Αστική Εταιρεία “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ σε εξέλιξη

5
981

 

Η Αστική Εταιρεία “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”/Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας συνεχίζει το πολυσχιδές έργο της και υλοποιεί νέα προγράμματα.

Κατά το διάστημα αυτό είναι σε εξέλιξη:

  1. Έρευνα στον πληθυσμό του νησιού (γονείς, μαθητές) σχετική με το προφίλ, την οργάνωση και λειτουργία της οικογένειας.
  2. Στοχευμένη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου και το ΔΙΙΚΩ (Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω), με θέμα την ανάδειξη της Ιερότητας του νησιού (από τον Ασκληπιό στην Οσία Μελώ) και του διαχρονικού αιτήματος ιάσεως του ανθρώπου.
  3. Αποστολή βιβλίων, εκδόσεις της Αστικής Εταιρείας “Iπποκράτης”, για τον εμπλουτισμό των Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων των νήσων Κω και Νισύρου.

 

  1. Το βιβλίο του Ιατρού Τίμου Κουτσουράδη, “Η Ταχυδρομική Ιστορία της Κω”, το οποίο αποτυπώνει την τοπική ιστορία από την εποχή της Τουρκοκρατίας έως την Απελευθέρωση, διανεμήθηκε στα Σχολεία με σκοπό την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης.
  2. Το βιβλίο “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ” του συγγραφέα Θεοδόση Διακογιάννη, όπου περιγράφεται η ανάγκη του ανθρώπου για θεραπεία και η οργάνωση του Ασκληπιείου, διανεμήθηκε στα Σχολεία για την γνώση της ιστορίας του τόπου.
  3. Το βιβλίο του Ρώσου Φυσικού και κατόχου βραβείου ΝΟΜΠΕΛ, Λέοντος Λαντάου, με θέμα την παρουσίαση της Σχετικότητας, διανεμήθηκε στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου όλων των Σχολείων των Επαρχείων Κω και Καλύμνου, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη γνώση της σύγχρονης φυσικής.

Με την ευκαιρία, ευχαριστώ το Επιστημονικό, Διοικητικό Προσωπικό και τα Μέλη του Δ.Σ. της Αστικής Εταιρείας “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” για την συνεργασία τους και την ουσιαστική συμβολή τους στο έργο της.

 

Διονυσία  Τελλή-Τσιμισίρη

Δημοτική Σύμβουλος

Πρόεδρος Δ.Σ. Αστικής Εταιρείας  “Ιπποκράτης”/

Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και

Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και

    Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

    Αληθεια ποιες οι δράσεις πρόληψης εξαρτήσεων ποιο το έργο σας;;
    Αυτά που αναφέρετε είναι φούμαρα εντυπωσιασμού

  2. Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και
    Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ