Θ.Νικηταράς: Δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου

13
879

Το τοπίο θέλησε να ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 12/08 , όσον αφορά την τοποθεσία του νέου νοσοκομείου, του νέου κλειστού γυμναστηρίου αλλά και του 1 εκατομμυρίου ευρώ , το οποίο τονίζει πως δεν υπάρχει φόβος να χαθεί, μιας και δεν αφορά αν το γυμναστήριο είναι σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία ή 50μ.παρακάτω. Συγκεκριμένα ανέφερε επί του θέματος:

Αυτό που είπαμε το 2020, δηλαδή να ανεγερθεί το νοσοκομείο σε μία συγκεκριμένη έκταση στο Λινοπότι,να μεταφερθεί 50 μέτρα πιο πέρα, γιατί οι υπηρεσίες που θα εκπονήσουν τη μελέτη είπαν ότι εκεί δυσκολεύεται η ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου και η εκπόνηση της αντίστοιχης μελέτης. Πόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσουμε αυτό; Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε,ότι ένα αθλητικό κέντρο που σχεδιάσαμε δίπλα,το παίρνουμε και το πάμε 50 μέτρα πιο δίπλα, ούτως ώστε εκεί που είχαμε σχεδιάσει το νοσοκομείο να γίνει αθλητικό κέντρο και εκεί που είχαμε σχεδιάσει το αθλητικό κέντρο να γίνει νοσοκομείο;

Τίποτα από όλα αυτά τα δύο δεν υφίσταται μέχρι τώρα άρα λοιπόν υπάρχει η ευχέρεια και ο χρόνος να ανταλλάξουμε τις εκτάσεις. Είναι αυτονόητο, είναι μια διαδικασία που για όποιον θέλει να την ακολουθήσει, όποιον θέλει να την πιστέψει και να την υπηρετήσει, μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί. Δυστυχώς όμως εδώ δημιουργούνται προσχώματα. Ακούμε την αντιπολίτευση με μία σωρεία ψευδών να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι , θα πρέπει να πάνε στα χωριά τους , να πάνε στην περιοχή τους και να απολογηθούν. Και μόνο ψέμματα μπορούν να πουν, αλλιώς δε θα μπορούν να σταθούν.

Λέει η επικεφαλής του Οράματος, “Μα εάν το πάρουμε, χάνουμε 1.000.000 ευρώ από την ανέγερση του αθλητικού κέντρου.” Ψέμματα. Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει. Το 1 εκ. ευρώ , αφορά στο αθλητικό κέντρο, δεν αφορά αν θα είναι εδώ, αν θα είναι 50μ.πιο πέρα. Τελεία και παύλα. Δεύτερον, ειπώθηκε από στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ότι “Μα πώς πάτε να το κάνετε, όταν υπάρχει εκεί μέσα μισθωτής;” Και είναι και μηχανικός. Πώς μπορεί λοιπόν να λέγεται αυτό όταν είναι γνωστό σε όλους, ότι μπορεί να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο, ακόμα και αν υπάρχει ένας μισθωτής μέσα. Φανταστείτε εσείς να ενοικιάζετε το σπίτι σας, ένα σπίτι, και αυτό να πωλείται. Δε μπορεί να γίνει αυτή η πράξη; Προφανώς και μπορεί να γίνει και γίνεται καθημερινά. Άρα λοιπόν και εδώ ψέμματα για να δικαιολογήσουμε τί; Την ανεπάρκεια μας.

Επιπλέον ψέμα, δε λένε ποιος είναι αυτός ο μισθωτής και δε λένε τί διαδικασία έχουν ακολουθήσει. Αφορά σε έναν μισθωτή , ο οποίος δεν κατέβαλλε κανένα μισθίο όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει γίνει η πράξη της διεκδικητικής αποβολής από το ακίνητο και έχει περάσει αυτή στο κτηματολόγιο και όπου να’ναι μεταγράφεται. Ενώ τα γνωρίζουν τα αποκρύπτουν και δημιουργούν μία ανησυχία και έναν προβληματισμό στην κοινωνία λέγοντας , “Πώς θα πάτε να τα κάνετε αυτά αφού μπορεί να είναι ένας ιδιώτης μέσα;”. Και δεν είναι ιδιώτης. Είναι μία ΚΟΙΝΣΕΠ, η οποία ουδέποτε κατέβαλε και μισθίο και είναι γνωστό αυτό για όλους όσους έχουν ασχοληθεί κατά το παρελθόν.

πηγή: https://www.kostv.gr

13 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ