Ν. Μυλωνάς: Το τοπικό συμφέρον επιβάλλει να κλείσει το θέμα των συνεργατικών μαζί με την μήνυση Δήμου κατά του πρ. Δημάρχου

12
783

Το τοπικό συμφέρον επιβάλλει να κλείσει το θέμα των  συνεργατικών μαζί με την μήνυση Δήμου κατά του πρώην Δημάρχου

 1. Εκτιμούμε ότι για το νησί μας, από την μεταπολίτευση 1974 μέχρι σήμερα, από τα 3 πρόσωπα είναι αυτά που χάραξαν την τοπική πολιτική ζωή (Κ. Καΐσερλης, Α. Παυλίδης, Κ. Σκανδαλίδης) ο κ. Καΐσερλης έχει την πρωτοκαθεδρία.  Η 30-ετής θητεία του ως Δήμαρχος υπήρξε καθοριστική για το σημερινό επίπεδο μετεξέλιξης του Δημου Κω. Το περιεχόμενο της πολιτικής ανάπτυξης και ο αντίστοιχος χαρακτήρας της πολιτικής ηθικής που καθιέρωσε, επικρατεί ακόμη και σήμερα στην διαχείριση των  τοπικών ζητημάτων. Τα υψηλά ποσοστά των εκλογών που κατέκτησε ήταν αποτέλεσμα της ταύτισης της πλειοψηφίας των Κώων με τα οράματα, την πρακτική και την ιδεολογική του πλατφόρμα. Ήταν στην ευχέρεια του να μετασχηματίσει την κοινωνική πραγματικότητα σε μια πρωτοπόρα κατεύθυνση. Θα μπορούσε όχι απλά να χειριστεί την ελεύθερη κεφαλαιοκρατική ανάπτυξη της περιόδου, ‘όπως έκανε,  άλλα να αλλάξει το μοντέλο συγκέντρωσης των κερδών και να μετασχηματίσει την τοπική κοινωνία σε μια ιδιότυπη συγκρότηση που θα ενσωμάτωνε ήπιες μορφές ανάπτυξης με την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία. Δυστυχώς αφέθηκε ολοκληρωτικά στην τρέχουσα διαχειριστική λογική της εποχής του 1990 που χαρακτηρίστηκε από τον παραγοντισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τον κομματισμό και τον λαϊκισμό. Έτσι έφθασε και στον υπουργικό θώκο! Όμως, ταυτόχρονα από φορέας εκσυγχρονισμού και αλλαγής έγινε βασικό στήριγμα του συντηρητισμού και της οπισθοδρόμησης των τελευταίων χρόνων. Η πλατιά κοινωνική αποδοχή του εδρασμένη σε μια χρόνια πολιτική ‘’εξυπηρέτησης του Δημότη’’ του έδωσε την δυνατότητα να ανακάμψει στην δημοτική εξουσία το 2011. Ήταν μια ανεπιτυχής περίοδος! Το αναπτυξιακό του μοντέλο επικεντρώθηκε στις συνεργατικές. Άφησε πίσω του τα ερείπια τους που τον ταλαιπωρούν, τσαλακώνοντας την εικόνα του. Τον φέρνουν στο δικαστήριο με κατήγορο τον φορέα που υπηρέτησε! Τον Δήμο του! Μάλιστα όταν ο επικεφαλής του είναι ένα πολιτικό του δημιούργημα! Είναι δυσβάστακτο! Όχι όμως και καταστροφικό! Είναι υπερβολή να αισθάνεται ότι διώκεται πολίτικα για τις ιδέες και τα οράματα του! Κάτι τέτοιο στις μέρες μας συμβαίνει μόνο με το Δ. Κουφοντίνα! Προφανώς η εφαρμογή των κανόνων της κοινωνικής οικονομίας στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν συνιστά αμφισβήτηση του αστικού μας συστήματος για να δικαιολογήσει το αίσθημα δίωξης που αισθάνεται! Εξ άλλου ο κ. Κυρίτσης δεν είναι κυβέρνηση! Ούτε καν τοπική!
 2. Ο κ. Κυρίτσης έκανε πολιτικό σφάλμα με το να ‘’βάλει’’ τον Δήμο να μηνύσει τον για 30 χρόνια Δήμαρχο. Θα μπορούσε να το κάνει ως άτομο ή ως παράταξη κατηγορώντας τον για υπέρβαση καθήκοντος. Η δημιουργία δικαστικής αντιπαράθεσης Δημου Κω-πρώην Δημάρχου οξύνει τις αντιθέσεις και έχει στόχο την δημιουργία οικονομικού και ποινικού χάσματος! Το κανείς,  όταν θέλεις να το εκμεταλλευτείς εκλογικά. Ο Κ. Καραμανλής, ο πρεσβύτερος, στην κόντρα  του με το Α. Παπανδρέου, είπε:  ‘’ τον πολιτικό σου αντίπαλο τον στέλνει ο Λαός σπίτι του’’. Όχι στα δικαστήρια! Ο κ. Κυρίτσης αγνόησε το ιστορικό κεκτημένο. Αγνόησε  γραπτές παραινέσεις συνεργατών του για ένα διαφορετικό χειρισμό. Έτσι έκανε στα μεγάλα προβλήματα της περιόδου 2014-19. Οι προσωπικές του επιλογές δημιούργησαν αρνητικό έδαφος που σημαδεύτηκε με την κατάρρευση των συμμάχων που τον ανέδειξαν  σε πλειοψηφία και οδήγησαν στην αναπάντεχη εκλογική του ήττα. Οι σχετικές δημοσιεύσεις της Δ.Α.  δείχνουν ότι πολιτική αξιοποίηση της αποτυχίας ‘’των συνεργατικών’’ θα είναι όπλο και για τις επόμενες εκλογή! Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Αρκετά με το χθες.  
 3. Ο κ. Νικηταράς δεν έχει απαντήσει δημοσιά στην πρόκληση του ‘’μέντορα’’ του κ. Καΐσερλη.

Αισθάνεται την πίεση των κατηγοριών της μειοψηφίας περί ‘’δοτού’’ και ‘’κατασκευασμένου’’ και σιωπά. Όμως η σιωπή δεν είναι χρυσός. Πέρα από τις επαναλαμβανόμενες δημοσιές δηλώσεις Καΐσερλη, θα του έχει ζητηθεί η απόσυρση των μηνύσεων. Φαίνεται ότι κ. Νικηταράς δεν αποδέχτηκε, προστατεύοντας το δικό του προφίλ. ‘’κ. Δήμαρχε ξέρετε πόσο σας αγαπάμε …κλπ , ο Δήμος θα καθοδηγήσει την νομική του υπηρεσία να μην παραστεί στην δίκη και να κάνει ότι μπορεί, ώστε να χάσει’’! Αυτό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν! Γνωστά πράγματα για σας κ. Ρούφα, γιατί ο χαρακτήρας της νομικής υπηρεσίας του Δήμου είναι να υπερασπίζεται τον Δήμο! Όταν αυτό συμφέρει την δημοτική αρχή! Η προσφορά Νικηταρά όχι μόνο  δεν γίνεται δεκτή αλλά προσελήφθη ως προσβλητική από τον  ο κ. Καΐσερλη.

 1. ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πρέπει να ξεφύγουμε από τα παλιά. Αν και κ. Νικηταράς δείχνει αδυναμία στους χειρισμούς του πρέπει να βρει το θέρος και να βάλει μπροστά την πολιτική. Η μέθοδος Καΐσερλη (δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων) που ήταν νόμιμη γιατί προβλέπονταν από τον νόμο που έγινε σε συνεννόηση Καΐσερλη-Κεργκέρογλου κατέστρεψε την ιδέα των συνεργατικών φέρνοντας τες σε αντιπαράθεση με τους κανόνες της αγορας και δημιούργησε το έδαφος για την καλλιέργεια της αντιπαράθεση Δημου –Συνεργατικών. Το θεμα πρέπει να κλείσει πολίτικα. Τα ακίνητα του Δημου να απελευθερωθούν και να δοθούν για δημοτικές κοινωνικές χρήσεις και αυτό δημιουργεί την βάση για την ανάκληση της μήνυσης.

(σημ: μιλάς εσύ; που έστειλες στα δικαστήρια τον κ. Καΐσερλη για την υπόθεση Μήτσοι; Κατηγορήσαμε τον τότε Δήμαρχο για αποδεδειγμένη υπέρβαση καθήκοντος,  όταν την μια μέρα υπέγραψε και την άλλη ανακάλεσε την υπογραφή του, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου,  για να πάρει 10 εκ επιδότηση ο κ. Μήτσης και να εξαφανιστούν τα χρέη του στον Δήμο μας. Η υπόθεση έφτασε σε δικάσιμη 8 χρόνια μετά. Ζητήσαμε μια αποδοχή του ‘’λάθους’’ εκ μέρους του κατηγορουμένου. Αρνήθηκε. Το δικαστήριο δέχθηκε την παράβαση άλλα τον αθώωσε λόγω της ‘’πολιτικής του ιστορίας’’.  Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Το γνωρίζει ο κ. Καΐσερλης.  Άλλο όμως να σε κατηγορεί ο Μυλωνάς και άλλο ο Δήμος Κω)

Ν. Μυλωνάς

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΡΟΥΦΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.αρκετά με τις μηνυσεις

  και τα δικαστήρια.διχάσατε την κοινωνία για τις καρέκλες.νεοι να αναλάβουν οπως τώρα.

 2. ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΣ ΤΟ ΔΡΙΤΣΑ Η ΝΤΡΕΠΕΣΤΣ ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
  ΟΥΣΤ

  • O ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ
   ΑΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΦΤΕ ΤΟ 2014
   ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
   ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

 3. ποιός έκανε τις μηνύσεις; Ιδιώτης ή η νομική υπηρεσία (τότε συμφωνούσε με την επιστημοσύνη ο Κρόνος;)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.