Δημήτρης Καλλούδης προς Δήμαρχο Κω: Πολιτισμός και τέχνη (Θέλουμε να προσφέρουμε και θα το κάνουμε, αν μας ζητηθεί…)

4
960

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΤΕΧΝΗ

Προς τον

Δήμαρχο ΚΩΩΝ

Μέσα από τον Πολιτισμό και την Τέχνη, περνούν όλα, όσα, θέλουμε να αναδείξουμε.  Ως τώρα, δεν έχουμε αναδείξει με τον κατάλληλο τρόπο, τις αξίες του τόπου μας. Αυτές που κυριαρχούν και θαυμάζουμε. Αυτές που μας ανυψώνουν και μας οδηγούν προς το φως. Αυτές που βρίσκονται παντού και δεν τις βλέπουμε.  Aυτές τις αξίες πρέπει να τις δούμε, να τις αγκαλιάσουμε να τις κάνουμε ορατές, με τρόπο ελκυστικό, όχι με την απλή καταγραφή τους σε ένα απλό video, αλλά, με τρόπο διαδραστικό,  ώστε, το όλο εγχείρημα να λειτουργήσει  αμφίδρομα . Έτσι ο επισκέπτης της πόλης να έρχεται για μια ώρα και να ξεχνά να φύγει. Ο τόπος όλος θα είναι σαν ένα θηλυκό τοπίο, γεμάτο απλότητα και μέθη.

Μέθη όταν θα δει το Κάστρο, το Μουσείο, το Αρχαίο Ωδείο, την κιονοστοιχία του Ξυστού, την Αγορά (όχι την σύγχρονη), το ψηφιδωτό της αρπαγής της Ευρώπης, την Κάζα Ρομάνα, το Ασκληπιείον, την λεωφόρο των Φοινοίκων και βέβαια τον Ιπποκράτη και ότι αξιόλογο υπάρχει στο Μουσείο.

Για να δημιουργηθεί η παραγωγή αυτή, απαιτείτε η συνεργασία, της Αρχαιολογίας, της Αστυνομίας και πολλών Κώων καλλιτεχνών όπως, μουσικών, χορευτών, χορογράφων και χορωδών.

Όλα αυτά θα χωρέσουν σε ένα τρίλεπτο Video, που θα προβληθεί στο διαδίκτυο με την συνεργασία πολλών φορέων της ΚΩ και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα μοιραστεί στις πρεσβείες και από εκεί σε όλα τα δίκτυα. Το εγχείρημα δημιουργεί προσδοκίες και καλώς τις δημιουργεί.

Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε, αν, μας ζητηθεί.

 

 

 

 

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο δημος ειναι ανοικτος σε ολα κ σε ολους κυριε καλλουδη νομιζω το εχετε καταλαβει οχι μονο εσεις αλλα κ ολος ο κωακος λαος, δεν εχετε παρα να κανετε το πρωτο βημα εσεις προς τον δημαρχο κ ολα θα γινουν με καλη θεληση κυριε καλλουδη.

  2. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΤΣΗ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΙΜΙΩΤΟ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ…………….
    ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ……..?????????????????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ