ.Ο.Κ.

  2. Άνετα μπορούν να συνυπάρξουν σε κάποια σημεία ποδήλατα και πεζοί.Όπως άλλωστε σε όλο τον κόσμο.Λίγο σεβασμό ο ένας στον άλλο και δεν υπάρχει πρόβλημα.Έλεος πια με την συνήθεια να τα θελουμε όλα από άλλους μα μας τα φέρουν στο πιάτο.Κοινωνικά όντα είμαστε επιτέλους ,είναι λυπηρό να περιμένουμε από κάποιον «προστάτη,καθοδηγητή».Όσο για μηχανάκια που περνούν το θέμα δεν είναι να τα δει η αστυνομία,αλλά άπο μόνοι τους να μάθουν να σέβονται τον άλλο και όχι τι τους βολεύει.

  3. Ο ποδηλάτης στο νησι ειναι σαν τον μπαλαντέρ. παει όπου θέλει οπως θέλει δεν υπακούει σε ΚΟΚ δεν σέβεται ουτε πεζό ουτε αυτοκινητιστή παει ανάποδα σε μονόδρομο . Γενικά δεν σέβεται κανένα νομό . Σε κανένα μέρος του πολιτισμένου κόσμου δεν συμβαίνει αυτό. ειναι τροχοφόρο και το ποδήλατο και πρέπει να ακολουθεί τον ΚΟΚ με όλες τις συνέπειες αν τον παρά βαίνει.

  4. ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Κ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ.ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ.ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΘΩΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.