Γ. Κασσιώτη: Ο Δήμος Κω βήμα- βήμα θέτει τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς!!

19
983

Ο Δήμος Κω βήμα- βήμα θέτει τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς!!

 

Όλοι μαζί Δήμος, εθελοντές , φιλοζωικές οργανώσεις ενώνουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας για να κάνουμε την καθημερινότητα των αδέσποτων ζώων καλύτερη και  ασφαλέστερη γιατί το αξίζουν και δικαιούνται την φροντίδα μας και πρέπει να κάνουμε ο,τι καλύτερο .

Ο Δήμος μας μετά την από 30-7-2021 έγκριση των όρων της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού από την οικονομική επιτροπή, για την «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ»  συνολικού προϋπολογισμού 45.000,00€, πρόκειται να προβεί σε ανάθεση  παροχής υπηρεσιών περίθαλψης, στείρωσης και σήμανσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, βάσει του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν. 4235/2014.

Μέσω της σύμβασης αυτής στοχεύουμε αφενός στην σταθεροποίηση, καταγραφή και τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, με τη στείρωση, σήμανση, καταγραφή και υιοθεσία τους και αφετέρου φροντίζουμε για την ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας.

Η Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή πιστή στις δεσμεύσεις της ασχολείται πολύ σοβαρά με το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς  έμπρακτα μέσω σειράς ενεργειών όπως: Μοίρασμα τροφής για τα αδέσποτα, διαδικασίες για την ίδρυση καταφυγίου Αδέσποτων ζώων μετά την ένταξη μας στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΔΣ ΙΙ, σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εθελοντική οργάνωση GASAH, σε εξέλιξη η διαδικασία της τοποθέτησης ταϊστρών και ποτίστρων για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

 

Η Αντιδήμαρχος Κω

Κασσιώτη Γεωργία

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα αλλά τα ζώα που έχουν αιχμάλωτα κάποιοι ζωοφιλλοι στις αυλές και τα χωράφια τους .Έχουν γεμίσει το νησί με ράτσες ξένες και μακριά από τα φυσιολογικά δεδομένα των ζώων.Σε μερικές περιοχές η κατάσταση είναι ανυπόφορη δεν μπορεί να περπατήσεις να ηρεμήσεις.Κάντε κάτι,προστατεύστε τα ζώα από τς μεγαλύτερα ζώα…..τα αφεντικά τους.Τι ζωή ζουν δεμένα όλη μέρα και περιορισμένα σε μια αυλή;

  2. Στη Κω τα περισσότερα ζώα συντροφιάς τα έχουν κάνει πολεμικούς φυλακές που στόχο έχουν τους περαστικούς και τους γειτωνες.

  3. H ΔΗΜ. ΣΑΣ ΑΡΧΗ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΝΊΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ;; ΚΑΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΝΑΝΕ, ΞΕΝΑ ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    • Φιλε κωε, σε στεναχωρει που αυτη η δημοτικη αρχη κινειται και κανει πραγματα που εσεις δεν τα ακουμπουσατε καθολου? Οσο για τις απευθειας αναθεσεις, αυτο ηταν αποκλειστικο προνομιο της προηγουμενης δημοτικης αρχης!!

      • Πες μας για την απευθειας αναθεση ΜΕΧΡΙ και στα ΚΙΛΙΚΙΑ και ασε την παραμυθα σου κοκοβιε!!
        Αληθεια κ.Ρουφα η υποθεση που βρισκεται??
        Μηπως μπλεχτηκαν τιποτα συγγενης και η υποθεση πηγε στο καλαθι??

  4. Μακαρι να δειχνετε το ιδιο ενδιαφερον και για τους συμπολιτες μας….(ποσοι αραγε ειναι στα ορια της φτωχειας και ποσοι ανεργοι?)…..αλλα τα 372.000 οπως ΕΣΕΙΣ διαφημιζατε για τα καταφυγια κλπ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…
    http://aegeanews.gr/featured/382299/megali-kataktisi-gia-dimo-ko-chrimatodotisi-372-000-gia-katafygio-adespoton-zoon/
    ευτυχως στις εκλογες θα γλιτωσουμε απο τους ΔΗΘΕΝ και τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ..
    τικ..τακ…τικ..τακ..

  5. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν οι οργανώσεις πλήρους απασχόλησης καθάρισαν το χάος σας και τιμωρήθηκαν γι ‘αυτό. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα πρέπει να υποστηρίζετε ομάδες με μειωμένο ωράριο που σκοτώνουν τα ζώα με κρεοπώλη για γιατρό

  6. Προς το παρόν μόνο λόγια και υποσχέσεις ακούμε….άντε και καμμιά τροφή …πότε πότε…έτσι για να έχετε να λέτε,..

  7. CHA CHA Καλό αστείο. Ο ΓΑΣΑΧ τους ρίχνει στη θάλασσα με τους καρχαρίες όπως πετάνε τη ζωή των ζώων. Όλοι δεν λένε καμία ενέργεια. Αφήστε το σε ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν

  8. μετά από αρκετό χρονικό διάστημα η Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών Έργων !!!

    μετά από αρκετό χρονικό διάστημα η Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών Έργων, έκανε ανακοίνωση για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς !!!
    Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη !!!

  9. Μια κυρία που κυκλοφορεί όλη μέρα στην πόλη και συντηρεί πολλά σκυλάκια αξίζει να την βοηθήσετε.

  10. Το οτι θα συνεργαστει ο Δημος με ………….. δειχνει το ποσο γνωριζετε το θεμα αδεσποτα στην Κω

  11. Ετοιμάζονται να μπορέσουν φραγκακια στους Συριζαίους κολλητούς τους

  12. ….εδώ κανένας δεν ενδιαφέρεται από την Δημοτική Αρχή για τα ζώα που πέθαναν εξαιτίας σας παριστάνετε και τους φιλόζωους. Ξανά ελάτε για ψήφους δεν έκοβα το χέρι μου που σας ψήφισα.

  13. ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ. ΕΣΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ, ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ