Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση στο Εμβολιαστικό κέντρο Κω – Δηλώσεις | Παιδιά 5 -11: Από 10 Δεκεμβρίου τα ραντεβού, στις 15 ξεκινούν οι εμβολιασμοί

2
2597

 

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ιδιαίτερα αυξημένη παραμένει η κίνηση στο εμβολιαστικό κέντρο Κω. Τα ραντεβού που κλείνονται σήμερα θα εξυπηρετηθούν προς τα τέλη του μήνα.

Η υπεύθυνη του εμβολιαστικού προγράμματος Κω κ. Νατάσα Κομίνη μας μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών και το πως θα γίνονται παράλληλα οι εμβολιασμοί παιδιών μιας και από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα και από 15 Δεκεμβρίου όπως έχει ανακοινωθεί* αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στη χώρα μας θα φτάσουν τα εμβόλια στις 13 Δεκεμβριου και στις 15 δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων με μια δόση στον ενήλικο πληθυσμό ανέρχεται σε 77%, ενώ όσο αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους, το ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού ανέρχεται σε 73%.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Σε αυτόν τον πληθυσμό, συνιστάται η δόση του εμβολίου να είναι μικρότερη από αυτή που χορηγείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Όπως και στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, ανάμεσα στις οποίες θα μεσολαβεί διάστημα τριών εβδομάδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσο θα κρατούσε η αντίρρηση προς το εμβόλιο? Βλέποντας τα ΕΚΑΤΟ θύματα της πανδημίας καθημερινά, τι άλλο θα κάνανε? Να περιμένουν να πεθάνουν και αυτοί? Τώρα μερικοί ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ αρνητές ας παραμείνουν ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ στο ΠΑΝΘΕΟΝ των ΗΛΙΘΙΩΝ.

    • Σιγά σιγά βγαίνει η αλήθεια.Αμεσα θα μάθουμε όλοι ποιοι είναι τελικά οι μπετοβλακες και ηλιθιοι.Μεχρι τότε καλό είναι να σεβόμαστε όλοι την επιλογή του κάθε ανθρώπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ