Διοργάνωση Αγώνων Ποδηλασίας των Special Olympics Hellas στην Κω τέλη Οκτωβρίου

0
550

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων με θέμα τη διοργάνωση Αγώνων Ποδηλασίας των Special Olympics Hellas το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στο νησί της Κω, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Κω. Εκφράστηκε η θετική βούληση όλων των παρισταμένων να στηριχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα και να δρομολογηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες ενέργειες στέλνοντας μήνυμα ότι η ισχυρή Κως χτίζεται μέσα από την ισχυρή συνεργασία όλων με αλληλοσεβασμό των θεσμών, ειλικρινή διάλογο και συνεργασία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης  Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου Γιώργος Χαλκιδιός, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σέβη Βλάχου, ο Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics Hellas Κώστας Χατζηδαυίδ, ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΕΒΕΔ Δημήτρης Σαράντης και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κω Δημήτρης Κώστογλου.

Στους πανελλήνιους αγώνες, με σημαντική αγωνιστική και βαθμολογική αξία ,θα λάβουν μέρος 60 αθλητές με νοητική ανάπτυξη , 15 προπονητές –συνοδοί , 10 συνεργάτες των Special Olympics Hellas και 10 άτομα από τους τοπικούς φορείς που θα ανήκουν στην Εκτελεστική και Τεχνική επιτροπή των Αγώνων.

Ο σημαντικότερος στόχος όμως αυτής της αθλητικής διοργάνωσης είναι  η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και ειδικά της περιφέρειας και των ακριτικών νησιών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό με στόχο την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία .

Με όχημα τον αθλητισμό η Κως στέλνει μήνυμα ότι είναι μια κοινωνία με σεβασμό στη διαφορετικότητα , μάχεται για την καταπολέμηση της προκατάληψης  και την ενδυνάμωση της κουλτούρας αποδοχής και  συνύπαρξης και με χαρά και υπερηφάνεια ετοιμάζεται να υποδεχτεί για πρώτη φορά ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός για άτομα με νοητική αναπηρία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ