ΟΒ Κω ΜέΡΑ25: Έχετε τον χρόνο να κάνετε τις προσλήψεις αλλά σκοπός σας είναι να να δώσετε τις υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες αρχής γενομένης από την καθαριότητα

11
1410

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι πάγωσαν οι προσλήψεις των 75 εποχιακών εργαζομένων στην δήμο και ότι επίκειται ιδιωτικοποίηση μέρος της αποκομιδής των σκουπιδιών στο δήμο

Η Οργάνωση Βάσης του ΜέΡΑ25 στην Κω, παρακολουθώντας την ανησυχητική αυτή εξέλιξη, προώθησε επερώτηση στον υπουργό μέσω της βουλεύτριας μας,  Φωτεινής Μπακαδήμα  , και ένα από τα ερωτήματα ήταν και η έγκριση των εποχικών υπαλλήλων της Κω.

Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίος κάναμε την ερώτηση:

  • Στο ΜέΡΑ25 είμαστε από θέση αρχής αντίθετοι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αγαθών και υπηρεσιών, όπως είναι και οι υπηρεσίες της καθαριότητας.
  • Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, αντί να είναι ο δήμος αρωγός στους πολίτες του αυτή την δύσκολη περίοδο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας ώστε να καταπολεμήσει την ανεργία ,στερείτε από 75 οικογένειες τη δυνατότητα να έχουν ένα μισθό στο σπίτι τους αφού είναι άγνωστο πότε και αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, και προχωράτε στην ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας.
  • Η Δημοτική Αρχή θέλει να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση αλλά ταυτοχρόνως μετέρχεται δύο τρόπους καθόλου ορθούς:Α) εμπαίζει τους ενδιαφερόμενους πότε ρίχνοντας την ευθύνη στον κορoνοϊό, και πότε στο   υπουργείο, Β) προβαίνει σε κατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, όπως την κ. Ρούφα, επικεφαλή της παράταξης ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ, η οποία ανέδειξε το θέμα.

Θα σχολιάσουμε δύο τοποθετήσεις .

Η γ. γραμματέας του δήμου αναφέρθηκε σε μισές αλήθειες για να καλύψει την ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής για την ιδιωτικοποίηση  της καθαριότητας, λέγοντας ότι χρειάζεται ένα τετράμηνο για να υλοποιηθούν οι προσλήψεις.  Άξια υπηρετεί τον προϊστάμενο της ο οποίος την επέλεξε για αυτήν τη θέση, αλλά θα περιμέναμε να ακριβολογεί με νόμους και άρθρα και όχι να αραδιάζει παραμύθια της Χαλιμάς. Της αναφέρουμε τον πρόσφατο νόμο, τον 4765/15-01-2021 και το άρθρο 41 , διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου , από την ημερομηνία έγκρισης 5 Μαΐου μέσα σε 40 ημέρες μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις , (και αν πιέσει ο δήμος την έγκριση των θέσεων από το ΑΣΕΠ και δεν περιμένει να παρέλθουν οι 20 ημέρες,  οι προσλήψεις μπορούν να γίνουν γρηγορότερα από 40 ημέρες) . Την επιλογή των ατόμων την κάνει ο ίδιος ο φορέας , δηλαδή ο δήμος και όχι το ΑΣΕΠ, το ΑΣΕΠ εξετάζει τυχόν ενστάσεις. Άρα αν θέλετε έχετε όλο τον χρόνο για να κάνετε τις προσλήψεις. Στα μέσα Ιουνίου θα είναι στην θέση τους οι εποχικοί εργαζόμενοι, τότε που θα αρχίζει ο τουρισμός και χρειάζεται το εποχικό προσωπικό .

Όσον αφορά τον κ.  Αβρίθη και το ερώτημα του «αν θέλουμε το νησί καθαρό;» προφανώς και είναι ρητορικό , όλοι θέλουμε τον τόπο  μας καθαρό και όμορφο, όπως ήταν και κάθε καλοκαίρι ,(και σε περιόδους που η σαιζόν άνοιγε στις αρχές Μαΐου) με τους υπαλλήλους που έπαιρνε ο δήμος. Έχετε τον χρόνο να κάνετε τις προσλήψεις , αλλά σκοπός σας είναι να να δώσετε τις υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες αρχής γενομένης από την καθαριότητα . Βγείτε και να το πείτε ξεκάθαρα και όχι να κρύβεστε πίσω από τις λέξεις.

Ζητήσαμε συνάντηση με το Δ.Σ του συλλόγου των εργαζομένων  του δήμου της Κω, και ακόμα περιμένουμε.

ΟΒ ΚΩ ΜέΡΑ25

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. νυχτα μερα αραχτοι στον καφε τους μιλανε με την ρουφα … λενε τη βουλευτη «βουλευτρια», δινουν οδηγιες προς τους δημοτες της κω αφου τιποτα δεν καταλαβαν απο οτι γινεται. Δεν ειστε «μερα 25 «, ειστε «μεσανυχτα και πεντε»

    • Τετοιες παπαρδελες λετε και θα μεινετε εξω σπο τη βουλη. Κριμα ομως γιατι ο βαρουφακης ειναι συμπαθης, αλλα τα στελεχη του ειναι …..

  2. Ηλια, η πολλη κουλτουρα εφαγε το συνασπισμο. Ελατε πιο κοντα στο λαο, πιο κοντα στους απλους ανθρωπους, πιο κοντα στους νεους και στα νεα δεδομενα. Μας μιλας για την ιστορια της κω. Κανε το συγκεκριμενο. Οχι ρουκετες!!! Τοσα χρονια πρωτη φορα ειδαμε το λιμανι τοσο ομορφο, και ολοι βαλθηκατε να μειωσετε τη δουλεια που γινεται. Δεν μπορουμε να σας βρουμε!!!

  3. Αφου ξερεις, η μερκελ και ο σοιμπλε απαγορεψαν τις προσληψεις. Ρωτα και το φιλο σου τον βαρουφακη!!!

  4. Ο Δήμος λοιπόν δεν θα προσλάβει 75 άτομα αλλά θα αναθέσει την εργασία σε εταιρεία. Αυτή η εταιρεία δεν θα χρειαστεί να προσλάβει άτομα για να κάνει αυτή την δουλειά. Τι σαχλαμάρες γράφετε λοιπόν;
    Τώρα αν η εταιρεία κάνει τη δουλειά με 50 κακώς ο Δήμος χρειαζόταν 75. Επίσης αν η εταιρεία βγάζει τη δουλειά με μικρότερο κόστος από τη μισθοδοσία των 75 πάλι κακώς ασχολείται ο Δήμος με τον καθαρισμό γιατί μας βάζει και πληρώνουμε παραπάνω.

  5. Ελεος πια με τις βλακειες που ακουμε αο τους αρριστερους και καλα.Εμεις στο ιδιοτικο τομεα δεν ειμαστε καλοι υπαλληλοι.Εργαζομενοι ειμαστε και εμεις και δουλεια ψαχνουμε.Πρεπει να γινουμε ολοι κομματοσκυλα η γλυφτες στους πολιτικους να μας πετανε ενα ψωμι;Αληθεια εχει σκευτει κανεις με αυτο που κατηγορουσατε το προηγουμενο δημαρχο;Ποσοι δουλευαν στο δημοτικο τραινακι και ποσοι δουλευαν μετα οταν καποιοι συνδημοτες πηραν τραινακια και δουλευαν;Πρεπει να ειναι δημοτικο το καφενειο στη Αιγλη;Ποσοι δουλευουν εκει και ποσοι απεναντυ στους ιδιοτες;Ειστε μιας αλλης εποχης.Δεν ενδιαφερουν οι γνωμες σας την κοινωνια του 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ