Ιωάννα Ρούφα: «Έχετε εξελιχθεί σε grand master τακτικιστές με κομπογιαννίτικη λογική!»

13
1106

«Έχετε εξελιχθεί σε grand master τακτικιστές με κομπογιαννίτικη λογική!»

Τι να πει κανείς γι αυτό το «πράμα» που το λέτε προϋπολογισμό;

Θα πω μόνο ότι ντρέπονται και οι αριθμοί και κυρίως ντρέπονται τα μηδενικά. Στην υποχρεωτική αναμόρφωση που θα φέρετε σε δυο μήνες θα σας θυμίσω τι ακριβώς θα ψηφίσετε σήμερα…

Η πρακτική της δημοτικής αρχής αυτής της ετερόκλητης ομάδας χωρίς πολιτική φιλοσοφία αρχή, μέση και τέλος χωρίς συνέχεια και συνέπεια είναι δεδομένη. Ότι ακριβώς προέταξε προεκλογικά επιβεβαιώνεται εν τοις πράγμασι.

Ο τρίτος, κατά σειρά προϋπολογισμός, χωρίς κανένα ίχνος απολογισμού.

Ένας αποστεωμένος, άοσμος, άχρωμος, πλασματικός, διαχειριστικός και κυρίως άδικος προϋπολογισμός που καταδεικνύει ότι είστε πολύ καλοί στα λόγια αλλά πολύ λίγοι στα έργα και στο απτό αποτέλεσμα.

Είναι να απορεί κανείς πως ένας δήμος που διαθέτει ταμείο 24 εκ. ευρώ να μην μπορεί να κάνει ένα έργο το 2020 και κανένα το 2021.

Ένας δήμος που πήρε από τους ΚΑΠ περισσότερα από όσα είχε προβλέψει σύμφωνα με την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού και κοντά στα 2 εκ. ευρώ επιχορήγηση λόγω της πανδημίας που ουδείς γνωρίζει που πήγαν…

Τώρα που ο χρόνος τελειώνει λέτε στους δημότες -σε όσους ακόμα σας πιστεύουν -ότι το 2022 θα είναι το έτος που θα κάμετε επιτέλους τα έργα.

Τους λέτε δηλαδή ότι αυτά που λέγατε και ψηφίζατε για το 2020 αλλά και για το 2021 τα λέγατε και τα ψηφίζατε αλλά όχι πως  θα τα κάνατε κιόλας.

Τώρα που οι εκλογές πλησιάζουν θα κάνετε καμιά ασφαλτόστρωση να δείξετε ότι υπάρχετε. Έχετε εξελιχθεί σε grand master τακτικιστές!

Άκουσα τα κωμικοτραγικά με το αυτοκίνητο του προέδρου της κοινότητας Ασφενδιού. Πήγατε λέει με γερανό να πάρετε το αυτοκίνητο που εσείς του παραχωρήσατε.

Τα δημοτικά τρένα όμως 2μιση χρόνια τώρα δεν τα αναζητήσατε. Που βρίσκεται άραγε αυτό το περιουσιακό στοιχείο που απέδιδε ετησίως μισό εκ. ευρώ έσοδα;

Για την χρεωκοπημένη ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ δεν μιλάει κανείς.

950.000 χιλιάδες ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες από το ταμείο του δήμου για να καλύψετε την τρύπα που δημιουργήσατε! Αλλάξατε και πρόεδρο και έτοιμη η κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Για το ΧΥΤΑ που τον εκχωρήσατε στον ΦΟΣΔΑ που έλαβε ήδη 200.000 ως μετοχικό κεφάλαιο, χρωστάτε την ετήσια συνδρομή 202.000 χιλιάδες ευρώ και αποσύρατε την συζήτηση του θέματος που ήταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποκρύπτοντας ότι το θέμα έπρεπε να είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο μήνες νωρίτερα.

Τι κέρδισε ο δήμος της Κω από τον ΦΟΣΔΑ; Τίποτα απολύτως. Με χρήματα των δημοτών της Κω 2 χρόνια τώρα επιχειρείτε την αποκατάσταση από τη ζημιά που υπέστη το 2016.

Για τη ΒΙΜΕΛ θυμάστε τις μεγαλοστομίες σας; Που ακριβώς βρίσκεται το θέμα της ΒΙΜΕΛ;  Συγκλήθηκε ποτέ το δ/σ που το 2019 ορίσατε;

Που βρίσκετε το θέμα του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού που δεν καταλαβαίνετε ούτε τα στοιχειώδη; Ορίσατε και δ/σ την ώρα που ο δήμος της Κω έχει αποχωρήσει από τον ΕΦΤ από το 2014!

Τι να καταλάβει αυτός ο δημότης και πώς να ικανοποιήσει την αδηφάγα διάθεση του στο επιφανειακό, στο ρηχό και στο εύπεπτο που του προσφέρετε ποζάροντας καθημερινά;

Κατάλαβε άραγε τι κάματε:

– με την υπόθεση «νέο νοσοκομείο» που γελάνε μέσα στα υπουργεία με όσα ακούνε τα αυτιά τους;

-με τα 930.000 ευρώ της χρηματοδότησης του αθλητικού κέντρο Δικαίου που εξαφανίστηκαν;;

-με τα 70 στρέμματα του ΝΟΚ που υποτίθεται ότι διεκδικούμε και που η ΕΤΑΔ, άλλη καλοστημένη ΑΕ, περιμένει ακόμα την απόφαση που ξεχάσατε να γράψετε.

-με το πάρκινγκ στην caza romana που δεν πρόκειται να κάμετε ποτέ. Και συνεχίζετε να λέτε ψέματα στους δημότες ότι δήθεν κόλλησε σε ζητήματα ιδιοκτησιακά!

Εδώ στείλατε ένα φορτωτή να ανοίξει «δρόμο» (να σας δείξω τις φωτογραφίες που εγώ η ίδια έβγαλα να σας πω τι λένε για τα καμώματά σας οι κάτοικοι της Ζιάς;;) μέσα από το παράνομο πάρκινγκ της Ζιάς και το ονομάσατε σχέδιο εκκένωσης της Ζιάς.  Μάλλον για σχέδιο εγκλωβισμού πρόκειται. Και δεν ντρέπεστε για όσα ανακοινώνετε…

Περίπου 100.000 χιλιάδες ευρώ μισθώματα έχουν πληρώσει οι δημότες από το 2014 για ένα χώρο (πάρκινγκ Ζιάς)  που τον έχει σφραγίσει η Περιφέρεια με απόφαση της για παράνομη λειτουργία! Το καταλαβαίνει άραγε ο δημότης;

Καταλαβαίνει άραγε ο δημότης ότι κάθε φορά που βγαίνετε  και κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι, τάχα μου, είναι τροχοπέδη είναι ακριβώς για καλύψετε τα λάθη, τις παραλήψεις, την αδράνεια, τον ετσιθελισμό αλλά και τη στενοκεφαλιά σας;

Ένα μόνο παράδειγμα για τη σημειολογία. Ένα παράδειγμα όχι από εκείνα που πήραν τη θετική μας ψήφο και την κατέληξαν στα σκουπίδια αλλά από εκείνα που αντισταθήκαμε με συγκεκριμένη πρόταση και δικαιωθήκαμε ΑΠΟΛΥΤΑ που δεν σας πιστέψαμε.

Προσέξτε αγαπητοί συνδημότες, με την υπ’αριθμ. 241/26-05-2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κω αποφασίστηκε η τμηματική καταβολή του ποσού που επιδικάσθηκε με δικαστικές  αποφάσεις στους δύο δικαιούχους για μη καταβληθέντα μισθώματα που οφείλει ο δήμος της Κω στους ιδιοκτήτες της ΚΜ στην οποία έχει ανοικοδομηθεί το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κω.

Όλοι θυμούνται τον κύριο Αβρίθη να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο άλλα πράγματα από αυτά που η οικονομική επιτροπή του δήμου είχε ψηφίσει και μάλιστα αποκρύπτοντας την συγκεκριμένη απόφαση..

Δηλαδή ήθελαν να μας πείσουν ότι ενώ η απόφαση του δικαστηρίου μιλούσε για καταβολή μισθωμάτων 1.100 εκ ευρώ, ενώ είχαν λάβει απόφαση αρκούντος νόμιμη και ισχυρή  της οικονομικής επιτροπής για το διακανονισμό της καταβολής τους το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε να λάβει απόφαση καταβολής των μισθωμάτων που θα συνοδευόταν και με μεταγραφή της ΚΜ στο Δήμο!

Τους είπαμε πολιτικά δεν διαφωνούμε και τους προτείναμε το αυτονόητο : α) να μας φέρουν δήλωση των ιδιοκτητών που να επιβεβαιώνει όσα μας λέγανε περί της συμφέρουσας συμφωνίας που έκαναν μαζί τους και β) να ανακαλέσουν την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αφορούσε στην καταβολή του 1100εκ ευρώ καθαρά και μόνο για μισθώματα.

Ευτυχώς που δεν τους πιστέψαμε! Πριν από λίγα 24ωρα ανέβηκε στο διαύγεια νέα απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την οποία καταβάλουν στον πρώτο ιδιοκτήτη εξολοκλήρου το ποσό των μισθωμάτων και στη δεύτερη ιδιοκτήτρια με δύο δόσεις: η  Α δόση ποσού 276.000 ευρώ πληρώθηκε(;) ήδη προχθές  15-12-2021, και Β δόση η εξοφλητική θα καταβληθεί  μέχρι 31/05/2022.  Ποια ακριβώς συμφωνία είχαν κάμει;;

Ποια σχέση έχουν αυτά που μας έλεγε ο κύριος Αβρίθης με την αξίωση των ιδιοκτητών και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου;

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα για όποιον δημότη κατάλαβε με τι ασχολείται το δημοτικό συμβούλιο και πως χειρίζονται τα υποτιθέμενα μεγάλα θέματα που φέρνουν με αίολες και ανεδαφικές εισηγήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Με την ανάθεση  Δούρειο ίππο των παρά κάτι 300.000 χιλιάδων ευρώ, για να μην χρειαστεί και προσυμβατικός έλεγχος, βάλατε τα θεμέλια της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας.

Εγκαταστήσατε μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς να προσδιορίζονται οι ώρες εργασίες της ΜΕΣΑ στην καρδιά της υπηρεσίας καθαριότητας!

Η δε εταιρεία σύμφωνα με το συμφωνητικό θα είχε δικό της επόπτη καλής εκτέλεσης εργασιών!

Αλλά και δικό της υπάλληλο γραφείου κίνησης!

Για το 2022 προχωράτε ακάθεκτοι!

Σχεδόν 1εκ. ευρώ στο σκέλος των εξόδων για ειδικές υπηρεσίες τρίτων για την υπηρεσία καθαριότητας!

750.000 για αμοιβές εκτελούντων ειδικές υπηρεσίες αποκομιδής σκουπιδιών.

Μέχρι το τέλος της θητείας σας θα έχετε πλήρως ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία.

Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της δημοτικής αρχής που ευχαριστεί το προσωπικό του δήμου αλλά υπόγεια και τεχνηέντως του σκάβει το λάκκο αποψιλώνοντας το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Τα ίδια κάνατε και με τους εποχικούς εργαζόμενους . Τους πουλήσατε ένα ωραίο αλλά αναίσχυντο παραμύθι.

Τους στείλατε στο δικαστήριο λέγοντας τους ότι θα τους μονιμοποιήσετε!  Αφελείς γαρ οι άνθρωποι σας πίστεψαν!

Και βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου καταπέλτης για την παράνομη παράταση της σύμβασης τους. Κάτι που γνώριζε εξαρχής  και ο πιο αδαής.

Τα παραμύθια σας έχουν ημερομηνία λήξης  έχουν όμως και επιπτώσεις  για το ποιος έχει την ευθύνη της παράνομης παράτασης της σύμβασης των 11. Για αυτό το μείζον θέμα θα επανέλθουμε.

Και βέβαια τα ίδιο παραμύθι πουλήσατε και στους προσληφθέντες λόγω covid.

Περιμένετε και την επόμενη απόφαση του δικαστηρίου μπας και ζητήσετε ένα συγνώμη για τις φρούδες ελπίδες που τους πουλήσατε…

Ούτε μια πολιτική απόφαση δημοτικού συμβουλίου δε λάβατε σε ενδεχόμενο που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σ αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν γα το μεροκάματο.

Παραφράζοντας τον Μπρεχτ έχω πει ότι μεγαλύτερο έγκλημα από  τη λειτουργία  μια ΑΕ είναι η  ίδια η ίδρυσή της.

Για την ίδρυση της ΚΩΑΝ θα αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές  τη δε  λειτουργία της θα την πληρώσουν οι δημότες .

Στους δημότες που πίστεψαν το παραμύθι σας που δεν είναι διόλου αθώο ως παραμύθι λέω με πλήρη γνώση θα έρθει ο καιρός που θα θυμηθούν τα λόγια μου και τις ενστάσεις μου. Φοβάμαι όμως ότι το έγκλημα έχει ήδη διαπραχθεί εις βάρος μας.

Από αυτές τις λογικές και πρακτικές που είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα  της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κωακού λαού που βιώνει ένα φαύλο κύκλο λιτότητας αλλά και από αυτές που αποπνέουν δυσάρεστη οσμή απέχουμε ψηφίζοντας ΟΧΙ.

 

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολυ λιγη η κυρξα Ρουφα. Συμπαθητικη αλλα λιγη! Γιατι;; Μα ενω κανει μια αναλυση καλη η κακη η αναλυση ειναι καθαρα πολιτικη. Ξαφνικα μπερδευει τον αναγνωστη με το αυτοκινητο του Γιωργαλλη. Μπορει να τον θελει στη παραταξη της,λογικο! Αλλα,υπαρχει και το αλλα. Αμαξι με κοκκινες πινακιδες σε ιδιωτικο χωρου συνεργειου αυτοκινητων χωρις καμια ενημερωση. Τι επρεπε να κανει ο δημος κυρια Ρουφα;

  • ΠΡΟΣ ΡΟΥΦΑ,ΚΥΡΙΤΣΗ,ΣΙΦΑΚΙ,ΠΗ, ΨΙΤ ΨΙΡΙΑΡΟΜΑΙΜΟΥΝΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ,

   Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΕΝΟΥΣ,ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΗΡΑΡΑΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΑ,ΠΑ,ΛΑ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΞΕΓΚΡΕΜΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΤΕ,ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ -Η-ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΑΝ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ,ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ,ΓΚΑΟΥ,ΓΚΑΟΥ.

 2. Κυριε Γέλη είσαι για γέλια…..Το αν είναι ¨λιγη¨η κυρια Ρούφα το ξέρουν καλά αυτοί οι λίγοι που τη στηρίξανε διότι διεπίστωσαν ένα έντιμο άνθρωπο και όχι μία ¨βαλτή κολοτούμπα¨που ήδη έχει καβαλήσει το καλάμι. Αυτά να τα ακούει και ο Καίσερλης αλλά όπως διαπιστώνετε «σιωπά».

  • Για γέλια είσαι εσύ βλακα.Η ρουφα κοροιδεψε καισαρλη,κυριτση,νικηταρα,για να γίνει δήμαρχος.Τον κυριτση τον εσφαξε με το βαμβάκι και έχασε τις δημοτικές,και σσυ βγαινεις και μιλας για γέλια;Εκτός εάν είσαι η ίδια η ρουφα.Τελειωμενη ειναι και ψάχνει να βρει δεκανικη.Βλακας θα είναι ο κυριτσης εαν την κουβαλήσει μαζί του.

 3. ασε κ. ρουφα τα πολιτικα καλοι ειναι οι κουραμπιέδες & τα μελομακαρονα η πολιτικη δεν ειναι για σενα με 10 ατομα να τρεχουν πισω σου και να τρεχεις στα σπιτια πορτα πορτα για ψηφους. δεν κανεις για δημαρχος ασε να παει καποιος με γνωσεις και οχι με λογια & μπαρουφες

 4. Καλά Χριστούγεννα στην Κυρία Ρουφα . Δεν διάβασα το μακροσκελές κείμενο που δημοσιεύσατε γιατί είναι κουραστικό. Ήθελα να ρωτήσω όμως κάτι. Η Δημοτική Αρχή έκανε κάτι θετικό τα προηγούμενα 2 Χρόνια η ήταν τα πάντα αρνητικά?

  • ναι εκανε ενα θετικο ο κοψιμιος διορισε τους δικους του
   θελεις να πουμε και ονοματακιαααααααααα

 5. Και ιδέες μηδέαν κ ΡΟΥΦΑ… το πολύ μπλα μπλα το βαριέται και ο παπάς… Αντε πιο όλα, σου μυρίζουν, όλα σου ξυνιζουν.. Πες καμία πρόταση να πάει ο κόσμος μπροστά, ψήφισε κανένα έργο, που από τον εγωισμό και την κακία .. Λες σε όλα όχι… …ο κόσμος σε έχει μάθει…….

 6. Μαρί κορη μου παενε πιο και θα σου καούν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Άσε τους άλλους να τρώγωνται.

 7. Πολύ σωστή η τοποθέτηση! Δημοτική αρχή για γέλια και για κλάματα

  Ο ένας παραιτήθηκε γιατι του πήραν το μέλι απο τα χέρια και τον έβαλαν σε χρεωκοπημένη επιχείρηση, ο άλλος απο πρόεδρος έγινε κλητήρας, ο τρίτος έργα δεν κάνει, αγοράζει μηχανήματα για να τα κάνουν μόνα τους! Καραγκιοζιλίκια Δημάρχου με αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται δήθεν άσκοπα και διατάζει άμεση μεταφορά, ενω ο άλλος κυκλοφορεί με το όχημα ολημέρα χωρίς λόγο και αιτία. Η πόλη βρωμάει, τα σκουπίδια βουνά ή κάδη σπασμένη και για χριστουγεννιάτικο ντεκορ το απόλυτο τίποτα, ενισχυμένο μικροφωνικά! Τα φωτάκια τα είχαν πληρώσει τα καταστήματα. Ενώ οι εκπλήξεις του Δήμου για τα Χριστούγεννα συνεχίζονται για τα παιδάκια της Κω, όπου θα λάβει χώρα το δρώμενο του Ηρώδη, γιατί για κάτι άλλο δεν φτάνει το μυαλό μας! Τόσο λίγοι που θα μας κάνατε χάρη να παραιτηθείτε και να μας αδειάσετε την γωνιά! Πάτε να δείτε πως λειτουργεί ένας Δήμος, και τα ξαναλέμε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ