Όραμα & Δράση: H τοποθέτηση της επικεφαλής Ιωάννας Ρούφα κατά την ψήφιση του Ισολογισμού του δήμου Κω

12
583

Σας αποστέλλουμε την τοποθέτηση της επικεφαλής μας Ιωάννας Ρούφα κατά την ψήφιση του Ισολογισμού του δήμου Κω για το οικονομικό έτος 2019 τον οποίο η παράταξη μας καταψήφισε.

«Ο Ισολογισμός αποτυπώνει την οικονομική κατάσταση του δήμου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η πέραν του δέοντος και της κείμενης νομοθεσίας  χρονική ψήφισή του αφαιρεί τη δυνατότητα διεξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων αφού αυτή απομακρύνεται από την αποτύπωση της δεδομένης χρονικής στιγμής.

Αναφερόμαστε στην 31η/12/2019 και δυο χρόνια μετά!

Επίσης και για να είμαστε ειλικρινείς   ελάχιστοι εξ ημών δύνανται να κατανοήσουν- και εξ αντικειμένου- τα καταβετά των αριθμών και τα οικονομικά μεγέθη που εμμέσως πλην σαφώς αντικατοπτρίζουν την δημοσιονομική πολιτική του δήμου.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την άκρως απολιτική απόφαση της οικονομικής επιτροπής καθιστούν αυτή τη συνεδρίαση τετριμμένη, αριθμοποιημένη  και απλά εκ του νόμου επιβεβλημένη.

Το ζήτημα το πολιτικό ζήτημα δεν είναι απλά να διαπιστώσουμε τι ταμείο είχαμε στις 31/12/2021  ή να αξιολογήσουμε το κυκλοφορούν ενεργητικό και το πάγιο ενεργητικό, Τι έχουμε δηλαδή και τι χρωστάμε.

Ή να δούμε  απλά την καθαρή αξία ή την καθαρή θέση του δήμου όπως λένε στη γλώσσα τους οι οικονομολόγοι.

Το σημαντικό είναι προς ποια πολιτική κατεύθυνση διοχετεύτηκαν τα χρήματα του δημότη και ποιες πολιτικές ασκήθηκαν και υποστηρίχτηκαν. Ποια προβλήματα έλυσε και ποια συμφέροντα υπηρέτησε.

Δεν είναι αντιφατικό για μας που σήμερα η δημοτική αρχή μαζί με την απελθούσα δημοτική αρχή θα ψηφίσουν τον από κοινού εν μέρει ισολογισμό του 2019.

Προσωπικά το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό  αφού η σημερινή δημοτική ψηφίζει και εγκρίνει όλες τις επιλογές της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.

Άλλωστε αυτό το βλέπουμε και σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των εναλλασσομένων  κυβερνώντων.

Είναι μια κυνική συμφωνία και ομολογία της άλωσης της πολιτικής και ένας θρίαμβος της απλής διαχείρισης και των κατ επίφαση διαφορών στο όνομα της εξουσίας.

Τις πολιτικές διαφωνίες μας τις εκφράσαμε σε επίπεδο αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου δίνοντας τη μάχη των προτάσεων αλλά και τη θετική μας ψήφο για  το καλό το τόπου την τελευταία 5ετία της δημοτικής αρχής Κυρίτση.

Το ταμείο του δήμου πολλαπλασιάστηκε από το τοπικό μνημόνιο που έχετε επιβάλει μέσω των δημοτικών  τελών,  θα το αποσαφηνίσουμε  κατά την ψήφισή τους.

Αυτό είναι απτό και λογιστικό και πολιτικό συμπέρασμα.

Τα χρέη Παρελθόντων Ετών παραμένουν ο καταλύτης που αποσαφηνίζει και ταυτόχρονα αποκρύπτει και στον πιο αδαή παρατηρητή το οικονομικό έλλειμμα σε επίπεδο ισοσκελισμού εσόδων εξόδων αλλά και το έλλειμμα πολιτικής βούλησης για ισονομία και ισοπολιτεία.

Άρα και στο επίπεδο της διαχείρισης αποτύχαμε έναντι του λαϊκισμού και μιας στρεβλής πολιτικάντικης πρακτικής.

Δεν είναι συνειδησιακή κρίση να παραδεχτούμε ότι αυτή η κατάσταση της μη είσπραξης των ΠΟΕ ωφελεί κυρίως τους μεγαλοοφειλέτες του δήμου που συνήθως και με βάση τα στοιχεία  είναι οι εύρωστοι οικονομικά!

Είναι μάλλον συνειδητή επιλογή που επί σειρά ετών παραμένει στο απυρόβλητο αυτός ο κατάλογος των χρεών. Η  δε παρατεταμένη αποδοχή αυτής της κατάστασης αμβλύνει τις ευθύνες αφού έτσι τα βρήκαμε, έτσι τα συνεχίζουμε.

Αποκαλυπτικά επίσης όσα αναφέρονται στην έκθεση του ορκωτού λογιστή για τις αγωγές εις βάρος του δήμου και τις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να οφείλει. Όταν όλα αυτά τελεσιδικήσουν  είδομεν τι θα μας απομείνει…

Το δικό μου όχι ο κύριος Κυρίτσης το θεωρεί δεδομένο να το θεωρήσετε και εσείς με βάση την πολιτική μου συνέπεια.

Η παράταξή μας υπερασπίζεται την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού για λόγους διαφάνειας, άμεσης συμμετοχής και γνώσης του δημότη στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος και την άσκηση πολιτικών. Η εφαρμογή αυτή θα συνέβαλε στην πλήρη κατανόηση των απολογιστικών στοιχείων που σήμερα με καθυστέρηση φέρνετε.

Κλείνοντας θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή Κυρίτση με τις επιλογές που εφάρμοσε άφησε μια νοικοκυρεμένη οικονομική κατάσταση χωρίς το αντίστοιχο όμως πολιτικό υπόβαθρο – στίγμα με το οποίο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.

Καθιέρωσε το διαπαραταξιακό όργανο παρακολούθησης του προϋπολογισμού στο οποίο συμμετείχε ο κύριος Καλούδης που τα ψήφιζε όλα και απέκλεισε τη συμμετοχή της παράταξής μας με φθηνές δικαιολογίες…

Με απόλυτη συνέπεια λοιπόν ψηφίζω όχι. Οι δε συνάδελφοι μου δεδομένου ότι δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη δημοτική περίοδο είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση ή και να απέχουν.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κόσμος της Κω τελικά ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΆΧΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΥΡΙΤΣΗ.και την μιζέρια του!!! .. ΑΠΈΚΤΗΣΕ 2ο..
    ΣΕ συμβουλεύω να κάνεις μια παράταξη ΜΑΖΊ με τον ΚΥΡΙΤΣΗ.. στις επόμενες εκλογές μπας και σωθείς Από το απόλυτο 0% που σε περιμένει.(αλλα εσύ θες να γίνεις δημαρχίνα.. Σιγα μην πέσεις τόσο χαμηλά… .. Άσε που πιο κάτω δεν πέφτεις, οι πράξεις σου…είναι Το απόλυτο 0%…!!!!!

    • ΡΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. ΡΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. ΡΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.ΦΑ,ΦΑ,ΦΑ.ΡΟΥΦΑΔΙΙΙΙΙΙΙΙ. ΡΟΥΦΑΔΙΙΙΙΙΙΙΙ ΡΟΥΦΑΔΙΙΙΙΙ.ΔΙ,ΔΙ,ΔΙ,ΔΙ.ΚΥΡΙΤΣΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ. ΚΥΡΙΤΣΤΗΣΣΣΣΣΣΣ. ΤΣΗΣ. ΤΣΗΣ. ΤΣΗΣΣΣΣ.ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΞΕΥΤΗΛΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ.ΘΑ ΑΛΑΞΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΟΣ,ΑΛΑ @@ΟΜ@ΖΕΜΑ.ΚΑΙ Η ΠΥΛΙΩΤΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΛΙ,ΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΡΩΝΕΤΕ.ΝΑ ΞΕΓΚΡΕΜΙΖΕΣΤΕ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΟΙ.

  2. Με την ακατάσχετη συγγραφική αρρωστημένη μανία και μπουρδολογια.. .. Μπορείς να μου πεις ποιο είναι να το αγοράσω..,γιατί μου διαφεύγει.. ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΈΨΕΙ ΤΗΝ ΛΈΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,, ΜΕ ΤΗΝ ΛΈΞΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ..» ΆΣΤΟ ΠΙΟ ΤΟ… .ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΊ….

  3. Η λέξη πάτωμα, πάτος,… Είναι η ακριβής κατάσταση που βρίσκεται…ΌΣΟ περνάει ο χρόνος προς τις εκλογές,.. χαίρομαι που από καλύπτεται και ρεζιλευεται., γιατί ο σκοπός δεν είναι να μην βγει που δεν θα βγει ΠΟΤΈ ΣΤΗΝ ΖΩΉ ΤΗΣ ΞΑΝΑ, αλλά .. Είναι η μοίρα, η………………..ο χαρακτήρας της του ανθρώπου.. Πληρώνεις ότι είσαι μέσα σου κ ΡΟΥΦΑ..

  4. μήπως το ταμείο του Δήμου είναι μία φούσκα τεραστίου μεγέθους ???? !!!!
    Αποκαλυπτικά επίσης όσα αναφέρονται στην έκθεση του ορκωτού λογιστή για τις αγωγές εις βάρος του δήμου και τις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να οφείλει. Όταν όλα αυτά τελεσιδικήσουν είδομεν τι θα μας απομείνει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ