Θ. Nικηταράς: «Στην Κω είμαστε τυχεροί διότι δεν δημιουργήθηκαν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού»

53
3528
«Στην Κω είμαστε τυχεροί διότι δεν δημιουργήθηκαν εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «δ» ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς.
Όσον αφορά στο ΚΥΤ στο νησί του Ιπποκράτη, ξεκαθαρίζει ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέκταση», ενώ μιλάει για την τουριστική σεζόν, για την διαχείριση των θεμάτων καθημερινότητας από την δημοτική αρχή αλλά και για τον ΦΟΔΣΑ.
Κύριε δήμαρχε, πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κω; Είναι οχυρωμένο το νησί από υγειονομικής άποψης;
Στην Κω είμαστε τυχεροί διότι δεν δημιουργήθηκαν εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού, γεγονός που βοήθησε στην αντιμετώπιση των μεμονωμένων κρουσμάτων που εμφανίστηκαν, στη διάρκεια της σεζόν αλλά και τους τελευταίους μήνες. Ως Δήμος, από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε παντού, σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και με θερμομετρήσεις στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι.
Δυστυχώς όμως απαγορεύτηκε κάθε εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις υπηρεσίες του Δήμου πήραμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και δημοτών και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα.
Επί της ουσίας τώρα, από υγειονομικής άποψης δεν ενισχύθηκαν οι δομές υγείας. Παραμένουμε με τις δυνάμεις που διέθετε το νησί μας και πριν την πανδημία.
Ως δημοτική αρχή θέσαμε εξαρχής έναν μεγάλο στόχο και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτόν. Την ανέγερση νέου Νοσοκομείου. Οριοθετήσαμε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το χώρο ανέγερσής του, ενώ για την εξέλιξη της υπόθεσης βρισκόμαστε σε επαφή με την κυβέρνηση.
Παράλληλα, διεκδικούμε την καλύτερη στελέχωση του Νοσοκομείου μας και το ενισχύουμε όσο μπορούμε. Από εφέτος καταβάλλουμε, ως Δήμος, μηνιαίο επίδομα ενοικίου στους επικουρικούς γιατρούς που έρχονται να το ενισχύσουν.
• Πώς έκλεισε η τουριστική περίοδος για την Κω; Ήταν σίγουρα πολύ δύσκολη η φετινή σεζόν. Τι προγραμματίζει η δημοτική αρχή για το 2021 στον τουρισμό;
Ελπίζω να μη ξαναδούμε τέτοια σεζόν. Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του τουρισμού μας.
Στην Κω είχαμε περίπου 320.000 αφίξεις, με μεγάλες θυσίες των επιχειρήσεων που λειτούργησαν.
Η αγωνία για το μέλλον κυριαρχεί. Όλα κινούνται σε ασαφές τοπίο. Αλλάζουν οι λειτουργίες που ξέραμε και κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει.
Η καθυστέρηση πληρωμών διογκώνει τα προβλήματα επιχειρήσεων και εργαζομένων. Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν στηριχθεί στο σύνολό του ο κλάδος, από την κυβέρνηση και το τραπεζικό σύστημα, θα έχουμε πολύ κακές συνέπειες. Όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα. Ειδικά οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ρευστότητα ή εύκολη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης ενίσχυσης.
Το ίδιο απαιτείται για τις εποχικές επιχειρήσεις κάθε είδους και για τις επιχειρήσεις εστίασης που πλήττονται διπλά με το lockdown.
Πάση θυσία πρέπει να μείνουν όρθιοι άνθρωποι και επιχειρήσεις. Ειδικά οι εποχικά εργαζόμενοι περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βοηθηθούν από την Πολιτεία. Υπάρχουν οικογένειες, παιδιά και μεγάλες υποχρεώσεις πίσω τους. Πώς θα τα καταφέρουν;
Για όλους αυτούς, εκτός από τα αρχικά μέτρα στήριξης που πήραμε στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, αποφασίζουμε δραστικά μέτρα υποστήριξης για την επόμενη χρονιά. Μειώνουμε τα τέλη ηλεκτροφωτισμού κατά 50% για όλες τις κατοικίες και κατά 20% για όλες τις επιχειρήσεις.
Επίσης μείωση 50% στα τέλη Κοινόχρηστων χώρων, μείωση τελών άρδευσης και σφαγείου για τον πρωτογενή τομέα.
Προσπαθούμε ως Δήμος να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συνδημότες μας και τις επιχειρήσεις του νησιού μας.
Όσον αφορά στη νέα τουριστική περίοδο θέλω να πιστεύω ότι παρά τα σοβαρά πλήγματα θα είναι η χρονιά ανόρθωσης του ελληνικού τουρισμού.
Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε από τώρα για αυτό. Από το πως θα εισέρχονται στη χώρα οι επισκέπτες μας, μέχρι και το πως θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις παντός είδους.
Η εφετινή εμπειρία είναι χρήσιμη σε αυτή την κατεύθυνση. Με τον περιορισμό της πανδημίας και την καλή υγειονομική εξέλιξη μετά τον μαζικό εμβολιασμό, που ελπίζω να μην αργήσει σε όλη την Ευρώπη, πιστεύω θα αλλάξει η ψυχολογία όλων προς τα καλύτερο και θα ξεκινήσουν πάλι τα ταξίδια. Ένας παραπάνω λόγος που πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι.
Εμείς έχουμε σαφή σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο. Δύο είναι οι πυλώνες της πολιτικής μας σε αυτό τον τομέα. 1ον να κρατήσουμε χαμηλά την επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας, και 2ον να υλοποιήσουμε στοχευμένη πολιτική προβολής και διαφήμισης, για την επανάκαμψη του τουρισμού.
Αυτό το πετύχαμε την προηγούμενη περίοδο σε μεγάλο βαθμό.
Με στοχευμένη διαφήμιση καταφέραμε να βάλουμε την Κω διαδικτυακά στα σπίτια 25.000.000 ευρωπαίων, εν δυνάμει επισκεπτών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και για την επόμενη σεζόν. Επιπλέον όμως πιστεύω πως ως χώρα πρέπει να στηρίξουμε τον εσωτερικό τουρισμό.
Οι επιχειρήσεις να διαμορφώσουν ελκυστικά πακέτα και η Πολιτεία να επιδοτήσει τουλάχιστον τη μεταφορά. Κατά κάποιο τρόπο να εφαρμοστεί, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, το μεταφορικό ισοδύναμο για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που επιθυμούν να επισκεφτούν τα νησιά μας. Νομίζω ότι όλοι κατανοούν πως δίχως ανάκαμψη του τουρισμού δεν θα μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία. Για αυτό απαιτείται βραχυπρόθεσμο σχέδιο και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Απαιτείται η συνεργασία όλων.
Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες.
• Από τους πρώτους μήνες της θητείας σας φαίνεται ότι έχετε κερδίσει τη μάχη της καθημερινότητας και όπως λένε όσοι επισκέπτονται την Κω έχει αλλάξει η όψη του νησιού σας. Πώς το πετύχατε και τι σχεδιάζετε για τη συνέχεια;
Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής στοχεύσαμε στην αποκατάσταση της σχέσης των συνδημοτών μας με το Δήμο, που είχε διαρραγεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει να κάνει με πολύπλευρες δράσεις.
Τόσο σε επίπεδο συμπεριφοράς απέναντι στο δημότη όσο και ανταπόκρισης στις καθημερινές ανάγκες του.
Ενεργοποιήσαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις των εργαζομένων του Δήμου αλλά και εθελοντές συνδημότες μας, οι οποίοι είδαν ότι δεν τους κοροϊδεύουμε αλλά ενώνοντας δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Ξέρετε, σε μικρές κοινωνίες όπως η δική μας, το καλό παράδειγμα πολλές φορές αρκεί για να κινητοποιήσει δυνάμεις.
Όταν έχεις ανοιχτά αυτιά και μάτια, όταν δεν κρύβεις ιδιοτέλεια ή άλλες σκοπιμότητες πίσω από τις αποφάσεις και τις κινήσεις σου, είναι πιο εφικτός ο στόχος. Οι συνδημότες σου σε παρακολουθούν καθημερινά και σε εμπιστεύονται.
Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του Δήμου, μέχρι που φτάνουν τα όριά του. Ακόμα και όταν γκρινιάζουν είναι για καλό.
Αυτοί άλλωστε μας έδωσαν την ευθύνη διαχείρισης των κοινών υποθέσεών μας.
Εμείς ανοίξαμε τις πόρτες του Δήμου σε όλους. Η ενότητα της κοινωνίας μας είναι αυτό που μας ενδιαφέρει διότι ξέρουμε ότι μόνο έτσι, όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή.
Ομολογώ ότι, παρότι ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά και έχω ζήσει χαρές και λύπες, με γεμίζει ικανοποίηση η σχέση που διαμορφώνουμε με τους συμπατριώτες μας. Σχέση ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού.
Όσον αφορά στη συνέχεια έτσι θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε.
Με σεβασμό στην προσωπικότητα και στις ανάγκες όλων, με ειλικρίνεια ως προς τις πραγματικές δυνατότητες, με αξιοποίηση όλων των δυνάμεων για το καλό του τόπου μας.
Για αυτό εργαζόμαστε από ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυχτα. Σχεδιάζουμε τα μεγάλα έργα που θα αναζωογονήσουν την οικονομία μας και όλα αυτά που έχουμε ανάγκη για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπατριωτών μας, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών της Κω.
Υλοποιούμε έργα που μπορεί να φαίνονται εύκολα όταν έχουν γίνει πράξη, αλλά κρύβουν κόπο και κόστος μέχρι να γίνουν. Απαραίτητα όμως για τον τόπο μας.
Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, με την πανδημία και τις καταστροφικές συνέπειες της στην οικονομία, αυξάνονται οι ευθύνες μας να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε την κοινωνική συνοχή, να συμβάλλουμε στην ανάταξη της οικονομίας μας.
Για αυτό ήδη ανακοινώσαμε σειρά μέτρων στήριξης των συμπατριωτών μας, με σημαντικότερα τη μείωση των δημοτικών τελών, κατά 50% για τις κατοικίες και 20% για όλες τις επιχειρήσεις.
Πώς είναι η κατάσταση με το ΚΥΤ στο νησί; Υπάρχει κινητικότητα όσον αφορά την αποσυμφόρηση;
Το ΚΥΤ Κω έχει αποσυμφορηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό ελπίζω να συνεχιστεί έως την πλήρη αδράνειά του, εφόσον δεν έχουμε νέες αφίξεις.
Το νησί μας πρέπει να βγει από τον χάρτη του μεταναστευτικού. Είναι τεράστιο λάθος η επέκταση του ΚΥΤ. Δε μπορεί σε ένα ακριτικό και τουριστικό νησί να δημιουργούνται συνθήκες μόνιμης φιλοξενίας μεταναστευτικών πληθυσμών.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε επέκταση. Θεωρούμε ότι έχει γίνει στρατηγικά λάθος επιλογή με τη δημιουργία τεραστίου μεγέθους δομής μόνιμης φιλοξενίας, η οποία στο κάτω – κάτω δεν χρειάζεται σε τίποτα, δεν προσφέρει σε κάτι.
Είναι απαράδεκτο να ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για κάτι τέτοιο όταν η Κως διεκδικεί και περιμένει την ενίσχυση των δομών Υγείας, τη δημιουργία ΜΑΦ και την κατασκευή νέου Νοσοκομείου.
• Σχετικά με τον ΦΟΔΣΑ, κατά την άποψή σας, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την περιοχή μας ή θα έπρεπε να έχει άλλη μορφή και λειτουργία;
Ο Εθνικός και Περιφερειακός σχεδιασμός είναι απαραίτητα εργαλεία για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΦΟΔΣΑ μπορεί να προσφέρει με θετικό πρόσημο, έχοντας όμως ως αξίωμα ότι δεν πρέπει να μετακυλήσουμε ούτε ένα ευρώ επιβάρυνσης στους δημότες.

53 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα έρθει ο καιρός που θα πάρετε εσεις και τα ψυχοπαιδια σας αυτό που σας αρμόζει αρκεί να ανοίξουν τα μάτια τους οι Κωοι

  • Συνταγή γνωστή στους 3 FLOOR ΚΟΨΙΜΙΌΥΣ ΚΡΥΦΤΕΊΤΕ ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΠΗΓΆΔΙ..

   Δεν θα κολλήσει κανένας σας τον κ@λοϊό και αραχτοί σαν τους εκλεγμένους της Δημοτικής Αρχής με τους παχυλούς μισθούς, τους τεμπελχανάδες συνδικαλιστές, βολεμένους του Δήμου και του Δημοσίου θα περνάει ο καιρός και το ΠΑΡΑΔΆΚΙ θα τρέεεεεεεεεεεχει…. Εμείς οι υπόλοιποι το ψυχικό επίδομα του Κούλη 400-600…

  • ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ.Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ,ΣΑΝ ΝΗΣΙ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ,ΤΟΝ ΨΑΤ,ΨΟΥΤ,ΑΧ @ΚΑΤΑΚΙ ΜΟΥ,ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ,ΜΠΟΧΑΛΟ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ..ΑΟΛΟ ΤΟΝ ΛΕΝΕ,ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ @@@ΤΑ ΘΕΛΕΙ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙ(Α) ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ…ΛΑΚΙΕΣ.ΝΙΚΗΤΑΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ………………,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

   • ειπε η ΜΑΡΜΟΤΑ…

    Θα γινει και αυτο που φοβασαι..
    ξεκινα ομως να φτιαχνεις σηραγγα φυγης!!!

  • Ε οχι κυρα μου αχ νησακι. Μαλλον δεν κοιτας καθρεφτες. Ο δικος σου οχι τραμπ αλλα φυρερ μουσολινι και βαλε ηταν. Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ειναι ανθρωπος, δεν εχει καμμια σχεση με ανθρωποειδη , και αυτο σας καιει καθε μερα. Παρτετο αποφαση, ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ θα ειναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ για πολλα χρονια.!!!!

   • Απολαύστε Κωοι….τους εκλεγμένους σας!!!!
    Απολαύστε ποιους ψηφίσατε!!!
    Όλοι οι επιτυχημένοι επαγγελματίες….λυσσάνε για την θεσούλα που τους χαρίσατε!!!!
    Αυτούς πληρώνετε!!
    ΕΥΓΕ..ΕΥΓΕ!

 2. ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΙΝ, ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

 3. Αυτό που αρμόζει σε αυτή την δημοτική αρχή είναι σεβασμός φίλε μου. Και ξέρεις γιατι? Γιατί ο δήμαρχος σέβεται τους δημότες του. Δεν τους σκυλοβρίζει και δεν τους εκδικείται όπως ο προηγούμενος. Επίσης βαζει τάξη και κάνει το νησί μας πιο ωραίο σας αρέσει δεν σας αρέσει. Μας χαιρετάει και δεν έχει την μύτη ψηλά όπως ο προηγούμενος. Αυτά και άλλα πολλά.

   • Εσεις αχ νησακι μου ξεβολευτηκατε, δεν δουλευατε και……. Χασατε την χοντρη διαπλοκη, και το ριξατε στο πληκτρολογιο. Μαραζι θα βγαλετε. Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ θα ειναι για πολλες τετραετιες στο τιμονι του δημου. Γιατι ο κοσμος ειναι ευχαριστημενος. Γιατι σεβεται, δεν εκδικειται, ειναι ανθρωπος, και δουλευει για το νησι.

    • Κοιμουνται τα μαχαιρια στα βουνα…
     και η μαυρη πεταλουδα …τα ξυπνα…
     Ωραιο το ψευδνυμο σου…ευτυχως που δεν εβαλες και Ασωματος να σου στειλω φωτογραφια…για ενθυμιο!!!
     Ουστ!!!!
     Ο δικος σας ο κοσμος ο αεργος που πληρωνεται ειναι ευχαριστημενος.
     Οταν λες δουλευει για το νησι …εννοεις το σκουπιζει?
     Αυτο θελει το νησι?Αυτο του ελειπε του Κωου και σας ψηφισε?.
     ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ(για το εκδικητικους δε συζητω…αλλη ωρα)….μονο και μονο επειδη…..
     ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ….
     ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΚΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ….ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!

  • Τι να σεβαστούμε βρε φίλε ακριβώς; το ότι λόγω κορονοιού έχει προσλάβει 200 εργάτες και τους έχει όλη μέρα γύρω γύρω στο κέντρο της πόλης; βγες όταν μπορέσεις παραέξω να δεις τι γίνεται και τότε μίλα για σεβασμό. Εκτός και αν πρέπει να τον σεβαστούμε επειδή έκανε τουμπεκί την υπόθεση του χοτ σποτ ή και ότι άλλο του επιβάλουν χωρίς αντίδραση. όλη μέρα φωτογραφίες για φώτα και γλάστρες είναι. Σκέψου λίγο και θα δεις ότι έχω δίκιο, άλλωστε και εγώ την πάτησα μαζί τους και τώρα το βουλώνω….

   • Εισαι και συ κοψοχερης? Τοχουμε ξαναδει το εργο!!! Απλα εισαι του πρωην, γιατι σε βολευε. Γιατι μασουσες και η μασελα σου εχει παθει αγκυλωση. Τωρα μας το παιζεις μετανοιωμενος; δεν μασαμε…..

 4. Πάει ο κόσμος στο νοσοκομείο δεν τους βάζουν μέσα επειδή έχουν κρούσματα και εσείς δεν μας λέτε τίποτα απλά ντροπή σας

 5. Ποιους πάτε να κοροϊδέψετε????? Το νησί είναι γεμάτο κρούσματα και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να ρίχνετε στάχτη στα μάτια των πολιτών.. να βγείτε και να πείτε την αλήθεια.. Εκτός κ αν σας πληρώσανε για να λέτε ψέματα.. ντροπή σας.

  • Εσυ πως γνωριζεις οτι το νησι ειναι γεματο κρουσματα; γιατι σπερνεις ανευθυνα ψευτικες ειδησεις; ξερεις ποσο τιμωρειται η διασπορα ψευδων ειδησεων που δημιουργουν φοβο και πανικο;

 6. Κάι τι κάνεις εσύ σαν δήμαρχος πού είσαι αντίθετος για την επέκταση τού χοτ σποτ, όταν αυτό επεκτείνεται καθημερινά;;;;Είναι πλέον αργά!!!!Για τα μάτια του κόσμου η τοποθετήσεις σού!!!Προσβάλεις την νοημοσύνη των δημοτων πού τυγχάνει να είσαι δήμαρχος!!!

  • Τετοια τυχη…
   .αφου ακομη δεν το πιστευει …ουτε το εχει καταλαβει…
   Μας κοροιδευει μες στα μουτρα μας…
   ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ …ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΜΩΣ…
   Η επεκταση γινεται…

  • Θα παρεις εκλογες γιδι επειδη φυτευεις ελιες και λουλουδακια?
   Κοιμησου…και οταν ξυπνησεις τραβα στο πυλι να δεις την επεκταση…
   καμαρωσε το μοναδικο εργο που θα αφησει ο ΚΟΨΙΜΙΟΣ ΣΟΥ…

   • θα τις παρει κοιμησμενε επειδη σεβεται, δουλευει, κ αγαπα το νησι του, το καταλαβες ορθιο γελαδι?

    • Αυτά να τα λες στα τρωκτικά σου!!!
     Όχι σε μας που ξέρουμε!!!!
     Λέγατε για τον Γιώργο που πολέμησε υπαλλήλους….ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΚΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΡΥΦΑ;;;;
     Πχ …παιδικοί σταθμοί….αυτό αναφέρω προς το παρόν….
     Εκεί να δείτε ΜΠΑΧΑΛΟ….

    • Ενα χρονο που ειναι δημρχος και εχεις αποφασισει τι θα ψηφισεις μετα απο 3 χρονια;Με κατι σαν εσενα που ψηφιζουν τρεχουμε και δεν φτανουμε.

    • θα τις πάρει τις χαιρετούρες μαζί του όταν θα ΚΟΨΕΙ πάλι! μαθημένος είναι και μετά κλάμα τα «ορφανάαααα»…….

   • Τραβα στο πυλι να δεις που καθαριστηκε μετα απο 5 χρονια απουσιας. Ρωτα τους δημοτες. Το χοτ σποτ το φυτεψε ο πρωην. Αυτος προτεινε πυλι. Ας βγει να το διαψευσει.

    • Το καθαρισατε για να φυτεψετε την αποφαση σας για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ του χοτ σποτ….
     ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΣΤΟΝ Κ ΜΗΤΑΡΑΚΗ?
     ΟΥΣΤ!!!
     Οι πυλιωτες δεν ξεχνανε ομως…
     Σας απαντησαν στις εκλογες…..
     Σε τρια χρονια θα σας απαντησουν και οι υπολοιποι….

 7. Προς Αχ νησάκι μου... Χαχαχα. Χαχα. Στην αρχή νόμιζα ότι μιλούσες για το αφεντικό σου που γέμισε παρτέρια την κω

  … Αυτος που το αφεντικό του γέμισε με παρτέρια, και φυτά 200.000 ευρώ όλη την ΚΩ.ειναι πολλά τα λιλια…… Ρε ότι και να πεις, όση χολή Και να ρίξεις, εκλογές δεν παίρνεις.. Χιτλερικο αποβλητο

  • Πως με ειπες???
   Και αποβλητο…και Χιτλερικο???
   Ξερεις ποιος ειμαι εγω??….(κλεβω.. τα λογια μη εκλεγμενου σας αλλα με μηνιατικο εκλεγμενου)
   …επειδη λοιπον δεν ξερεις…ακου…
   ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ……..ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ…
   ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΠΑΦΟ…ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΕΣΑΣ….ΣΕ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ!!!

 8. Που έκανε εργα(πραγματικά δεν έχω δει όμως τίποτα) αλλά αν έκανε 1,2 για τα μάτια του κόσμου.. αλλά σημασία δεν έχει τα έργα, αλλά ή ιστορία θα τον θυμάται αυτόν και τον αφεντικό του, διότι από την εκδηκιτικοτητα του ο ένας έκανε τους αντιφρονουντες σαπούνια, ο άλλος, νέος χιτλερ,εκδικηθηκε αυτά τα 5 χρόνια με..την ίδια διαστροφή τους κωους.. Ξαναφηφιστε τον. Αυτά καληνύχτα

 9. Ρε αχ νησάκι... Μια ερώτηση, το χοτσποτ στο Πύλι ποια χρονολογία έγινε

  Και ποιος ήταν δήμαρχος? Γίδι ε γίδι ……. Τώρα που έγινε η επέκταση, φτάει ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ! Γίδι ΚΑΙ πάλι γίδι….. Καλά είπα εγώ ότι μάλλον το ίδιο βόδι με το ψιτ είσαι… Για το χοτσποτ θα πεις το κάνε ο καματερος και ο σύριζα και εσύ? Ενώ την επεκτααη την έκανε ο ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ Κσι όχι ο Μητσοτάκης εεε…. ΆΡΕ ΓΙΔΙ… ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΓΙΔΙ

  • Εκτος απο ληγμενα τι αλλο καταπινεις??
   Το χοτ σποτ…εχει ονομα.ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΧΑΤΖΗΠ@….και ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ…
   τα ιδια συμφεροντα που βοηθησαν με χερια και ποδια τον Αβουλο Κοψιμιο….
   αυτα για τους νοημων..ΟΧΙ ΓΙΑ χαπακωμενους κοκοβιους…..

  • Πριν τα κοινωνικα δικτυα…μονο η οικογενεια σου ηξερε πως…ησουν ΗΛΙΘΙΟΣ!!
   Εσυ προσωπικα εισαι ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ….

  • άκου γίδι να μαθαίνεις, το χοτ σποτ ο καματερός με τον σύριζα το φύτεψαν εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων. Μετά ο ίδιος με τους άλλους δύο τσέλιγκες φύτεψαν τον κοψιμιό στο δήμο και ολοκλήρωσαν την καταστροφή του νησιού. Η τωρινή κυβέρνηση αποφάσισε να το επεκτείνει και να μας δώσει το τελειωτικό κτύπημα και φυσικά χωρίς καμιά αντίδραση του «όμηρου» κοψιμιού στον οποίο έταξαν καθρεφτάκια και κορδελίτσες. Ο μοιραίος και άβουλος μπροστινός αυτά απλώς τα περιφέρει ως τρόπαια! τόσο του κόβει τόσα κάνει……

 10. Βασικα να μην ξεχναμε τι μας φυτεψαν για δημαρχο οι δικηγοροι και το κατεστημενο της Κω.Απολαυστε τον

 11. Φυσικά και τον απολαμβάνουν έχει ηρεμήσει η ψυχή μας, η ψυχική μας υγεία, και τα μαγαζιά μας… Τέρμα οι απειλές, το βρίσιμο, τι νταηλίκι στους δημόσιους υπαλλήλους, τέρμα το αυτοκρατοριλικι, τέρμα η χούντα … Εσύ δεν το απολαμβανεις? Δεν πειράζει… Ξυδακι. Ειναι αλλά 2 χρόνια +4+4+4+4+4…….

 12. Αν θέλει να ξαναβγεί η παράταξη του ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ ΑΠΌ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.. ΚΑΙ ΝΑ ΒΆΛΕΙ άλλο μέλοςΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ …..ΟΎΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΈΡΑ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΈΞΕΙ ΤΈΤΟΙΑ ΤΑΠΕΊΝΩΣΗ,.επομένως χαιρετίσματα… ..

 13. Στις εκλογές να ψηφίσεις ΚΥΡΜΙΤΣΗ, έχεις το δικαιωμα σαν ελεύθερο άτομο που είσαι… Αλλά απλά πρέπει να το χωνέψεις ότι πάλι ΝΙΚΗΤΑΡΆΣ ΘΑ ΒΓΕΙ… επομένως μην στενοχωριεσαι και χαλιέσαι άδικα για κάτι που δεν αλλάζει, δυστυχώς.. ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΟΔΕΣ

  • εσύ τι πίνεις να κοιτάξεις και άσε τις σόδες! Φυσικά και θα ψηφίσουμε Κυρίτση για να πάρει πάλι η Κως την θέση που της αξίζει! άντε εγκάθετε μισθοφόρε συμβασιούχε……..

 14. Νικηταράς Δήμαρχος ολων των κώων.
  Κυρίτσης δήμαρχος της εκδίκησης και της διχόνιας. Ηρεμήσαμε απο την απουσία του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ