Εξαιρετικά επείγουσα επιστολή Δημάρχου Κω προς Ν. Χαρδαλιά για απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω

39
15339

Την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν κατ’ εξαίρεση κάποιοι μετακινούνται, να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν, ζήτησε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά .

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι «…είναι απολύτως άδικο για την κοινωνία της Κω, η οποία έχει επιδείξει έως σήμερα συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές.»

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

Κως, 17-02-2021

 

 

 

Προς:

κ. Νίκο Χαρδαλιά

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων

Αξιότιμε Υπουργέ,

το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και πάλι ραγδαία και ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων Covid_19 στο γειτονικό νησί της Καλύμνου.

Η κατάσταση ενώ φαινόταν να έχει ελεγχθεί για κάποιο διάστημα δυστυχώς επιδεινώνεται.

Η Κως διατηρεί συνεχή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, από όπου καθημερινά αφικνούνται πολίτες, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, κατά κύριο λόγο μέσω του λιμένα Μαστιχαρίου αλλά και του κεντρικού λιμανιού στην πόλη της Κω, καθώς και ταξιδιώτες προς και από Αθήνα μέσω του αεροδρομίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων από μια επιβαρυμμένη περιοχή, όπως η Κάλυμνος, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ειδικά μετά το σημερινό πρώτο θάνατο συμπολίτη μας, ασθενούς από Covid, στο νησί μας και την εμφάνιση κρουσμάτων διασποράς του ιού.

Πιστεύω πως είναι απολύτως άδικο για την κοινωνία της Κω, η οποία έχει επιδείξει έως σήμερα συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές.

Από εσάς ζητάμε, την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν αυτό επιβάλλεται, κατ’ εξαίρεση, οι μετακινούμενοι να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν.

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς 

39 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ξέρει ο δόλιος ότι Η ΚΑΛΎΜΝΟΣ ΜΠΑΊΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και τρέχει ο αδιάφορος μέχρι χθες να προλάβει τις εξελίξεις…. ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΆΒΟΥΛΟΣ, ΑΣΧΕΤΟΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΜΑΣ.

   • Ο ΝΥΝ Πάντα στην πρώτη γραμμή. Ο ΤΕΩΣ μια ζωή ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ. Σαν δεν ντρέπεσαι λιγάκι ΕΛΕΕΙΝΕ.

 1. Πολύ νωρίς το θυμήθηκες κύριε Δήμαρχε μάλλον μας δουλεύεις όλους εδώ και 20 μέρες φωνάζουμε να κλείσει το λιμανι στο Μαστιχαρι αλλά εσύ στην κοσμάρα σου..Περιμενατε να φτάσει η κατάσταση στο αμήν τώρα τρέχετε να μαζέψετε τα αμαζευτα..Ποτε μα ποτέ εσείς οι πολιτικοί δεν ακούτε τον απλό κοσμακι που όπως αποδεικνύεται πάντα έχει δίκιο στο τελος

 2. Τι έγινε ρε Κωοι τόσο καιρό που σας κράζω είχα άδικο εεε μόνο το χρήμα σας νοιάζει
  Έχουμε γεμίσει κύριοι κρούσματα ξυπνάτε

 3. Καλή κίνηση Δήμαρχε, θα έπρεπε να γίνει όταν η Κάλυμνος έγινε κόκκινη και όχι τώρα που γίναμε εμείς ροζ.

 4. Από αυτά που ξέρω είναι η δεύτερη φορά που το ζητάει ο δήμαρχος από το Χαρδαλια να κλείσει τα λιμάνια. Την πρώτη δεν το έκανε. Για να δούμε τώρα τι θα γίνει. Βέβαια για να τα λέμε σωστά υπάρχουν νόμοι που τα ρυθμίζουν αυτά και δεν μπορεί να κλείνει κανένας τους δρόμους ή τα λιμάνια

 5. ΜΟΝΟ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΡΆΖΕΙ? ΤΟ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΚΡΎΒΕΤΑΙ!

 6. Και τα τροφίμων ρε μάγκες πως θα πηγαίνουν?? Αντι να γίνονται αυστηροί έλεγχοι ως προς τον ΛΟΓΟ μετακίνησης που έπρεπε από την αρχή του lock down γίνονται , τώρα θέλετε να κλείσετε την γραμμή! Ενω μέχρι και πριν 2 μέρες ο καθένας πηγαινοερχόταν έτσι για ΒΌΛΤΑ!
  το ίδιο Δημαρχε έπρεπε να ζητήσεις και για το αεροδρόμιο που έρχεται κόσμος από την Αθήνα που βράζει με τις μεταλλάξεις αλλά δυστυχώς Δημαρχε μόνο όπου μας περνει και μόνο κατόπιν εορτής προσπαθούμε να δείξουμε ότι κάνουμε κάτι!
  Τώρα φίλε καραβάνα καλά θα ήταν να μας πλήρωνε το δημόσιο βρέξει χιονίσει αλλά δυστυχώς πρέπει να πηγαίνουμε τα τρόφιμα ακόμα και με αυτές τις συνθήκες!!!!

 7. Ότι ο άνθρωπος που πέθανε ήρθε από άλλη χώρα χωρίς κανενα ελενχο και χωρις να κάτσει σε καραντίνα λέει πολλά για το ποσο σοβαρά έχουμε πάρει την κατάσταση! ΤΩΡΑ ξύπνησαν ορισμένοι για τους ελέγχους!!! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ έρχεται κόσμος από παντού στο νησί χωρίς έλεγχο εν μέσω πανδημίας και εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου

  • Για να μπει κάποιος στην χώρα πρέπει να έχει αρνητικό μοριακό τεστ που έγινε τουλάχιστον 72 ώρες πριν την άφιξη και υποχρεωτική καραντίνα για 7 ημέρες . Μην γράφεις ανοησίες για να ξεσηκώνεις τον κόσμο

 8. εδώ έχουμε τους πλασιεδες που έρχονται από ΟΛΟΙ την Ελλάδα καθημερινός στα μαγαζιά μας …. αφήστε μας στην ησυχία μας κλείστε λιμάνι και αεροδρόμιο, μόνο τρόφιμα και υλικά ακτοπλοϊκος, οι παραγγελίες γίνονται και τηλεφωνικός …. ήμαρτον, να ταξιδεύουν ΜΟΝΟ οποίοι έχουν σοβαρό λόγο π.χ. υγείας

 9. Για τις λειτουργίες…… αλλά και την «άθληση» σε γνωστό χώρο κτλ……γιατί δεν ανέφερε κάτι????

 10. Μπράβο Δήμαρχε αλλά πρέπει και εμείς ο καθένας ξεχωριστά να βοηθήσουμε σε αυτή την κατάσταση. Έχουμε χαλαρώσει πολύ. Στον ιδιωτικό τομέα τα μέτρα δεν τηρούνται . Οι εργαζόμενοι σε αυτόν παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους. Στα γραφεία γίνεται χαμός . Μπαινοβγαίνουν όλοι χωρίς καμία προφύλαξη.

 11. Πραγματικά πόσο μπούφοι είστε? είναι ευχάριστο όλο αυτό που γίνεται που κατηγορείται ανθρώπους και νησιά? στραφείτε προς τον κο χαλια και ρωτήστε τον γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα. θα σας πουν βάλτε δεύτερη και τρίτη μάσκα και καλύτερα να πάψετε να αναπνεέεται. θα κάνουμε και καλό στην οικονομία αν τα τινάξουμε όλοι. αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης…

 12. Λοιπόν. Έχουμε αυτούς που δε πιστεύουν στον ιό. Έχουμε αυτούς που δε πιστεύουν στη μάσκα . Έχουμε αυτούς που δε πιστεύουν στο εμβόλιο. Έχουμε αυτούς που τα θέλουν όλα κλεισμένα. Έχουμε αυτούς που τα θέλουν όλα ανοιχτά.Έχουμε αυτούς που αν κλείσει τα σχολεία ο δήμαρχος ,άργησε ενώ αν τα κλείσει νωρίς κακώς τα έκλεισε. Έχουμε αυτούς που ζητάνε να κλείσει η γραμμή με τη Κάλυμνο .Έχουμε αυτούς που δε το θεωρούν σωστό. Έχουμε αυτούς που τους φταίει ο κούλης. Έχουμε αυτούς που τους φταίει η Αμερική και η Μερκελ. Έχουμε κι αυτούς που τους φταίει ο Δήμαρχος της Κω . Έχουμε κι αυτούς που δε θέλουν τους ελέγχους. Έχουμε και τους μαγαζάτορες που παραπονιουνται αλλά μέτρα προστασίας μηδέν. Έχουμε τους δημόσιους υπαλλήλους που δε τους νοιάζει τίποτα για το τουρισμό… κτλ κτλ . Ένα θα σας πω . Είμαστε ανεύθυνοι και άξιοι της μοίρας μας. Όλοι έχουμε γνώμη για όλα και λύση υπαρκτή πουθενά. Μόνο να γεμίζει η τσεπα θέλουμε και να γκρινιάζουμε ανώνυμα.

 13. Στης επόμενες εκλογές κατεβείτε υποψήφιοι να τα φτιάξετε όλα, στρατιωτική και μαστιχαριωοτες ουστ κουλουκια

 14. Τα ίδια μυαλά έχουνε!!! Γι’αυτό δεν θέλουν οι μεν τους δε… φοβούνται τον ανταγωνισμό εκατέρωθεν

 15. Τα ίδια μυαλά έχουνε!!! Γι’αυτό δεν θέλουν οι μεν τους δε… φοβούνται τον ανταγωνισμό εκατέρωθεν!!

 16. Απλα τραγικος.Ετσι και αλλιως απο Παρασκευη η Καλυμνος ειναι σε καραντινα.Τι νοημα εχει η επιστολη;Που ηταν ο δημαρχος κοιμοτανε;Ετσι και αλλιως ο ιος ηρθε ,αλλα με τετοιυς κυβερνητες ο θεος να βαλει το χερι του

 17. Πρώτα μας έφταιγε ο Κυριτσης γιατι δεν τα είχε καλά με την κυβέρνηση .Τώρα με τα μεγαλύτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος (Αβριθης, Χονδρός Βλάχου……..) να είναι αντιδημαρχοι του Νικηταρά, αυτός στέλνει επιστολές για τα μάτια του κόσμου. Ο άβουλος δεν έχει καν τη δύναμη να απαιτήσει να γίνονται υποχρεωτικά τεστ και στο αεροδρόμιο. Η κόρη μου τον τελευταίο μήνα ήρθε δύο φορές από Αθήνα (κοκκινη) και ήταν η μοναδική και τις δύο φορές που έκανε τεστ .Οικιοθελώς.

 18. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ. ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ, ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ!!!

 19. Ο Δημαρχος ειχε ξαναστειλει επιστολη απο τοτε που ξεκινησαν τα κρουσματα στην Καλυμνο αλλα δεν εισακουστηκε δυστυχως…

 20. Στατιστικός πάρε το ……. ντροπή.
  Σε μπιστευόμαστε κιόλαςκαι στο λέω εγώ που είμαι από βόρεια Ελλάδα . Άντε από δω και λίγα με τους Κωους σε πληρώνει το κράτος και εσύ είσαι μισελληνας και πράκτορας μακάρι να κάνουν άρση απορρήτου να σε βρούμε και να περάσεις στρατοδικείο ντροπή

 21. γιατί δεν ζητάτε από την αστυνομία να σας πει πόσους ελέγχους για μετρα covid διενεργεί καθημερινά εδώ και 10 μήνες?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.