Ιωάννα Ρούφα: Σιωπή ιχθύος για το νέο τέλος – χαράτσι!

8
959

Σιωπή ιχθύος για το νέο τέλος – χαράτσι!

Με μια φρέσκια εγκύκλιο (17/12/2021) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει τους εταίρους δήμους των ΦΟΣΔΑ ΑΕ για την εφαρμογή του νέου τέλους ταφής.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΥΠΕΝ για την επιβολή- εφαρμογή  του τέλους ταφής το οποίο είναι σε ισχύ, πλέον, από 1/1/2022 και αφορά στις ποσότητες ανεπεξέργαστων αστικών αποβλήτων που διατίθενται σε χώρους υγειονομικής ταφής και όχι μόνο επικαλείται το άρθρο 38 του Νόμου 4819/2021.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, επιβάλλεται , ερήμην των δημοτικών συμβουλίων και ακριβώς με την ίδια λογική και πρακτική που συστάθηκαν οι ΦΟΔΣΑ , το τέλος ταφής  το οποίο θα εισπράττουν οι ΦΟΔΣΑ ως εξής:

«Το τέλος ταφής ορίζεται σε είκοσι (20) ευρώ ανά τόνο αποβλήτων και αυξάνεται ετησίως κατά πέντε (5) ευρώ ανά τόνο και έως την τιμή των τριάντα πέντε (35) ευρώ ανά τόνο. Από την 1η Ιανουαρίου 2026 το τέλος ταφής ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) ευρώ ανά τόνο αποβλήτων και αυξάνεται στην τιμή των πενήντα πέντε (55) ευρώ ανά τόνο από την 1η Ιανουαρίου 2027, η οποία και παραμένει σταθερή για τα επόμενα έτη.»

 

Μάλιστα οι ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να συνυπολογίσουν ως δεδομένο αυτό το τέλος στην κατάρτιση κανονισμού τιμολόγησης αλλά και στον προϋπολογισμό του 2022 διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις αλλά και προσαυξήσεις στο επιβαλλόμενο τέλος!

Νέα βάρη και δεινά για τους πολίτες, άκρατη και με συνοπτικές διαδικασίες ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πιστούς συνεργούς τους κυρίους δημάρχους σε ρόλο «Yes Man».

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μάλιστα κύριε…. επί το αγγλοσαξωνικό yes man….. Πιστεύεις ότι εσύ η αγγλομαθης θα μπορούσες να αρνηθείς στην εντολή της ευρωπαϊκής Ένωσης και νά μην βάλεις το χαράτσι;; η θα έλεγες . μάλιστα κύριε;;

  • ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ.ΕΣΥ ΠΑ,Ε,ΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΨΙΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ,….ΤΑΞΙΔΙΑΡΗ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ.ΧΩΝΕΨΕΤΕΤΟ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ,ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΟΥ.

   • ..μασσώντας φύλλα δάφνης .
    Τα κεφαλαία είναι περισσότερο απ όλα δείγματα ματαιοδοξίας.

    • χαχαχααχ
     πιστευεις στα αληθεια οτι μπορει ο Κοκοβιος να καταλαβει το σχολιο σου???

 2. Εδώ φτιάξαμε ολόκληρο ΚΥΤ επιλεκτικά στην Κω που δεν έχει πλέον ροές αντί για πχ την Ρόδο που ούτε αυτή έχει ροές αλλά έχει μεγαλύτερη έκταση και καλύτερες υποδομές στα τέλη θα κολλήσουμε;

 3. Στερεψες αννουλα.
  Αυτα τα τελη επιβαλλονται στην ευρωπη εδω και πολλα χρονια!!
  Ο ρυπαινων πληρωνει!!!

 4. Δηλαδή εκεί που έτρωγαν την πίτσα και την μπριζόλα ...με το μέτρο στα All-inclusive..

  ..θα ακριβίνει και η αξία ταφής των ‘αποβλήτων’ τους.Για να μην χάσουμε τον λογαριασμό η καλύτερη κίνηση είναι να μετράει τις ποσότητες αυτές η Fraport ,ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού και στο..σκ..ό.

 5. Εσείς κάποιο έργο θα κάνετε.. Η καμία πρόταση… Η ακόμα και ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ θα είστε τόσο άχρηστη όσο είστε και στην αντιπολίτευση.. Υπάρχει κάποιο έργο, κάποια ιδέα, που έχετε προτείνει στην 20 στη άχρηστη ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΘΗΤΕΊΑ ΣΑΣ(μπορούν να αναρωτηθούν και οι ξεροκέφαλοι ψηφοφόροι σας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.