Αντιμετώπιση κρούσματος Covid_19 στη ΔΕΥΑΚ

3
2163

Με αίσθημα ευθύνης, έναντι των εργαζομένων και των συμπολιτών μας, αντιμετώπισε η ΔΕΥΑΚ την περίπτωση προσβολής από Covid_19, εργαζόμενου στα τεχνικά συνεργεία της.

Ο συμπολίτης μας επιστρέφοντας στην εργασία του, από άδεια, διαπιστώθηκε χθες μετά από προγραμματισμένο έλεγχο ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τέθηκε σε καραντίνα ο ίδιος, όπως και τρείς συνάδελφοί του με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή, οι οποίοι θα ελεγχθούν στον προβλεπόμενο χρόνο για την πιθανότητα προσβολής τους.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, «στο πλαίσιο της προσπάθειας αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, σήμερα Τετάρτη, παρέμεινε κλειστή η ΔΕΥΑΚ και έγινε προληπτικά απολύμανση στα δύο εργοτάξια της επιχείρησης (στον Αμπάβρη και στην Επαρχιακή Οδό) στα γραφεία διοίκησης και στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Κω.

Παράλληλα το σύνολο των εργαζομένων υπεβλήθη σε έλεγχο από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος θα επαναληφθεί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα».

Εν΄ τω μεταξύ συνεχίζονται από τη ΔΕΥΑΚ οι μετρήσεις στα λύματα των Βιολογικών Καθαρισμών Κω, Δικαίου και Καρδάμαινας, με τελευταία μέτρηση στις 2 Μαρτίου, όπου δεν έχει ανιχνευθεί ιϊκό φορτίο, γεγονός που αποδίδεται στο μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Γραφείο Τύπου δήμου Κω

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αν δεν κλείσουν όλα τα σχολεία στο τέλος θα γίνουμε πολύ μα πολύ χειρότερα αποτι κάποια άλλα νησιά…. να γίνει γενική συνέλευση ((( εχθές))) και να κλείσουν όλα…. πέρσι με 2 κρούσματα τα είχαν κλείσει όλα φέτος με 30 η 50 και μπορεί με πολύ ποιο πολλά παραπάνω είναι ανοικτά…. κάντε κάτι τώρα πριν είναι πολύ μα πολύ αργά

    • Tα σχολεία σας φταίνε; Δεν κόλλησε κανείς από τα σχολεία , αλλά από αλλού. Πολύς κόσμος πηγαινοέρχεται Αθήνα και αλλού, φαντάροι πάνε να δουν τους δικούς τους, φοιτητές πηγαινοέρχονται κλπ. Επίσης για δες παρέες που μαζεύονται χωρίς μάσκα, πόσες θα δεις σε μία βόλτα; Πόσο νέοι μαζεύονται παρέες σε σπίτια φίλων; OΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ που ξέρω! Αλλά και όχι μόνο αυτοί… Πολύς κόσμος δεν προσέχει. Ακόμα γιορτάζονται γενέθλια σε σπίτια και γίνονται πάρτυ. Συνέλθετε λοιπόν και αφήστε τα παιδάκια ήσυχα να πάνε στο σχολείο τους. ΄΄Ηδη άλλωστε τα λύκεια έχουν κλείσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ