Ενισχύεται ο στόλος οχημάτων του Δήμου Κω! Παραλήφθηκαν σήμερα 2 μεγάλα φορτηγά κόστους 260.648 €

23
1349

Ενισχύεται ο στόλος οχημάτων του Δήμου Κω!

παραλήφθηκαν σήμερα 2 μεγάλα φορτηγά κόστους 260.648 €

 

Δύο καινούρια διαξονικά ανατρεπόμενα φορτηγά παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Κω ενισχύοντας το στόλο οχημάτων του, συνολικού κόστους 260.648 €, χρηματοδοτούμενα εξολοκλήρου από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Τα δύο φορτηγά, το ένα εκ των οποίων φέρει γερανό και αρπάγη για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα εργασιών το ταχύτερο δυνατόν, μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την κυκλοφορία τους.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, η ένταξη της προμήθειας έγινε στις αρχές του 2019, με χρηματοδότηση για την αγορά των δύο οχημάτων μέχρι 159.960€, ενώ το υπόλοιπο της δαπάνης προέβλεπε να καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

Στη συνέχεια, με ενέργειές της η σημερινή δημοτική αρχή πέτυχε να αυξηθεί η χρηματοδότηση στο 100% και να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του προγράμματος, δηλαδή 260.648€, και να ωφεληθεί ο Δήμος μας περίπου 100.000€.

Μετά την παραλαβή των οχημάτων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & Πρασίνου Σταμάτης Καμπουράκης δήλωσε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την ενίσχυση του στόλου οχημάτων του Δήμου μας. Θέλω να ενημερώσω τους συμπατριώτες μας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός μας, που ξεκίνησε να υλοποιείται με την παραλαβή τεσσάρων καινούριων απορριμματοφόρων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα αποκομιδής, και συνεχίζεται με τη σημερινή παραλαβή των φορτηγών.

Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι το νησί μας καθαρό, ειδικά τώρα στην τουριστική περίοδο. Για αυτό όμως θέλουμε και τη βοήθεια των συνδημοτών μας, τουλάχιστον στα ογκώδη απορρίμματα. Πριν βγάλουν οποιοδήποτε αντικείμενο να έρχονται σε συνεννόηση με την υπηρεσία για το πότε θα απομακρυνθεί, έτσι ώστε το νησί μας να έχει εικόνα περιποιημένου τόπου».

Παράλληλα η Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών Έργων Γεωργία Κασσιώτη, τόνισε:

«Η δημοτική αρχή στόχευσε εξαρχής, τεκμηρίωσε και υλοποιεί βήμα – βήμα, την συμπλήρωση και ριζική ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου, ώστε να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους δημότες και στις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και διαχείρισης του στόλου οχημάτων.

Μέχρι και το 2022 αναμένεται να προστεθούν συνολικά 26 νέα οχήματα διαφόρων τύπων στο στόλο του Δήμου, τα οποία θα βοηθήσουν να διατηρήσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, αρκεί να μας εγκρίνουν πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Γενικότερα, είμαι αισιόδοξη, οι προσπάθειές μας αποδίδουν, κάθε νέα χρονιά θα μας βρίσκει πιο δυνατούς και αποτελεσματικούς».

 

 

Γραφείο Τύπου

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • Καλά ακόμα με τα έργα ΚΥΡΙΤΣΗ πορεύεστε; Είστε τελείως ανίκανοι και άχρηστοι! Για γέλια καιιι για κλάματα. Ουστ ανίκανοι.

  1. Πιο σιγα θεοδοση!!! Θα παθουν ψυχολογικη ζημια. Δεν τους λυπασαι? Θα μου πεις οταν βλεπουν οτι η κως προχωρα μπροστα στεναχωριουντε τα κακομοιρα!!!

  2. ΤΑ ΑΠΟΡΗΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΛΥΜΑΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.ΟΤΑΝ ΔΕ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΓΛΙΣΤΡΑ.

    • ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ, Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ.

      • Με τις ελιές και το τοιχιο;Δεν ξέρω αν σε διόρισε και περνεις μισθό αλλά η Κως είχε δήμαρχο τώρα έχει ένα άσχετο που τον έβαλε το κατεστημένο της Κω και οι δικηγόροι.Το νησί υποφέρει και αυτός πέρα βρεχει

        • Τον δικο σου τον εβαλε το κατεστημενο της αθηνας. Μην το ξεχνας!!! Παιζομε και καλο ταβλι αμα λαχει!!!

  3. Απορια.Έργο του υπουργείου εσωτερικών το οποίο και τα πλήρωσε.Έδωσε σε δήμους που είχαν ανάγκη.Τι βγαίνουν φωτογραφία πάλι;Έλεος.Μέχρι τώρα 2 χρόνια δημαρχίας Νικηταρά τα έργα του είναι 2 ελιές και ένα τοιχιο.

    • Βρε κακομοιρο μαθε ορθογραφια και μετα λες τις βλακειες σου!!! Ο νικηταρας εκανε στον εναμισυ χρονο πιο πολλα απο τα πεντε του κυριτση…

  4. Στην αρχή του 2019 ήταν η δημοτική αρχή Της Δύναμης Αλλαγής,του Κυρίτση δηδ που έκανε την πρόταση στο υπουργείο εσωτερικών για την προμήθεια των φορτηγών αυτοκινήτων, για κάποιους που δεν προσέχουν τίς ημερομηνίες, και μόνο κατηγορούν χωρίς να καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται με αυτά πού γράφουν μόνο για να κατηγορούν.

    • Μολις κανει κατι ο νικηταρας, βγαινουν τα τσιρακια του πρωην και λενε εμεις το ειχαμε σκεφτει. Χαχαχαχα

      • Εσεις οι γραφιαδες…. του νυν…, μαθετε να γραφετε και κατι καινουριο… Τα ιδια και τα ιδια!
        Μεσα σε δυο χρονια εγινε το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ και δεν κιυνιεται φυλλο.
        Να σας δω στις επομενες εκλογες…
        ποιο θα στηριζουν ποιους…. και τι θα γραφετε … πληρωμενα τραγουδιστακια!

  5. ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ??? ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΛΛΑΝΕΙΣ!!! ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ!!!

  6. Πέρασα πάλι από το καταπράσινο παλιό στάδιο Ανταγόρα εχθές και το ευχαριστήθηκα.Τόσα αθρα εδώ και μπράβο πήρε ο δήμαρχος χαλάλι του,έκανε καλή δουλειά.Το είδατε;Αν όχι να πάτε….τέλειος τάπητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ