Διακοπές ρεύματος στο νησί, καταστρέφουν τους μικρομεσαίους (Γράφει ο Ν. Μυλωνάς)

40
1742

Διακοπές ρεύματος στο νησί μας: οι προγραμματισμένες σταδιακά και περιοχικά διακοπές ρεύματος καταστρέφουν τους μικρομεσαίους

απαιτούνται αλλαγές

 

  1. Ένα από τα χρόνια, επαναλαμβανόμενα ετήσια προβλήματα της καλοκαιρινής περιόδου στο νησί μας, είναι οι διακοπές ρεύματος. Χρόνια τώρα ζούμε το πρόβλημα που ξεκινά από πτώσεις τάσεως που επηρεάζει όλες τις ηλεκτρονικές εργασίες και προξενεί βλάβες στους υπολογιστές, μέχρι την διακοπή νερού, και ζημιών καταστροφής ευαίσθητων τροφίμων. Όλοι γνωρίζουν ότι οι τοπικές υποδομές της ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ έχουν ανοικτά χρονίζοντα μεγάλα θεματα ανεπάρκειας (υποδομών και συντηρήσεων). Αντί για επενδύσεις ‘’πάγιου κεφαλαίου’’ και ‘’προσλήψεις εξειδικευμένου μονίμου προσωπικού’’, ακολουθείται η λογική του μπαλώματος και η κατάσταση βολεύεται  όπως-όπως με ενοικιαζόμενες μηχανές παραγωγής ρεύματος. Εγκαθίστανται περιοδικά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Άλλα ποιος πια να μιλήσει για περιβαλλοντικά θέματα, όταν ο κόσμος καίγεται;
  2. Τα προβλήματα με την ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ έχουν οδηγήσει όλες τις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τα υπερκαταστήματα και τις μεγάλες επιχειρηματικές εγκαταστάσεις στην αγορά ιδιόκτητων γεννητριών. Έτσι λύνουν το πρόβλημα τους. Όμως ταυτόχρονα το πρόβλημα των διακοπών ρεύματος αποκτά ταξικά χαρακτηριστικά αφού οι μικρομεσαίοι αδυνατούν να λύσουν το δικό τους πρόβλημα με τις ίδιες κινήσεις. Κάτι τέτοιο, απαιτεί δαπάνες και επί πλέον θα οδηγήσει σε έξαρση τα περιβαλλοντικά ζητήματα από την διάσπαρτη λειτουργία μηχανών ντίζελ.
  3. Η ΔΕΗ φέτος προσπαθεί και εφαρμόζει πιο οργανωμένα ένα πρόγραμμα σταδιακής και περιοχικής διακοπής παροχής ρεύματος, από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό όμως δημιουργεί πολλά προβλήματα σε όλους τους μικρομεσαίες. Για παράδειγμα: δεν λειτουργούν οι συναλλαγές με τραπεζικές κάρτες που συνηθίζουν οι τουρίστες, διακόπτεται η εστίαση, σκοτεινιάζει ο χώρος κλπ. Τα παράπονα είναι πολλά, η απογοήτευση μεγάλη. Η σύσκεψη που προκάλεσε ο κ. Δήμαρχος δεν είδαμε να απέδωσε κάτι συγκεκριμένο. Τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να ελαττωθούν τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων;
  4. Η μέθοδος της οριζόντιας διακοπής ρεύματος δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η σωστή στην αντιμετώπιση της κακής κατάστασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που έχει δημιουργηθεί. Χρειάζεται διαφοροποίηση. Οι ξενοδοχειακές μονάδες που με τις τεράστιες απαιτήσεις τους σε κλιματισμό είναι οι πιο ηλεκτροβόρες και συνεπώς πιο υπεύθυνες για την δημιουργία των προβλημάτων. Θα έπρεπε και μπορούσαν με τις γεννήτριες του να αυτοτροφοδοτούνται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και να τίθενται εκτός παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ. Αυτό θα βελτίωνε ή και θα έλυνε τα προβλήματα που δημιουργεί το πρόγραμμα σταδιακής και περιοδικής διακοπής παροχής ρεύματος  που εφαρμόζεται. Θα ήταν πιστοποίηση του διευρυμένου ρόλου και της κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων και ισχυρών επιχειρήσεων έναντι των μικρομεσαίων. Η επιλογή αυτή θα  ομαλοποιούσε την παραγωγική διαδικασία στο νησί που έχει διαταραχτεί.
  5. Η Δημοτική μας Αρχή εκπροσωπώντας την κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει και προσωρινές άμεσες λύσεις άλλα και οριστικές λύσεις. Περιμέναμε κάτι από την σύσκεψη που έγινε. Δυστυχώς οι μικρομεσαίοι δεν έχουν φωνή. Οι ισχυροί επιβάλλουν λύσεις που αρμόζουν στο στενό τους  συμφέρον. Το χειρότερο οι επιλογές τους φαντάζουν ως …μοναδικές.

Η πολιτική και οι πολιτικοί μας προσαρμόζονται και δεν θίγουν τις κατεστημένες ισορροπίες

Ν. Μυλωνάς

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα μεγάλα ξενοδοχεία δεν είναι δυνατόν να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους με γεννήτριες. Προστατεύουν ψυγεία, υπολογιστές και κάποια φώτα. Οπότε το απεχθές για σας μεγάλο κεφάλαιο, υποφέρει ίσως περισσότερο από τους μικρούς.

    • μέχρι και 500 μέτρα μακριά, για πότισμα γκαζόν,γκολφ,θερμοκηπίων,συντριβανιών ,επίσης φωτίζουν τους διαδρόμους προς μπαγκαλόους και περιφερειακά κτίσματα, παράνομα κυρίως..τους μπαλκονάτους, αυτά να τα λες εκεί που σε παίρνει,αν υπήρχε κράτος θα σας τύλιγαν σε μια κόλλα χαρτί, αλλά δεν υπάρχει..

      • Έλεος.Που ζεις;Κάτσε μην κανείς τίποτα και απλά βριζε και ζήλευε τις εταιρίες που έχουν μετόχους ασφαλιστικά ταμεία,απλούς ανθρώπους ,της τάξης σου που το πας ταξικά βλάκα.Αν οι απιχειρησεις πάνε Καλα και οι εργαζόμενοι το ίδιο.Παντού και πάντα βλακακο .Εσυ πίστευε ότι οι κοναταρχες του ΚΚΕ είναι καλύτεροι άνθρωποι.

        • Δηλαδή είναι θέμα ζήλειας;αυτό αποκωδικοποιεί ο υπάρχων εγκέφαλος σου;

          Είναι θέμα ισονομίας, ισοπολιτείας,ίσης αντιμετώπισης πολιτών,δίκαιης συμπεριφοράς απέναντι σε μικρές επιχειρήσεις και μεγάλες πολυεθνικές..άκου βλάκα,αν θέλουν, ας επιτρέψουν τον έλεγχο σε σημεία που δεν υπάρχει πρόσβαση..σε ΟΛΑ …άντε με τους ….άκες που μπλέξαμε.. που δεν βλέπουν φωταγωγημένα σαν τον επιτάφιο τα 5αστερα και δίπλα ..το χάος..άντε μπετόβλακα.

        • ενώ η γριά η καρκινοπαθής κατάκοιτη χωρίς ανεμιστήρα..σε ποιον τα λες αυτά ρε …..;ξέρεις πόσοι γέροντες έχουν ξεχαστεί από το …δέλο που ζουν δουλεύοντας μια ζωή και πληρώνοντας φόρους,χωρίς ρεύμα τρεις ώρες ,με το κερί σε 45 βαθμούς κελσίου και βγαίνεις και μιλάς κοπρίτη για βλακεία και ζήλια;είσαι η ντροπή της φυλής ….ή να πάνε όλοι στο νοσοκομείο,άλλος με τις χημειοθεραπείες,άλλος με αναπηρία για να έχει ο χ@σμένος ξένος την δυνατότητα να φάει και να πιει 60 φορές…ΒΛΑΚΑ.

        • .. Ελληνική Κοινωνία δυστυχώς.

      • Δηλαδή εσυ ξέρεις κάποιο παράνομο τον κατηγγηλες και δεν έγινε τίποτα η απλά τα φαντάζεσαι επειδή τα λέει κάποιος άλλος;

        • Ή νομίζεις ότι είναι ηλίθιοι σαν και σένα όλοι οι κάτοικοι;βλάκα ακόμα και τώρα που μιλάμε ποτίζουν το γκαζόν και τους κήπους σε 24ωρα.βλακα,όταν συμμετέχεις σε Δημόσιο διάλογο,να μην υποτιμάς την νοημοσύνη.. καταγγελίες έχουν γίνει..θες όνομα?ρώτησε τον πρώην έπαρχο.. επίσημα.αντε βλάκα .

  2. Πάλι χτύπησε ο Μυλωνας να ανακατέψει τον…μύλο με τα δικά του αριστερά εκδικητικά υλικά!Ας τον κάνουμε πρωθυπουργό να γεμίσει γεννήτριες όλες τις τρισκατάρατες επιχειρήσεις που δουλεύουν και χρόνια τώρα πληρώνουν αντι για βιομηχανικό ρεύμα όπως έπρεπε ,καλύπτουν τα υπέρογκα χρέη της ΔΕΗ του ΕΦΚΑ,των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ…και φυσικα διαχρονικά πληρώνουν τους αριστερούς ημέτερους του Μυλωνά συνδικαλισταδες…..τα κοπρόσκυλα του δημοσίου το ένα!Μυλωνα δυστυχως έχει πτωχεύσει η πέννα σου και οι ιδέες πλέον κενές και …θολές….!Αν δεν ηταν οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα,δεν θα είχες πιάσει μολύβι στα χέρια σου ούτε θα είχες έστω και αυτό το λίγο κράτος που σε υπηρετεί!

  3. Δεν μας είπες να διώξουμε κανέναν άσχετο από τη ΔΕΗ μην τον πληρώνουμε τζάμπα;Να την πουλήσουμε όπως τον ΟΤΕ κάποτε να δούμε προκοπή ;

  4. με τέτοια κίνηση στο χρονικό διάστημα που υπάρχει η μεγαλύτερη κίνηση του χρόνου,είναι τεράστιος.Να δω αν χτύπα ξύλο σκοτωθεί κανείς άδικα ποιός θ αναλάβει την ευθύνη.
    Άβουλοι όλοι.Μονο τις οικονομικές επιπτώσεις σκέφτονται,το αν κινδυνεύουν ζωές με τέτοια κίνηση και συσκότιση , μάλιστα σε περίοδο που πολλοί οδηγούν λιώμα,με προβολείς να στραβώνουν ,με τις γουρούνες να κάνουν κόντρες ,με εκατοντάδες οχήματα επισκεπτών ,με ποδηλατοδρόμους γεμάτους οδηγούς χωρίς φώτα,με τους ξένους να κινούνται με φακούς και τα παιδιά τους να μπαίνουν στον δρόμο..
    Απίστευτες καταστάσεις στον 3ο Τουριστικό προορισμό..
    Και του χρόνου.

  5. Δεν ευθύνεται ο πελάτης κύριε Μυλωνά, για τις παραλείψεις και την παραδοπιστία του φορέα – εμπόρου. Ειδικά δε, που με την κατανάλωση σε MW, οι πελάτες στους οποίους αναφέρεστε πληρώνουν υπέρογκα ποσά και δεν έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, απ’ αυτή που έχω κι εγώ σπίτι μου.

    Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι που έζησα πρόσφατα. Σε πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, τα σπίτια έχουν μετρητές στις εισόδους των πολυκατοικιών, ή στις εισόδους των σπιτιών, όπου όλα λειτουργούν εξ’ ολοκλήρου με γκάζι ( που επίσης οι πελάτες στους οποίους αναφεθήκατε στο (4) έχουν υπερβολικά πολλές συσκευές, όπως και ζεστά νερά να λειτουργούν με γκάζι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το ενεργειακό – περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε βάθος χρόνου, σας προτρέπω σχετικά να διαβάσετε τα papers που κυκλοφορούν στον ακαδημαϊκό τύπο σχετικά με τις επιπτώσεις των P2M5, CO2, CH4 κ.α. ) και όταν τελειώνουν οι μονάδες, αγοράζουν απ’ το περίπτερο κάρτα. Το νησί έχει τις υποδομές για να μπορεί να έχει δεξαμενές, όπως δε λόγω των ξενοδοχείων, πολλές εταιρίες φέρνουν καθημερινά βυτιοφόρα.

    ( Συνεχίζεται )

    • Θα μοιραστώ και γω κάτι που έγινε με γειτόνισσα μου κατάκοιτη

      Δούλευε ο γιος της και ήταν σβηστά τα φώτα για τρεις ώρες, χωρίς φως, χωρίς ανεμιστήρα, χωρίς να μπορεί να πάρει τα φάρμακα της…εγώ της πήγα έναν μικρό ,παρόλο που τα είχε κάνει πάνω της..
      Γι αυτό σκέψου τα ανήμπορα μέλη της Κοινωνίας ,πριν γενικεύσεις…
      Υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που δεν άντεχαν τέτοια ζέστη,άνθρωποι μόνοι,της διπλανής πόρτας, ασθενείς που ήταν στα σκοτάδια χωρίς νερό..
      Τις αμπελοφιλοσοφίες στο επόμενο .. συνέδριο.
      Μαζεύτηκαν πολλοί βλάκες.

  6. ( Συνέχεια )

    Μια άλλη λύση που είμαι σίγουρος θα αναγνώρισετε την αξία της, ανεξάρτητα του ποιο είναι η πολιτική ματιά σας, είναι οι εξ’ ολοκλήρου αποκρατικοποιήσεις. Κακό; Ναι. Αποτελεσματικό; Σίγουρα.

    Αυτά.
    Ανώφελα βέβαια, όπως και οι δικές σας τοποθετήσεις, αλλά έστω, αυτά.

  7. και τωρα διαμαρτυρονται!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.

    • 1) μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί,
      2)διακόρευση Εθνικής Υφαλλοκριπίδας επί τρίμηνο,
      3) παραβίαση Εθνικών Κυριαρχικών δικαιωμάτων , φτάνοντας στα 5,5 μίλια απ την Ρόδο και Καστελόριζο,θεατά τα πολεμικά με γυμνό μάτι κιόλας.
      4) Άνοιγμα Βαρωσίων Αμμοχώστου.
      5) Βεβύλωση Εκκλησίας της Μονής Σκεπής από Τούρκους
      6) 13.000 νεκροί από τον ιό αν και είχαμε την σκληρότερη καραντίνα στην Ευρώπη σύνολο 183 μέρες.
      7) επιλεκτικότητα στην αποστολή εναέριων μέσω πυρόσβεσης,τόσο προς Εύβοια ,όσο και προς Μεσσηνία, Μάνη.
      8) ανυπολόγιστη καταστροφή Οικολογική και οικονομική.
      9) απώλεια περιουσιών εκατοντάδων συμπολιτών μας.
      10)Απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών ανά την επικράτεια με τις πρωτοφανείς διακοπές νερού και ρεύματος.
      11)….τώρα μπορείς να πας να κλάψεις σε καμία γωνία.

    • Τι γίνανε οι συμβάσεις για τους 5000 εποχικούς οέο ;;;;
      6000 μπάτσοι σε μια πορεία Πολυτεχνείου ……..
      κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π
      Επικίνδυνοι διαχειριστές ,από όπου και αν το πιάσεις τσουτσέκι..
      Πρόσεχε την γούνα σου μην αρπάξει και είναι από κάστορα .

  8. μακρια απο μας νικολακη, σας νοιωσαμε στο πετσι μας…
    το στυλο το ειχες χασει οταν κυβερνουσατε, η μηπως τα προβληματα δεν υπηρχανε ??
    το ασπρο μαυρο οπως παντα.
    πρωτα κανε αυτοκριτικη και μετα ελα να μιλησουμε για την λυση των προβληματων του νησιου που ολως τυχααιως τα 4,5 χρονια δεν τα εβλεπες…

  9. Έγιναν προσλήψεις μόνο Αστυνομικών και παπάδων, γιατί δεν πάνε με τα γκλομπ και τις βασκανίες να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα;
    Τσουτσέκι ,κοιμήσου εσύ τον ύπνο τον βαθύ και νοιώθει άνετα που σε προσέλαβαν στο Δημόσιο..ναι αυτό που έβαλε την χώρα υποθήκη άλλες 10 γενιές.

  10. Ο μπακάλης τα έχει βάλει με τα 5αστερα που δουλεύει κόσμος.Προφανώς δεν μπορείς πουλά ότι έχεις να το ανεβάσει άλλος και εσυ απλά γράφε σχόλια εδώ.Δεν θα σε πω βλάκα,απλά κουτοπόνηρος κακός είσαι.

    • Το πενταστερο όχι,ούτε τις πληρωμές,τα εμβάσματα,τα τιμολόγια,ούτε καν γίνονται από ελληνικά σάιτ οι κρατήσεις..πες και άλλες βλακείες.ποσο κοστίζει η φιάλη το Ricardo?,αυτό που τύφλωσε την Αγγλίδα.. τιμολόγια έχεις; γιατί οι υπάλληλοι δεν παίρνουν ούτε ένα ρεπό;τα vouchers ξέρεις τι είναι ;τα m² που αδειοδοτήθηκε η κάθε μονάδα, παραμένουν έτσι;ο μπακάλης μπορεί να μεγαλώσει την αποθήκη,τον κήπο του,την αυλή του μονομερώς έτσι χωρίς άδεια.;άστα κομματόσκυλο,στην μάντρα σου.

      • Βρε βλημα έχει φύγει ποτέ από σούπερ μάρκετ χωρίς απόδειξη;Έχεις πάρει ποτέ από μπακάλικο;Ποσό πληρώνει και ποτέ ο μπακάλης ξενοδόχος;Ποτέ πήρες απόδειξη από υδραυλικό,μπογιατζή η ψαρά;Έμεινες ποτέ σε 5αστερο και δεν σου έδωσαν απόδειξη;Ξυπνά ζεις σε ένα φανταστικό κόσμο.Βλημα

        • Ρε βόδι,οπότε ζήτησα πήρα, αλλά ο όγκος συναλλαγών ενός τυροπιτά

          Δεν είναι ο ίδιος με την βάση δεδομένων διακίνησης εκατομμυρίων τουριστών…όχι δεν τα φάγαμε μαζί και δεν είναι η απόδειξη το μόνο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής.
          Απάντησε βλήμα..απ το ποσό που πληρώνει ο κάθε επισκέπτης στην TUI,πόσα παίρνει ο Ξενοδόχος,πόσα το handling,πόσα η αεροπορική εταιρεία,πόσα πληρώνονται οι μεταφορές,πόσο βγαίνει κάτι άτομο ημερησίως ο περίδρομος;που είναι δημοσιευμένα;με 4 ευρώ το άτομο κοστολογείται η ημερήσια κατανάλωση όσων γευμάτων έχει και άλλα 3 ότι πιεί,άρα μπαίνει στην εξίσωση και το λαθρεμπόριο..
          Αφού δεν έχεις σχέση γιατί μιλάς βλάκα; ηλίθιε,άσχετες ξερόλα..πως κατανέμονται οι υπηρεσίες;απόδειξη απ το all inclusive τι θα λέει για τις επιμέρους υπηρεσίες,πως κατανέμονται τμηματικά,τιμολογιακά;
          Δηλαδή οι σάουνες ,τα μασάζ,τα υδρομασάζ,τα τζακούζια,τα half bought δηλώνονται;η κλασική περίπτωση βλάκα,που τα ξέρει όλα απ τον ύπνο του.

        • 50.000 πελάτες από 10 ποτά να πιούν (που πίνουν πολύ παραπάνω),είναι 500.000 μερίδες,δηλαδή πόσες φιάλες;;που βλέπεις φορολογικά καταχωρημένα αυτά τα ποσά,με τι κοστολόγιο…αυτές οι 30.000 φιάλες την ημέρα από πού προμηθεύονται;έχει σχέση ο μπακάλης; Αυτή η υπερφόρτωση του Βιολογικού,που δεν προλαβαίνει να αδειάσει,πως αντικατοπτρίζεται στην Κοινωνία,δηλαδή τι μένουν στην εγχώρια αγορά ,στην Κοινωνία,στο χειμώνα τον ατελείωτο… βλάκα απύθμενε,γκούγκουρα πάρε να διαβάσεις οικονομικά δημοτικού,άνοιξε μια κουβέντα με κάποιον που ξέρει και μετά να ποστάρεις μαλακίες..με τόσο κόσμο και χαλασμένες οι εκκλησίες τρία χρόνια, ανταποδοτικά μηδέν στις υποδομές,απλήρωτοι υπάλληλοι,Δήμος χωρίς μέσα καθαρισμού, ΑΛΛΆ ΕΣΎ ΣΤΗΝ ΑΙΏΝΙΑ ΒΛΑΚΕΊΑ,άντε γεια λαμόγιο.
          Και μάθε πως γίνεται ο έλεγχος στα 5αστερα,εν μέσω αστακομακαρονάδων… τούρμπο

        • Το 5αστερο ξέρεις πόσο δίνει το μασάζ;ξέρεις πόσο κοστίζει το μπράντυ από τοπικό αλκοόλ,που μοιράζεται σε λίτρα;πόσο κοστίζει ,πες ,πες μας λεβέντη μου.Πόση η φορολογική του αξία,πως φορολογείται η μπόμπα..μην ξεχάσεις να ζητήσεις απόδειξη για τα προφυλακτικά,δεν θα μαζευτούν οι φόροι για επισκευή της ΔΕΔΔΗΕ..
          Πλάκα έχει να μας πεις ότι ξέρει ο φορολογούμενος πόσο χρεώνει η ΜΚΟ τον διακινητή… χαχαχαχαχαχα

  11. Άντε και μην κτυπήσει στην ταμειακή καμιά ρέγγα,η μαύρη τρύπα είναι εκεί που δεν υπάρχει έλεγχος, μπετόβλακα.
    Δεν μας λες απ το ταμείο ανάκαμψης πόσα υπολογίζεις;

    • Ολα ειναι τρυπα.Ο κλεφτης μικρος η μεγαλος ειναι κλεφτης.Εξαλου εσενα και να σου δωσουν θα τα διαλυσεις μπακαλης θα μηνεις.Ασε να τα παρουν ανθρωποι που δουλευουν σε μεγαλες επιχειρησεις εχουν σπουδασει και δινουν δουλειες σε ανθρωπους.Η οικονομια που υποστηριζεις δεν υπαρχει πια πουθενα στο κοσμο.Τι δεν καταλαβαινεις αντι να κλεγεσαι να να ζητας βοηθεια βαλε το μυαλο σου να δουλέψει και αν δεν εχεις μιυαλο αντε κοντα σε καποιον που εχει να ζησεις.Αληθεια εσυ προτιμας τον κοματαρχη που διορισε το κομμα με προσοντα την υπακουη του η καποιον που ξερει τι δουλεια και κυνσινευει αν δεν παει καλα να καταστραφει και ο ιδιος;.

      • Άσε ρε βλαμμένε άσχετε,που μιλάς για την μεγαλύτερη φορολογική διαρροή

        που υπάρχει στον κόσμο,μετά το trafficking και θες να ακολουθήσουμε αυτό το μοντέλο ,… πήγαινε στον βιολογικό μια βόλτα και φάε ανάπτυξη.
        Οι ασπούδαστοι στα τουριστικά έφεραν την άνθιση στην Κω και ρίξε μια ματιά τον χειμώνα σε κανένα βίντεο των 90ς..να κλάψεις.

      • Πόσο τιμάται η οκά το μπράντυ,δεν μας είπες..πόση προμήθεια παίρνει η ξεναγός να πάει κόσμο,εκεί που έκλεισε συμφωνία η Πολυεθνική;πόσο παίρνει απ το Rent a Car?περισπούδαστε,ο υπάλληλος τον χειμώνα δεν έχει να την βγάλει,ενώ ο Ξενοδόχος με την πολυεθνική στην Ελβετία.. έλεος με την βλακεία..βγάλε το σκασμό πια ανίδεε.. πουθενά σε κανένα μέρος δεν έχει γίνει αποικία ένα νησί,όπως στο νότιο Αιγαίο….δεν τον επιτρέπει η Κοινωνία,η όποια ηθική .

        • Θες να γίνεις ξενοδόχος στη θέση του ξενοδόχου;Τι ακριβώς θέλεις;

        • Εσυ μου φαίνεσαι και μπακάλης και λαμόγιο.Άσε που στη κατοχή κάτι μπακάληδες σαν εσένα έγδαραν τον κόσμο.

      • https://www.newsit.gr/ellada/fotia-stin-eyvoia-eikones-apokalypsis-tou-newsit-gr-sto-peyki/3340867/
        Σ ένα ρήγμα υπάρχον ,δεν σκάβουν να το μεγαλώσουν,σε μια φωτιά δεν ρίχνουν λάδι..όσο πολεμάς την διαίρεση με μονόπλευρες και γελοίες επιχειρηματολογίες,τόσο θα σε ξεφωνώ.
        Επειδή πίσω απ’ τα σχόλια βλέπεις πολιτικές θέσεις,μάλλον τα εκλαμβάνεις σαν από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ,ενώ είστε μια από τα ίδια..αυτό να εμπεδώσεις.

    • Μαλλον εχεις ξεχασει ποσα λεφτα πεταξαμε σε….μικρους παραγωγους σε ελειοκαλιεργητες σε αγελαδοτροφους,βιοτεχνες της πλακας.Εγιναν 4Χ4 και τα φαγανε οι Ρωσιδες.Αλλοι εκαναν επιχειρησεις και προοδευσαν μεγαλωνοντας τες καθημερινα.Εσυ τωρα τι θες να σου τα δωσουν εσενα να τα φας γυφτο;

      • και σου έρθει κατακέφαλα κανένα τσάρτερ..

      • Καλά όπως τις συντάξεις που μας έβγαινε η μισή Ελλάδα να βγαίνει με διπλές

        Που ξεφτίλισαν Ζάκυνθο, Κάλυμνο ότι όλοι παίρνουν επιδόματα,για να μπούμε στα μνημόνια,μετά ήρθαν οι Πακιστανοί,που στο ξενοδοχείο απέναντι από εκεί που μένω, παίζουν την μακρυά Γαϊδούρα,κάνοντας ναργιλέ στην υγειά σου κάθε βράδυ.με τα air-conditioning και τα επιδόματα περίπου μισθούωκαμαριέρας, που θα έκοβε ο Μηταράκης..αλλά επί 12 ΜΗΝΕΣ, χωρίς να σε βγάζουν αναστολή, χωρίς να σε απειλούν..
        Για να δεί ο κόσμος πόσο μαλάκας είσαι,ας πάει ο Καιρός ΟΑΕΔ να σου δείξει τις φετινές προσλήψεις και να μάθεις πόσοι Έλληνες και πόσοι Βαλκάνιοι..και στις 8 Νοεμβρίου ανακοίνωση στα τοπικά μέσα νέων προσλήψεων στην θέση αυτών που έχουν ωρίμανση…………………

      • να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους να φτιάξουν τα σπίτια τους,αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Γουρλός ,το Σικάγο σου θα τα χαρακτηρίσετε ,’εξοχικά’.

      • Φτιάξε μερικά 5αστερα ακόμα και άφησε στα παιδιά σου αυτό το περιβάλλον

        αν χαθεί κανένα Κονιαριό,η Ζια να πάρεις υδάτινους πόρους απ τα All Inclusive να τα σβήσεις..σαν αυτούς απ τις τρυπανιές που ανοίγουν 400 μέτρα γύρω.. εσύ το χεις δεδομένο ότι κάθε χρόνο θα έχουμε την ίδια βροχή,ότι ήταν εξαίρεση τα συνεχόμενα 40άρια φέτος,ότι πάντα θα είμαστε τυχεροί..με τέτοιες γνώσεις και σπουδές ας σου δώσει ο Θεοδόσης το Πούλιτζερ.
        Έχει ακόμα ανεκμετάλλευτες παραλίες το νησί,ας κτίσουν και κει,αλλά ας μπουν τα μηνύματα στο αρχείο..σπουδασμένε μου…
        Η Κως δεν θα έχει επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής, επειδή θα φροντίσει η TUI, έτσι όπως έστειλε αεροσκάφη και πυροσβέστες για την κρίση που περνάμε,όπως οι άλλες χώρες η Γερμανία και Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ