ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ (η δική μας πρόταση) Άλλη μια «εντυπωσιακή» ανάθεση ερήμην του ΔΣ

29
1504

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ (η δική μας πρόταση)

Άλλη μια «εντυπωσιακή» ανάθεση ερήμην του δημοτικού συμβουλίου…

«Σε άμεση προτεραιότητα υλοποίησης, από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της, θέτει η νέα δημοτική αρχή τις διαδικασίες επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης…»

 

Αυτά έλεγε η δημοτική αρχή σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της. (6/9/2019)

 

Στον προϋπολογισμό του 2020 είχε εγγραφεί κωδικός με το ποσό των 60.000 ευρώ.

 

Μετά από 15 μήνες το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και … αίφνης αποσύρεται για να περάσει από την οικονομική επιτροπή στις 30/12/2020! (για την ιδιότυπη απόσυρση του θέματος έχουμε απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση)

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αναρτήθηκε στο Διαύγεια είναι από κάθε άποψη παροιμιώδης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μετά την πρόταση περί ανάθεσης σε ιδιώτη μελετητή και τον κωδικό εγγραφής στον προϋπολογισμό ακολουθούν τρεις τελείτσες… χωρίς να αναφέρεται το ποσό!

 

Το προϋπολογιζόμενο ποσό για την εν λόγω επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης αυξήθηκε στα 74.000 ευρώ.(στοιχείο από τον προϋπολογισμό του 2021 που ακόμα δεν έχει εγκριθεί)

 

Τα παραπάνω αφορούν στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και τις διαδικασίες που ακολουθεί.

 

Στο πολιτικό μέρος τώρα:

Γιατί, τεχνηέντως, απέφυγαν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και γιατί το θυμήθηκαν την τελευταία μέρα του έτους σε μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία παρόντα ήταν μόνο τα μέλη της δημοτικής αρχής; (η παράταξη μας παρακολούθησε την συνεδρίαση)

Η επικαιροποίηση μιας μελέτης την ώρα που αυτοί που την αναθέτουν αγνοούν την προηγούμενη, σε ποιο βαθμό αυτή εφαρμόστηκε αλλά πολύ περισσότερο όταν η δημοτική αρχή που την αναθέτει δεν έχει θέση και άποψη για το που θέλει και μπορεί να πάει τα πράγματα είναι απλά μια ακόμα «εντυπωσιακή» ανάθεση.

 

Μια κυκλοφοριακή μελέτη μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης όχι μόνο στην πόλη της Κω αλλά και στα χωριά που έχουν ήδη μετατραπεί σε πόλεις που υφίστανται στρεβλές πρακτικές και εγκατάλειψη.

 

Πρέπει να συνυπολογίσει τις πύλες εισόδου ενός κατεξοχήν τουριστικού νησιού, τον φόρτο του περιφερειακού οδικού άξονα ακόμα – ακόμα και τη θέση ενός νέου νοσοκομείου.

 

Πρέπει να επανασχεδιάσει τις αστικές και ήπιες μεταφορές αλλά και τις συγκοινωνίες όπως αυτές θα προσδιοριστούν μέσα από τις χρήσεις γης και μέσα από ένα χωροταξικό σχεδιασμό που ακόμα αυτό το νησί περιμένει.

 

Πρέπει να αξιολογηθούν οι υφιστάμενες υποδομές, οι αντοχές και η επιβάρυνσή τους. Να αξιολογηθούν και να ιεραρχηθούν οι νέες υποδομές σε επίπεδο 10 ετίας αλλά και η μεταφορά – αποκέντρωση υπηρεσιών.

 

Το νησί χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη σε όλο του το μήκος και πλάτος για λόγους αναγκών και ισόρροπης ανάπτυξης και όχι μόνο στην πόλη της Κω.

 

Αυτή η μελέτη θα μπορούσε για εύλογους λόγους να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια η οποία θα μπορούσε να αναλάβει και το κόστος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ουδεμια εκπληξη….αναμενομενο…οπως και πολλα αλλα ….
    Κακομοιρικη ανυπαρξια!
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ …ΤΕΛΟΣ!
    Τους ξερατε ….πολυ καλα…
    Ομως γιατι κουραζεται τους βολεψακηδες του μπροστινου?
    Νομιζετε προλαβαινουν να απαντουν σε ανωνυμα σχολια και ταυτοχρονα να πρεπει να γραφουν
    δελτια τυπου?

  2. Ρε δωστε την μελετη στον μεγαλο προεδρα(διορισμενο απο τον κοψιμιο) σε δυο θεσεις…
    να κανει το προυπολογισμο(!)μεγαλε μαθηματικουρα…-το βιντεο δεν το βαζω σημερα εχει κρυο-
    αλλα και την απευθειας αναθεση….!!!

  3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΒΟΒΟΥΝΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ

    • Θελει και ερωτημα?
      Και σκονακια να εχουνε παλι θα μπερδευτουν….
      Και ποιος θα τους τα γραψει κιολας…

      • εεεεε….. και εσύ ποιος θα τα γράψει! ξέρεις πόσους έχει μαζέψει ο κοψιμιός στο γραφείο του; Άσε που μπορεί να τα γράψει ο «μπράβο κύριε δήμαρχε» σε συνεργασία με τον ξιφία, που να σου λέω…

  4. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΟΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ. Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!!

      • Ουτε το μυαλο μου ουτε το προσωπο μου εχεις. Εσυ εχεις IQ ραδικιου και μουρη ζαρωμενη!!! Εγω εχω μυαλο αετου και προσωπο καθαριο!!!

        • Χαχαχα… γεια σου αετομυαλε!!!!
          Η ψυχή σου ξεχειλίζει … αγάπη!!!!
          Και εγώ σε αγαπώ….
          ΟΥΣΤ

    • κάτι κινείται, όλοι το βλέπουν ακόμα και οι στραβοί, άλλα υπάρχουν και αόμματοι…που συγκρίνουν κιόλας.
      Η συγκριτική θέαση εικόνων του χθες με το σήμερα, κατάντησε συγκριτικό σαχλαμάρων.

  5. Διάβασε τα 500 σχόλια σου, και μετά πες μου ποιανού είναι η ντροπή… Από το πρωί μέχρι το βράδυ λοιδορεις,… Τους σκωληκες ψαξτους ανάμεσα στην πάρεα σου τον ψιτ..Ο ένας είσαι εσύ . Τα ψυχοφαρμακα σου κάνουν κακό… Και μην χαλιέσαι άδικα, γιατί ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ θα ξαναβγεί… το μυαλό σου είναι εντελώς καμένο.. (, χαίρομαι που το μυαλό μου, το έχει όλη η Κως γιαυτό έβγαλε ΝΙΚΗΤΑΡΆ..κατάλαβε τον ΦΥΡΕΡ.. ΚΑΛΗΜΈΡΑ … ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΣΟΥ.. ΧΑΧΑ

    • Άσε μεγάλε… σας ξέρουμε… δυστυχώς για εσάς!!!
      Και πως κερδίσατε.. και πως θα χάσετε!!!
      Τα υπόλοιπα … στα επιστρέφω .. με αγάπη…
      Τα … ταμ · ταμ θα ηχήσουν στην πόλη!!!!

  6. Όλα προχωράνε στα μυαλά τους.Τους προτείνω λοιπόν μια και δεν το σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα τριώροφο κολυμβητήριο δωρεά του Νικηταρά.Μόνο που θα είναι λίγο μακριά.Θα σας βάλει και τελεφερίκ για να βλέπετε την θέα καθώς πηγαίνετε!Οριστε λύσεις.

  7. ότι αστεϊσμούς και σαχλαμαρίτσες να γράφεις για το δεκατιανό,η ψυχή σου το ξέρει,εκτός από όλους βέβαια που το νοιώθουν. Πήγαινε και χρησιμοποίησε τον …….. μπας και γίνει δουλειά…

    • Ρε πεντασοφε…ποιον να χρησιμοποιησω?
      Οχι μισολογα….
      Δεν χαμπαριαζω. και ουτε μασαω….
      …δειξε την παιδεια σου…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ