Δήμος Κω: Σε ισχύ ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς | Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η μελέτη για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων

11
2743

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 (ΦΕΚ 169/Α΄) δημοσιεύτηκε και ισχύει ο νέος Νόμος – πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, το πρόγραμμα « ΑΡΓΟΣ».

Στο πλαίσιο προστασίας των ζώων προβλέπεται η τήρηση Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών) έχουν την υποχρέωση να καταγράψουν ηλεκτρονικά τα ζώα τους μέσω πιστοποιημένων κτηνιάτρων και να λάβουν βεβαίωση της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής.

Επίσης, θα πρέπει να εφοδιαστούν με το έγγραφο ταυτοποίησης (Διαβατήριο).

Η στείρωση γίνεται υποχρεωτική για όλα τα δεσποζόμενα ζώα άνω του ενός έτους.

Η μη τήρηση των προβλεπόμενων υποχρεώσεων από τον Νόμο, επισύρει διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Ο Δήμος μας συνδράμει με διάφορες δράσεις τους φίλους των ζώων όπως διανομή τροφής ενώ προετοιμάζει δράσεις για την ευζωία των αδέσποτων, όπως παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κω έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μελέτη κατασκευής βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και επίκειται στους επόμενους μήνες η δημοπράτηση του έργου.

 

Γραφείο Τύπου

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι ωραία η φωτογραφία Γιάννη .μακάρι και οι άνθρωποι να συμβιώνουν έτσι αρμονικά και αγαπημένοι ακυρώνοντας την παροιμία τρώγεστε σαν το σκύλο με τη γάτα.

 2. Ακόμα στη μελέτη και τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει η δημοπράτηση.Έλεος.Ξεκουραστητε λίγο άσχετοι.Τίοτα πια δεν μπορείτε;

 3. ευτυχώς που ολοκληρώνεται η μελέτη για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων !!!

  ευτυχώς που ολοκληρώνεται η μελέτη για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, γιατί οι μελέτες του νοσοκομείου και του κλειστού γυμναστηρίου δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν στην επόμενη διετία !!!

 4. Οπωσδήποτε ! Εξάλλου ο λόγος σας είναι συμβόλαιο , όπως το βοήθημα στους αδύναμους συμπολίτες 560 ευρώ που με στόμφο δηλώσατε υποσχόμενοι πέρυσι. Πολιτική διαδρομή με πόζες στις κάμερες , Θ_ ρούφα λίγο το στομάχι ,σου χαλα την κορμοστασιά # Ψέματα στα ψέματα , μεγάλα λόγια και ουσία καμμία . Η παρακαταθήκη σας όλη μια απάτη αγαπητοι

 5. Τους φανταστικούς τους κυνηγούς που όταν τα κυνηγόσκυλα που έχουν δεν τους κάνουν της δουλειάς τους και τα παρατάνε και μετά διαμαρτύρονται οι τσοπάνηδες ότι τους σκοτώνουν τα κατσίκια τούς ποιος τους ελέγχει

 6. ΕΕΕΕΕ???????
  Σε λίγο θα μας πείτε πως έχετε τόσο πολύ δουλειά που θα βάλετε …………..να δουλέψει και θα χρειαστεί να πάρετε και συμβασιούχο….

 7. Εεεεεε????
  Ποιος είναι υπεύθυνος προγράμματος από το Δήμο Κω??? Απ’ ότι ξέρω ο κτηνίατρος του Δήμου μοιράζει νερά στα χωράφια!! Ποιος παρέχει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες???

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ