Αίτημα για χορήγηση στοιχείων: Πόσες επιχειρήσεις στηρίχθηκαν από τα μέτρα στήριξης

5
1246
Προς αντιδήμαρχο οικονομικών δήμου Κω
Αγαπητέ κύριε Χρυσόπουλε,
Η 84 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κω που ελήφθη 03-04-2020 και στηρίχθηκε στην ΠΝΠ 20.03.2020 άρθρο 37 παρ. 9  αφορά στα:
“ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.”
Σύμφωνα με αυτήν ο δήμος της Κω προχώρησε:

1. Στην απαλλαγή του ενιαίου τέλους καθαριότητας και Η/Φ για όσες επιχειρήσεις διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του COVID19 και για όσο διάστημα ισχύσουν οι ανωτέρω περιορισμοί. Επίσης, ποσά που τυχόν έχουν καταβληθεί θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

2. Στην απαλλαγή του τέλους κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου και για όσο διάστημα ισχύσουν οι ανωτέρω περιορισμοί. Επίσης, ποσά που τυχόν έχουν καταβληθεί θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
 Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19 καθώς και σε μισθωτούς αυτών, όπως αυτές προσδιορίζονται κάθε φορά από το Υπουργείο Οικονομικών:
 Α) Αναστέλλει την είσπραξη έως και 31/08/2020 των πάσης φύσεως βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και την 11/03/2020.
 Β) Παρατείνει την προθεσμία της καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών έως και 31/08/2020.
 Γ) Παρατείνει την προθεσμία καταβολής έως και 31/08/2020 των βεβαιωμένων οφειλών που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως και την 30/04/2020.
 Για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19 όπως αυτές προσδιορίζονται κάθε φορά από το Υπουργείο Οικονομικών:
Α) Παρατείνει την προθεσμία καταβολής έως 31/08/2020 των τελών επί εκδιδομένων λογαριασμών και των τελών παρεπιδημούντων που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως και 30/04/2020.
 Β) Αναστέλλει την είσπραξη έως και 31/08/2020 των τελών επί εκδιδομένων λογαριασμών και των τελών παρεπιδημούντων που ήταν βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα μέχρι και την 11/03/2020.
3. Για όλα τα κυλικεία που λειτουργούν εντός των σχολικών μονάδων ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την καταβολή μισθωμάτων από 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020.
4. Οι επιχειρήσεις, που έχουν συνάψει επαγγελματικές μισθώσεις και για τις οποίες έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19 ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από την καταβολή του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020.
 5. Απαλλάσσει τους υπόχρεους, από την καταβολή τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.
Κύριε αντιδήμαρχε, οι  επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές λόγω κορωνοϊού συνεχίζουν απρόσκοπτα να πληρώνουν τα τέλη τα οποία η εν λόγω απόφαση απαλλάσει αναστέλλει ή μειώνει κτλ…
Επειδή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσα το ζήτημα χωρίς να λάβω απάντηση, αιτούμαστε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η απόφαση 84 του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στα μέτρα στήριξης υλοποιήθηκε και πόσες επιχειρήσεις στηρίχθηκαν από αυτά τα μέτρα.
 
Εν αναμονή των στοιχείων.
Ρούφα Ιωάννα

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τον πόνο τον δίνει.. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…
  ΘΕΟΔΌΣΗ ΔΏΣΕ ΚΙΑΛΛΟ ΠΌΝΟ….

  • Τι πονο δινει βρε σαλμονελα …??
   Εχεις δει τα μετρα στηριξης που εχουν παρει οι αλλοι δημοι??
   Λες και απευθυνεστε σε αποφοιτους δημοτικου!!
   Ε ρε μαυρο που σας ερχεται!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ