Το κυνήγι της ουτοπίας | Γράφει ο Νίκος Π. Ιερομνήμων

4
2484

Το κυνήγι της ουτοπίας

Διαβάζουμε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 το παρακάτω δημοσίευμα:

Διεκόπη λόγω βροχής το παιχνίδι των νεανίδων ανάμεσα στον Ηρακλή 2000 και τον Ιπποκράτη Κω, το οποίο είχε ξεκινήσει κανονικά στις 16:00 στο ανοιχτό γήπεδο της Καρδάμαινας. Από τη στιγμή που άρχισε να βρέχει οι διαιτητές, Γιώργος Αντωνίου και Διονυσία Πλατέλλα, διέκοψαν την αναμέτρηση και έκλεισαν το φύλλο αγώνα. Το παιχνίδι διεκόπη 6.08′ πριν το τέλος του α’ δεκαλέπτου με το σκορ 2-3 υπέρ του Ιπποκράτη, όταν και έπιασε δυνατή βροχή. Επίσης, όπως είναι εύλογο, αναβλήθηκε το παιχνίδι των δύο ομάδων για τις παγκορασίδες, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18:00 στο ανοιχτό γήπεδο «Ι. Ζαράφτης» και θα επαναοριστεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. (Πηγή: ηλεκτρονική εφημερίδα 12 sports)

*Φωτογραφία από την ώρα της διακοπής του αγώνα στο ανοιχτό γήπεδο της Καρδάμαινας στην Κω

Σε λίγη ώρα ακολουθεί ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την ανωτέρω δημοσίευση: « Κι έτσι συνεχίζουμε… ώρες, μήνες, χρόνια σκληρής δουλειάς από τα παιδιά και τους προπονητές της Ακαδημίας μας. Για μια ακόμη φορά τα παιχνίδια μας αναβάλλονται. Το χωριό μας, η Καρδάμαινα, χρειάζεται απεγνωσμένα ένα κλειστό γυμναστήριο, αλλιώς όλη σκληρή δουλειά χρόνο με το χρόνο  πάει τελικά χαμένη. Αυτή η Ακαδημία του ΗΡΑΚΛΗ 2000 πέτυχε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, φαντάζεστε τι θα μπορούσαν να πετύχουν με ένα κλειστό γυμναστήριο»;                                                                                              Την ανάρτηση έγραψε μητέρα αθλήτριας του ΗΡΑΚΛΗ 2000 σε ομαδικό φόρουμ, στο οποίο αμέσως συμμετείχαν αρκετοί γονείς και φίλοι του αθλήματος. Κοινός παρανομαστής: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις τις παραμονές εκλογών για κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, αλλά μόλις περάσουν οι εκλογές δεν γίνεται τίποτα.

Κάποιοι θα ειρωνευτούν αυτά που γράφονται στο παρόν σημείωμα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η νεολαία χρειάζεται σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αυτές που απολαμβάνουν τα παιδιά των πόλεων. Είναι ντροπή να ταλαιπωρούνται 150 παιδιά και οι γονείς τους κάτω από συνθήκες βροχής, δυνατού βοριά και υγρασίας του χειμώνα για να αθληθούν στο άθλημα που αγαπούν. Οι δε γονείς να κάθονται εκτεθειμένοι στο κρύο ή τη βροχή και να παρακολουθούν την προπόνηση ή τον αγώνα. Αυτές οι εικόνες δεν μας τιμούν και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εν έτει 2021.

Δίνουμε αγώνα εδώ και 20 χρόνια για την κατασκευή κλειστού γηπέδου πολλαπλών χρήσεων. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να πείσουμε καμιά Δημοτική Αρχή, για το δίκαιο μας αίτημα. Μιλάμε «εις ώτα μη ακουόντων». Το θέμα έχει κουράσει και κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Σε λίγο καιρό θα βγει στην επιφάνεια και πάλι, λόγω προεκλογικής περιόδου για λίγους μήνες, αλλά μέχρι εκεί. Έχει καταντήσει πια ουτοπικό να το διεκδικούμε χωρίς αποτέλεσμα. Όμως, πρέπει να το διεκδικήσουμε πιο δυναμικά, με μαζική και συντονισμένη συμμετοχή: Τοπική Κοινότητα, Διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ 2000, γονείς αθλητών και φίλοι του αθλητισμού. Είναι ευκαιρία να θυμίσουμε σε κάποιους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας, ότι η Καρδάμαινα δίνει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κράτος και έχει την απαίτηση να έχει ανταποδοτικότητα. Σε όποιον θεωρεί ότι ένα τέτοιο έργο έχει μεγάλο κόστος, του απαντάμε ότι με 200.000 ευρώ φτιάχνεται ένα πολύ καλό και λειτουργικό κλειστό γυμναστήριο-προπονητήριο πολλαπλών χρήσεων για τη νεολαία και όχι μόνο. Ο χώρος για την κατασκευή του υπάρχει, τα χρήματα υπάρχουν (Περιφέρεια), τι χρειάζεται; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Ας δώσουμε προοπτική και ασφαλείς χώρους άθλησης στα παιδιά του τόπου μας, τι είναι, επιτέλους, αυτό που εμποδίζει να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Όπως φτιάχτηκε το παλιό γήπεδο του Ανταγόρα, το ίδιο πρέπει να γίνει και με το γήπεδο του ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2000.

Το κυνήγι της ουτοπίας δεν θα σταματήσει, γιατί αλίμονο αν πάψει κανείς να ονειρεύεται και να επιζητά το καλύτερο. Γι’ αυτό για άλλη μια φορά, εκφράζοντας τη θέληση και την επιθυμία πολλών συγχωριανών, επαναφέρω δημόσια προς κάθε κατεύθυνση το δίκιο αίτημα μας για κατασκευή κλειστού γηπέδου στην Καρδάμαινα. Είναι πολύ εύκολο να γίνει και κανείς δεν μπορεί να μας πείσει για το αντίθετο.

ΝΙΚΟΣ Π. ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αναρτήθηκε τίς πρωινές ώρες της Τρίτης..
  Μέχρι πριν από λίγο το είχαν διαβάσει περίπου 360 άτομα..
  Μα κανένα σχόλιο ρε παιδιά..

  Το πρόβλημα είναι υπαρκτό..
  Τα πρόβατα κοιμούνται…
  Η μήπως φοβούνται..
  Εντάξει δεν είναι άμεσης προτεραιότητας αλλά είναι πρόβλημα για τά παιδιά μας ρε γαμ…
  Θά επανέλθω..

 2. Κρίμα γιατί υπάρχει αρκετό υλικό…
  Πολλά παιδιά και επιπλέον κάποιοι σπαταλάνε χρόνο και χρήμα…
  Ελπίζω ότι κάτι θα γίνει σύντομα..

 3. Το κίνητρο για καλύτερο μέλλον των παιδιών μας ισχυρότερο από την αδιαφορία σας .. Θα το πάμε μέχρι τέλους

  Απαράδεκτοι και οι πρώην και οι νυν τοπικοί άρχοντες.. ο καθένας προσπαθεί να τα ρίξει στον άλλο κ τελικά να καταλήγουν κ οι μεν κ οι δε στις υποσχέσεις με ημερομηνία λήξης τις κάθε επόμενες εκλογές για να ξανά εκλεγούν, κ να ξανά υποσχεθούν.. Γίνετε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα παιδιά του τοπικού συλλόγου μπάσκετ να μυήσουν τα παιδιά στον αθλητισμό αλλά παλεύουν μόνοι τους αντιμέτωποι με τον καιρό και την κοροϊδία αυτών που θα έπρεπε να ασχοληθούν.. Απολογισμός αυτής της προσπάθειας? 160 παιδιά σε ένα χωριό των 1.000 μονίμων κατοίκων από 5 χρόνων και πάνω, σε ένα χώρο βαφτισμένο γήπεδο αλλά επίσημα χαρακτηρισμένο αγροτεμάχιο έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς ούτε με δωρεά να το ανακαινίσει, σε ένα χώρο που περιμετρικά η περίφραξη είναι θέμα χρόνου να πέσει όπως και τα ταβάνια των αποδυτηρίων και της αποθήκης, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών.. Μακάρι να μην θρηνήσουμε θύματα για να ξυπνήσουν οι φορείς και οι υπεύθυνοι… Λύσεις υπάρχουν πολλές θέληση δεν υπάρχει..

  • Κάτι αρχίζει να κινείται…
   Κάποιοι το διάβασαν..
   Κάποιοι κάτι έγραψαν…
   Και θα πρέπει να γίνει μία υπεύθυνη ενημέρωση από αυτούς πού ξέρουν για το τι έχει γίνει σχετικά με αυτό τά τελευταία 10 χρόνια
   Μην βγαίνει ό κάθε ένας και λέει τα δικά…
   Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος καί εμείς σαν γονείς
   Και όσοι πέρασαν από τόν σύλλογο Την τελευταία 10ετια καί οι διάφοροι δημοτικοί άρχοντες Με τούς δορυφόρους τους που ασκούν εξουσία την τελευταία 15ετια..
   Θά τά ξαναπούμε..
   Σύντομα..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.